fbpx

ontdek hoe je het analytisch denkvermogen nog verder kan beteugelen waardoor er echte vrijheid ontstaat in hoofd en lichaam !

Je hebt inmiddels heel wat tips en tools gekregen waardoor jij je wat makkelijker kan ontspannen. Je keert steeds vaker terug met je hersengolven op theta niveau en hebt zowel je ochtend- als avondritueel nauwkeurig onder de loep genomen. Wat nu ?

waar loop je nu tegenaan ?

herken jij jezelf in een van de onderstaande punten ?

 • ervaar jij je gevoeligheid als een last en zou jij het als een kracht willen gaan gebruiken ?
 • je merkt dat je soms kortaf bent, prikkelbaar en vaak moe... wil je het graag anders doen, maar weet je niet goed hoe ?
 • merk je dat het soms behoorlijk druk kan zijn in je hoofd ?
 • merk je dat er dan soms niets meer bij kan ?
 • dat jij je grenzen dan niet meer zo goed kan bewaken ?
 • en als je kinderen of je partner dan over die grenzen gaan, jij zowat explodeert ?
 • voel jij je dan schuldig achteraf ?
 • merk je dat je in je hoofd vaak bezig bent met het verleden ?
 • of hou jij je vooral bezig met de toekomst ?
 • vergelijk jij jezelf vaak met andere mensen ?
 • wordt je snel geraakt door wat ze zeggen over jou ?
 • vind je het moeilijk om op te komen voor je eigen mening ?
 • heb je moeite om je gevoelens onder woorden te brengen ?
 • heb je het gevoel dat andere mensen je niet begrijpen ?
 • wil je graag doen wat iedereen van je verwacht, maar wil het niet lukken ?
 • stel je te hoge eisen aan jezelf ?
 • zit je 's avonds uitgeblust op de bank ?
 • merk je dat het je niet meer lukt om te ontspannen ?

onze werkwijze

zou het een oplossing zijn als...

 • jij meer rust krijgt in je hoofd ?
 • jij je grenzen beter kan aangeven ?
 • jij op tijd kan aanvoelen wanneer je even een time-out moet nemen ?
 • jij leert en voelt dat wanneer je eerst tijd voor jezelf neemt, jij er dan ook beter kan zijn voor anderen ?
 • jij kan beseffen dat jouw beleving net zo goed is dan die van anderen (of beter nog) ?
 • jij kan leren dat de mening van anderen niet altijd belangrijk is ?
 • jij kan leren om je niet alles aan te trekken wat andere mensen over je zeggen ?
 • jij kan leren  om gedrag en gezichtsuitdrukkingen beter te interpreteren ?
 • jij kan leren om als een aanschouwer naar je prikkels te kijken die voorbij komen ?
 • jij kan leren om makkelijker te communiceren in moeilijke situaties, gewoon vanuit jezelf ?
 • jij door al deze technieken meer zelfvertrouwen krijgt ?
 • jij zoveel ruimte krijgt in je hoofd dat je beter en makkelijker beslissingen nemen kan ?
 • jij je gevoeligheid kan gaan inzetten als een instrument, als een kracht ?
 • je anderen daarmee ook beter kan helpen ?

wat gaan we doen ?

snel herstellen van stress en burn-out

1

de automatische piloot

Je hebt al geleerd dat 95% van jou gedachten op de automatische piloot gaan en dat je juist die overige 5% heel hard nodig hebt om het roer om te gooien. Ik ga je helpen om nog meer die 5% bewuste gedachten te pakken. 

2

het binnengevoel

Het binnengevoel brengt je iets moois : het helpt jou om nog meer die theta hersengolven te activeren. Daar staat jouw analytisch brein uit en kun je echt beginnen met herstellen. Daar begin je met het herprogrammeren van je hersenen en doorbreek je vastgeroeste denk- en handelswijzen.

2

jouw identificaties

Tijdens je jeugd heb je veel gedrag gespiegeld van je ouders en je omgeving. Zonder erbij na te denken heb je bepaalde patronen overgenomen, bepaalde denk- en handelswijzen. Nu ben jij je er bewust van dat je dit doet en dat deze patronen niet meer bij je passen. Ik help je om deze patronen te vinden en om ze af te breken. Ze maken plaats voor nieuwe denk- en handelswijzen die beter bij je passen !

3

in het moment

Wanneer jij in het moment blijft, zijn er geen problemen. Problemen ontstaan immers pas als jij jezelf laat meenemen in de wereld van het verleden, de toekomst of van andere mensen. Hoe fijn zou het zijn als jij kan leren om altijd in het moment te blijven ? 

4

gerichte aandacht

Multi-tasken is helemaal niet gezond. Ik ga je leren hoe je jouw aandacht beter kan richten en hoe je meer focus aanbrengt in jouw leven. Wanneer je bepaalde zaken opgelegd worden, zal het moeilijker zijn om te ontspannen en om er geen stress van te ervaren. Wanneer jij kan leren om jouw aandacht beter te richten, en om zelf bepaalde keuzes te maken, zul je merken dat stress tot de verleden tijd behoort.

5

jouw interne criticus

In jouw hoofd zit een stemmetje, jouw interne criticus die constant "wat-als scenario's" op je blijft afvuren en die precies weet wat hij moet zeggen of doen om jou op de kast te krijgen. Zie het als een reus die heel veel macht over je heeft en die jouw leven bepaald. Hoe fijn zou het zijn als deze interne criticus precies doet wat jij zegt ? Dat hij jouw slaaf is in plaats van dat jij zijn slaaf bent ? Ik laat je zien welke spelletjes deze criticus met je speelt en hoe je hem onder de knie krijgt.

6

omgaan met negatieve energie van anderen

Veel mensen ervaren onbegrip vanuit hun omgeving. Je kan er onzeker van worden, faalangst ontwikkelen, of juist perfectionisme of een hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Hoe zou het zijn als jij vele malen beter met die negatieve energie kan omgaan ?

7

moeilijke gesprekken voeren

Moeilijke gesprekken voeren is eigenlijk hetzelfde als dartpijltjes gooien. Ik geef je een techniek die je helpt om het heel anders te doen. Jij blijft in je kracht staan en zet de situatie makkelijk naar je eigen hand !

8

belemmerende overtuigingen overwinnen

Belemmerende overtuigingen zijn het gevolg van jouw vastgeroeste patronen. Ik ga je helpen om het roer om te gooien en je angsten een voor een te overwinnen. Door je te richten op het euforische gevoel wat je krijgt als je een angst overwint kun je als het ware al jouw belemmerende overtuigingen overspoelen met je nieuwe levensstijl.

9

je grenzen bewaken

Hoe bewaak jij nu je grenzen ? En welke stappen moet je zetten om je grenzen beter te kunnen bewaken ? Ik geef je verschillende oefeningen mee die je doen realiseren dat het makkelijk anders kan.

10

een extra gezondheidsscan

Zeker wanneer je de "direct grip op stress" training hebt gevolgd is het zeer waardevol om nogmaals te meten hoe je nu omgaat met de stress die je nog te verwerken hebt. Je krijgt van mij een nieuwe gezondheidsscan die jouw persoonlijke groei vastlegt.

Yvonne volgde beide trainingen en vond op die manier een nieuwe levensstijl

Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen. Omdat ik na een lange periode van een burn-out nog iets miste voor mijn herstel. Ik had een lang traject bij de psycholoog doorlopen, maar zocht nog een aanvulling op de reeds doorlopende behandelmethode en daar was de burn-out coaching de perfecte manier voor! De cirkel was rond!

Wat mij aanspreekt in de samenwerking met Roel is dat hij heel goed kan luisteren en met zijn gevoel kan werken wat mooi aansluit bij mij. Sandra kan waardevolle voedingstips geven en daarnaast ook olieadvies. Door heel kritisch met Roel naar mijn dagindeling te kijken, ben ik mijn ochtend- en avondritueel gaan veranderen wat mij veel rust en nieuwe energie heeft opgeleverd.

Yvonne

Een echte wake-up call!

Na een heftige emotionele uitbarsting en alweer een baan die op een fiasco uitliep dacht ik: 'Dit kan zo niet langer'. Ik merkte dat ik erg gevoelig was en altijd maar bezig met wat anderen dachten en vonden van me. Toen ik op internet begon te lezen over hooggevoeligheid merkte ik dat dit zo ontzettend op mij van toepassing was. Ik was blij dat mijn gedrag heel verklaarbaar was. Mijn besluit om te leren omgaan met mijn gevoeligheid was het beste besluit sinds jaren. Toen ik vervolgens op de site van Leef Intens terechtkwam op internet wist ik meteen dat ik bij Roel moest zijn en dat voelde meteen goed vanaf het begin. Hij heeft me geleerd om van mijn gevoeligheid mijn kracht te maken en handvatten gegeven om in de toekomst beter om te gaan met stress, andere mensen en meningen. Er zal nog wat tijd voor nodig zijn maar ik merk nu al dat ik rustiger ben, beter in balans en meer zelfvertrouwen heb. De zelfreflectie en training hebben me veel mooie inzichten gegeven en een hoop duidelijk gemaakt voor me. Een goede basis voor de toekomst.

Roel nam echt de tijd voor me, luisterde aandachtig, oordeelde niet, toonde begrip en gaf me het gevoel dat ik alles kon vertellen dat me bezighield en dwars zat (hetgeen ik dus gelukkig ook deed). Dit is voor mij heel belangrijk omdat ik niet gemakkelijk "het achterste van mijn tong" durf te laten zien wat wel weer nodig is om tot de kern van de zaak te komen en dus de coaching tot een succes.

Vooral de door onderdelen 'communiceren met de buitenwereld' en 'cirkel van overprikkeling' realiseerde ik me wel hoezeer ik al veel te lang tegen mijn natuur in leefde en hoezeer de buitenwereld me in mijn greep had. Het was een 'wake up call' die me inzichten heeft verschaft die ik anders nooit gehad zou hebben en waar ik veel baat bij ga hebben de rest van mijn leven.

Ger

Een echte wake-up call!

Jarenlang was ik slachtoffer van depressies. Roel werd al snel mijn vertrouwenspersoon. Hij was geduldig en rustig en ik voelde me er 100% goed bij. Op een aangename en gemakkelijke manier heeft hij me geleerd hoe ik depressieve gevoelens en stress kan verminderen. De technieken die hij me leerden hebben een doeltreffend effect.De impact was groot, op dingen waarvan ik nooit dacht dat ik ze kon veranderen. 

Els
>