een diepe meditatie met een ontspannende voetreflex massage | Leef Intens

meditatie workshop

een diepe meditatie met een ontspannende voetreflex massage

18 maart 2019 19:30u

€ 3,50 per persoon

Inloophuis Poppy's
Mathildastraat 31
Oosterhout

zou je wat meer rust kunnen gebruiken en je makkelijker willen ontspannen ?

 • ben je zelf of in je naaste omgeving in aanraking gekomen met kanker ?
 • merk je dat je lichaam soms wat onrustig aanvoelt ?
 • merk je dat je in je hoofd vaak meer wil dan dat je lichaam aankan ?
 • zou je meer en beter in contact met je lichaam willen staan ?
 • ben je ervan overtuigd dat je lichaam waarschuwingssignalen afgeeft tegen overmatige stress en zou je er makkelijker naar willen kunnen luisteren ?
 • zou je het fijn vinden om een techniek te leren die je kan oproepen wanneer je het nodig hebt en die je direct helpt te ontspannen ?
 • zou je willen sparren met anderen, waar zij tegenaan lopen en welke manieren zij gebruiken om te ontspannen ?
 • ben je nieuwsgierig naar meerdere technieken die je kan gebruiken en wil je daar graag mee experimenteren ?

meditatie met een ander tintje

In mijn praktijk leer ik mensen om weer opnieuw te kunnen ontspannen na een periode van stress, burn-out of ziekte zoals kanker. Voordat je aan de slag kan gaan om je leven te veranderen, is het belangrijk om eerst een stap terug te doen en te kijken hoe je beter, makkelijker en sneller kan ontspannen. Het lichaam is bij stress, burn-out of ziekte in een soort van overlevingsmodus terecht gekomen. In die modus is de balans compleet uit evenwicht. Je lichaam staat stijf van het stresshormoon cortisol, of van de adrenaline en emoties gieren door je lichaam.

Ik help deze mensen door ze te introduceren met iets wat ik het "binnengevoel" noem. Het binnengevoel is een toestand van je lichaam, een gevoel dat je kan oproepen in moeilijke situaties. Dit binnengevoel kun je vinden door een ontspannings- of meditatieoefening te doen. Als je deze oefening minimaal 10 dagen lang, elke ochtend, doet bij het opstaan, geef jij je lichaam het signaal om te ontspannen. Je hersenen hebben 10 dagen nodig om te wennen aan iets nieuws. Na die 10 dagen kun je met de oefening nog een stapje verder gaan. Uiteindelijk ben je zo bekend met dit gevoel, dat je het kan oproepen in situaties waarbij jij het nodig hebt.

Binnen het inloophuis geef ik maandelijkse meditaties, elke keer weer met een andere insteek. Dit keer, werk ik samen met Jan Jorissen van Kundalini Klankschaalmassages. Jan biedt met zijn klankschalen en andere instrumenten een zeer mooie en ontspannende toevoeging aan de meditatie. De trillingen die de klankschalen veroorzaken hebben een helende werking en brengen je in een nog diepere meditatieve toestand. Gecombineerd met het binnengevoel is dit een zeer mooie meditatie oefening.

deze maand : Voet Reflex

Deze maand werk ik samen met maar liefst 4 voetreflex therapeuten ! Samen met deze ervaren masseuses laat ik je zien dat zintuiglijke ervaringen je stress kunnen opleveren, maar dat diezelfde ervaringen je ook in een nog diepere staat van ontspanning kunnen brengen ! Hoe geweldig is het als je deze diepe vorm van ontspanning kan oproepen op momenten dat je het nodig hebt ?

Tijdens de meditatie ga je in een kring zitten en trek jij je schoenen en sokken uit. Ik breng je in een diepe staat van rust en ontspanning met mijn meditatie. Ergens tijdens deze meditatie zullen deze dames je verwennen met een massage aan je hoofd en voeten. Vooral deze combinatie werkt heel ontspannend ! Deze zintuiglijke ervaring kan je uit je diepe staat van rust en ontspanning halen, maar tegelijkertijd kan hij er ook voor zorgen dat het je nog dieper laat ontspannen. Deze bewustwording gaat je veel brengen ! Het zal je in staat stellen om ook op moeilijke momenten je lichaam weer meer rust te geven omdat jij de waardevolle technieken die we deze avond leren ook in het dagelijkse leven kan toepassen !

Het enige wat je hoeft te doen is een handdoekje meenemen en je goede humeur !

 • Marja Waasdorp
 • Voetreflex Plus
 • -
>