Biologische Producten | Leef Intens

Biologische Producten

Door Sandra van Heel | voeding & supplementen

sep 04

Het is tegenwoordig best lastig om gezond te leven. Er gebeurt veel met alle onze producten die we gebruiken. Op onze groenten en fruit worden bijvoorbeeld op een kunstmatige bodem gekweekt met kunstlicht. Hier zitten maar weinig echte voedingsstoffen in. Ook wordt er veel kunstmest gebruikt. Alles voor een optimale omzet in de supermarkten. Heb je er ooit aan gedacht om biologische producten te kopen ?

biologische-producten1-562x375Dieren op de boerderij krijgen vaak chemische stoffen toegediend dat zit in antibiotica. Als je dan als consument je vlees koopt bij de supermarkt blijkt dat ze bij het verwerken van het vlees ook allerlei conserveringsmiddelen hebben toegevoegd. Bekijk maar eens de verpakking van je vlees, er zitten allerlei E-nummers in om het vlees nog langer houdbaar te maken en een betere kleur te geven.

E-nummers

Veel eten van ons wat we binnen krijgen is verwerkt. Vleesvervangers, chips, snoep, soep uit een zakje, kant-en-klaarmaaltijden zijn vrijwel allemaal bewerkt met geur-,kleur en smaakstoffen. Je ziet ze allemaal aan de E-nummers. En dat alleen maar omdat het er allemaal goed moet uit zien. Als je er met mate van eet per dag, kan je lichaam dat nog wel aan. Maar bij een overmatige hoeveelheid aan E nummers kan het tot ernstige gezondheidsklachten leiden. Dat is toch erg!

image_threetwentyLekker Gezond

Persoonlijk vind ik het belangrijk om zoveel mogelijk biologische producten te kopen. Het liefst nog vers van de boerderij. Hier groeien de groentes en fruit op schone grond, midden in het zonlicht. Mijn bloemkool ziet er dan misschien niet helemaal mooi rond uit, hij is vele malen gezonder en veel smaakvoller.. Biologisch vlees is verder niet verwerkt met conserveringsmiddelen en is vrijwel altijd glutenvrij. Voor mij is het belangrijk om goed op te letten wat ik eet. Ik wil graag zuinig zijn op mijn lichaam.

Borstkanker

Dit is voor mij allemaal begonnen toen ik erachter kwam dat ik op 37 jarige leeftijd borstkanker kreeg. Ik was enorm verbaasd dat ik daar op relatief jonge leeftijd al mee in aanraking kwam. Het was voor mij ook een eyeopener. Ik kwam erachter dat ik alles helemaal anders wilde gaan doen. Weg met die stress, die wordt veroorzaakt door de grote werkdruk. Weg met al dat ongezonde eten, dat ik zonder na te denken kocht bij de supermarkt.

Bewuster leven

Ik ben vanaf toen veel bewuster gaan leven. Nu kan ik onwijs goed genieten van de dingen om me heen. Ook geef ik me zelf de tijd om buiten te gaan zitten op het terras in de tuin met een boek. Ik ga nu naar de kaasboerderij voor een heerlijk stukje smaakvolle, onbewerkte kaas, eieren en zuivel. ik ga naar de biologische boer voor mijn groentes en vlees haal ik bij de biologische slager. Ik geniet hier ook van, zeker omdat ik trots ben op mezelf over wat ik heb bereikt tot nu toe en ik ben trots op mijn lichaam en het voelt geweldig om er goed voor te zorgen. Zowel van binnen als van buiten.

Zorg ook voor de buitenkant van je lichaam

massage-oil-362x375De buitenkant van je lichaam heeft ook zorg nodig. In mijn massagesalon gebruik ik alleen producten zonder parabenen. Parabenen zijn chemische stoffen die conserverende eigenschappen hebben. Ze beschermen de producten voor schimmels en zorgen dus voor langere houdbaarheid. Parabenen zit voornamelijk in cremes, shampoo, tandpasta enz. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat enkele van deze stoffen zelfs zijn gevonden in kankercellen. Het komt met name voor bij borstkanker. Ik gebruik daarom alleen producten zonder parabenen. Ik wil me namelijk gezond blijven voelen en goed voor mezelf zorgen.

Bioreine

Ik vind het ook belangrijk om voor andere te zorgen. Zoals mijn man en mijn 2 prachtige kinderen. Maar ook al mijn klanten die komen voor een massage in mijn massagesalon. Daarom heb ik er bewust voor gekozen om alleen te werken met biologische massageoliën van “Bioreine”. Dit zijn oliën zonder parabenen! Deze producten bevatten geen schadelijke synthetische stoffen. Op deze manier blijft je huid in natuurlijke evenwicht en zal je nog meer genieten van een heerlijke massage.

Ik vind het belangrijk dat mensen die bij mij in de praktijk komen met zorg worden behandeld. Ik zal dan altijd eerst wat vertellen over de oliën die ik gebruik. Je mag ze altijd even ruiken en uitproberen.  Mocht je een allergie hebben voor een bepaalde stof kunnen we het product altijd eerst voorzichtig testen. Aangezien het bestaat uit natuurlijke ingrediënten is de kans heel groot dat je lichaam het kan verdragen.

Wees zuinig op jezelf en je lichaam, want je verdiend het!

Liefs,

Sandra.

Follow

About the Author

Sandra is ontspanningscoach bij Leef Intens. Met haar stressverminderende massages en de krachtige essentiële olietjes van moeder natuur timmert ze hard aan de weg om zoveel mogelijk kinderen en volwassenen te helpen ontspannen.

>