fbpx

ontdek hoe je met de onderstaande oefeningen direct rust aanbrengt in je hoofd !

Wanneer je een van de onderstaande oefeningen elke dag doet, bij het opstaan, na de lunch of aan het einde van je werkdag, zul je merken dat je meteen rust krijgt in je hoofd. Ook wanneer je van activiteiten wisselt, na een meeting bijvoorbeeld, moeten je hersenen even bijkomen even wennen. Maak het ze makkelijker door even een ontspanningsoefening te doen.

1

10 keer ademhalen

Deze oefening kun je altijd en overal doen, zelfs zonder dat de mensen om je heen het door hebben. Met je ogen open heeft niemand het door dat je het doet en kun jij je hoofd gaan legen. Met je ogen dicht heeft het een groter effect, omdat jij je niet laat afleiden door allerlei prikkels om je heen. Doe hem 5 keer per dag op momenten dat je het wat drukker krijgt in je hoofd.

2

Een mini-meditatie

Deze oefening doe je op een moment dat je even alleen bent. Je gaat met je aandacht helemaal binnen in je lichaam zitten en negeert alles wat er om je heen gebeurt. Doe deze oefening vlak voor het avondeten of op andere momenten waarvan je weet dat ze drukte opleveren. Hoe meer jij uit je hoofd kan stappen, hoe makkelijker deze momenten worden, zeker na het doen van deze mini-meditatie.

Extra Tips

  • Blijf je tijdens de oefening concentreren op alle sensaties die je met je zintuigen kan waarnemen. Ze zorgen ervoor dat jij je als vanzelf nog meer op je lichaam gaat concentreren (en dus niet op wat er in je hoofd gebeurt)
  • Elke sensatie die je voelt brengt je OF naar binnen OF naar buiten. Door te realiseren dat je zintuigen jouw focus ook naar binnen kunnen brengen krijg je vanzelf een nog dieper effect.
  • Door een diffuser aan te zetten met een heerlijke ontspannende essentiĆ«le olie, zul je nog sneller en nog dieper kunnen ontspannen. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Wat vonden anderen van deze oefening

Hoe zijn deze oefeningen je bevallen ? Deel het met me door een berichtje achter te laten. Dank je wel !

Heb je naar aanleiding van deze tips nog vragen ?

Het triggeren van het "binnengevoel" kost tijd. Het is normaal dat je weerstand voelt als je deze oefeningen doet. Zie het dat je hersenen bezig zijn om oude belemmeringen op te ruimen, om vervolgens plaats te maken voor nieuwe gedachten. 


Heb je nog vragen na het doen van deze oefeningen ? Stuur me dan een berichtje. Ik zal er zo snel mogelijk op antwoorden. Ik help je graag !

Copyright 2019, Leef Intens

>