Daan is angstig | Leef Intens

Daan is angstig

Door Roel van Heel | opvoeding

jun 19

Daar komt Daan samen met zijn vader en moeder mijn praktijk binnengelopen. Hij is wat angstig. Ik zie hem met een gespannen blik in zijn ogen rondkijken in de ruimte. Met een blik van “wil ik dit eigenlijk wel” gaat hij zitten op een stoel. Terwijl ik in gesprek ben met zijn ouders zie ik Daan kijken naar de tangles die liggen op de tafel. Er verschijnt een onzekere blik op zijn gezichtje en hij staart wat naar buiten.

Hij schrikt op als zijn vader vraagt of hij het graag wilt. Het hoofdje van Daan zit al een lange tijd vol met prikkels. Het lukt hem gewoonweg niet meer om meer informatie op te nemen. Hij staart daardoor veel naar buiten en probeert zich zoveel mogelijk af te zonderen om nieuwe prikkels te vermijden. Zijn vader reageert een beetje boos, “Hoe kan het nou dat je weer niet oplet?” Daan schrikt hier heel erg van en kruipt in zijn schulp. Ik zie de angst in zijn oogjes. De angst voor nog meer prikkels. Ik geef Daan een tangle in zijn handen. Hij pakt hem voorzichtig aan.

De ouders van Daan willen hem zo graag helpen…

Terwijl hij op zijn manier met de tangle begint te spelen, leg ik hem rustig uit dat ik hem kan helpen om meer rust te krijgen in zijn hoofd. Hij begint aandachtig te luisteren en zijn gespannen blik verandert in een voorzichtige opgelucht gezicht als hij hoort dat ik hem kan helpen om goed te gaan slapen. Met een hoopvol gezicht kijkt hij naar zijn moeder. Hij loopt naar haar toe en legt een hand op haar schouder. Zijn moeder neemt hem op schoot. Ze kijkt hem vragend aan. Hij geeft haar een dikke knuffel. Het is duidelijk. De tranen van zijn moeder verschijnen in haar ogen. Zijn vader wrijft hem over zijn rug. Prachtig om te zien. Ik zag de liefde en machteloosheid tussen Daan en zijn ouders. Zijn ouders willen hem zo graag helpen en gelukkig zien.

Weer hoopvol en gelukkig

Samen hebben we een fijn en rustig gesprek gehad. Tijdens het gesprek dat ongeveer een uurtje duurde zag ik dat onzekere gezicht van Daan veranderen in een hoopvol en gelukkig gezichtje! Het was alweer een tijd geleden dat zijn moeder Daan weer zag lachen.

Daan voelde zich meer vertrouwd hier in de praktijk. Terwijl hij een mandala aan het kleuren was, begon hij te vertellen dat hij elke dag bang is om naar school te gaan. Bang om al die geluiden en drukte om hem heen. De kinderen zijn allemaal zo druk en schreeuwen in de klas. Hij voelt zich dan heel alleen in de klas. Hij staart ondertussen wat naar buiten en ik zie weer de angst op zijn gezicht. Daarna begint hij rustig verder te kleuren. Wat wil ik jou graag helpen, Daan!!

We gaan beginnen met de massage

Aan het einde van het gesprek weet Daan wat hij wilt. Hij wilt erg graag beginnen met de kindermassage, ook al vind hij het erg spannend! Wat geweldig dat ik dit jongetje mag gaan blij maken! Het is zo sneu dat dit ventje van 8 jaar rondloopt met een angst voor een vol hoofd. Hij beperkt zichzelf in zijn leventje en sluit zich af. Hij zal veel meer tot rust gaan komen door goede nachtrust. De angsten zullen verminderen en in de toekomst zelfs verdwijnen! Hij gaat weer geluk ervaren en genieten van de mooie dingen om hem heen.

Een droom !

Er lopen zoveel kinderen rond met stress en angsten. Veel ouders zien het ook niet bij hun eigen kind. We leven in een drukke en stressvolle maatschappij. Iedereen heeft het druk met werken, school, sociale contacten en aan andere laten zien hoe goed ze het hebben! Doordat veel mensen meer aandacht besteden naar wat andere van hun gezin vinden, zien ze niet meer wat er nu eigenlijk binnen het gezin gebeurd! Kinderen kunnen het niet alleen en hebben jou als ouder nodig! Let goed op deze mooie mensjes en geef ze een mooie toekomst!! Mijn droom is dat ik nog vele kinderen mag gaan helpen!

Follow

About the Author

Roel van Heel is coach, trainer, auteur en spreker en deelt actief zijn kennis hoe jij in snelle en eenvoudige stappen het minder druk kan maken in je hoofd. In het gezin van Heel is het met drie hooggevoeligen nooit saai... er gebeurt elke dag wel wat. De truc is dat je anders leert omgaan met deze alledaagse dingen. Dat is vele malen makkelijker dan dat je denkt. Je beschikt over meer tools en technieken dan dat je nu weet om het jezelf wat makkelijker te maken, we gebruiken het alleen niet. Met zijn blogs, filmpjes, lezingen, workshops en trainingen laat hij zien hoe ook jij in korte tijd grote stappen kan zetten.

>