Druk eens op je reset knop | Leef Intens

Druk eens op je reset knop

Door Roel van Heel | werk

sep 20

Weer een drukke week voorbij. Een week vol met deadlines. Met een manager of projectleider die zit te haasten om de deadline op tijd af te krijgen. Weer in de auto naar Amsterdam. En weer file. Elke dag deze week. Je doet er drie uur over om weer thuis te komen. Bekaf kom je thuis, en de kinderen zijn erg druk. Je moet nog zooooveel doen… Zo zag de afgelopen week er voor mij uit. Eindelijk klaar met mijn werk, en dan wil ik nog zoveel andere dingen doen. Maar zoals zo vaak, remt mijn vrouw me af. “Nu even geen werk hoor!”, zegt ze dan. Met moeite geef ik haar dan gelijk en ga ik eindelijk eens op de bank zitten. Wat is ervoor nodig voordat je eindelijk eens op de reset knop drukt ?

Zo ging het ook deze ochtend. Zondagmorgen is bij ons altijd een ritueel. De enige dag die we samen kunnen uitslapen. Ik draai me nog eens om, half slaperig, terwijl mijn zoon dan voor mijn neus staat, breed lachend, heel trots, met een kopje koffie in zijn handen. Vervolgens krijg ik een dikke knuffel. Mijn dochter komt erbij, trots vertellend dat ze haar bed al heeft afgehaald en haar kamer heeft opgeruimd. Samen dollen we nog wat op het bed. Op de iPad klinken de favoriete liedjes van mijn kinderen, waaronder “Kijk Omhoog”, van Nick & Simon.

Quality Time

Als we later beneden komen, heeft mijn vrouw de poef aangeschoven zodat er een hele grote brede bank ontstaat waar me makkelijk met zijn vieren op kunnen zitten. Ze heeft gisteravond brood gebakken. Bananenbrood met aardbeien van Rens Kroes (jaja, de zus van). Biologische jam erbij, kopje koffie, kopje thee, iets drinken voor de kinderen. Vervolgens hebben we een mooie film gekeken samen op Netflix (The Waterhorse). Een film over vriendschap, hoe mooi vriendschap kan zijn.

De drukte voorbij

Toen de film was afgelopen, voelden we ons allemaal heel raar. Na zo’n drukke week, is het zo ontzettend heerlijk om op deze manier eens op de reset knop te drukken. Opeens lijken al die stressvolle dingen niet meer zo belangrijk. Die projectleider die zo’n haast heeft. De dingen die je nog allemaal moet doen. De dingen die je constant van jezelf moet, of dingen die je nog graag wil. Alles wat belangrijk is, is er al. Druk jij wel eens op je resetknop ?

Follow

About the Author

Roel van Heel is coach, trainer, auteur en spreker en deelt actief zijn kennis hoe jij in snelle en eenvoudige stappen het minder druk kan maken in je hoofd. In het gezin van Heel is het met drie hooggevoeligen nooit saai... er gebeurt elke dag wel wat. De truc is dat je anders leert omgaan met deze alledaagse dingen. Dat is vele malen makkelijker dan dat je denkt. Je beschikt over meer tools en technieken dan dat je nu weet om het jezelf wat makkelijker te maken, we gebruiken het alleen niet. Met zijn blogs, filmpjes, lezingen, workshops en trainingen laat hij zien hoe ook jij in korte tijd grote stappen kan zetten.

>