fbpx

interactieve workshop : "druk zijn overkomt je niet, je laat het toe"
zuiderlicht, kloosterlaan 38a, Breda

interactieve lezing : "druk zijn overkomt je niet, je laat het toe"

zuiderlicht, kloosterlaan 38a, Breda

"het leven is een cadeautje !"

"Je staat 's morgens vroeg eigenlijk al iets te laat op, je kinderen staan versuft voor zich uit te kijken en het is al zo laat ! Er moet gegeten worden, de kinderen moeten op tijd naar school, en je werkgever heeft je al een uitbrander gegeven omdat je van de week ook al te laat was. Uiteindelijk kom je uitgeput op je werk aan. Je hebt het gevoel dat iedereen op je vingers kijkt en dat je baas je nauwlettend in de gaten houdt. Wanneer je eindelijk naar huis mag, moet je eerst de kinderen ophalen. Die hebben de hele dag stil gezeten in de schoolbankjes en zijn superdruk. Je lontje is inmiddels nog korter dan dat die vanmorgen was. En nog steeds moet je nog zoveel doen. Je moet een cadeautje kopen voor de verjaardag van je tante, een verjaardag waar je stiekem helemaal geen zin in hebt, maar waarvan je toch het gevoel hebt dat je er naar toe moet. Een officiële verplichting. Als het 's avonds dan eindelijk rustig is, de kinderen in bed liggen en je eindelijk op de bank ploft, vraagt jij je af... : is dit het nu ?"

"Als je niet zelf de controle neemt over je eigen leven, dan doet iemand anders het voor je. Dan pakt het meestal tóch minder uit."

voor wie is deze interactieve lezing ?

Het leven is echt een cadeautje, we zien het zelf alleen vaak niet. Steeds meer mannen en vrouwen krijgen het gevoel dat ze geleefd worden. De takenlijstjes zijn niet meer aan te slepen, taken die je vertellen wat er zoal van je verwacht wordt. Van je werkgever, je gezinsleven, je vriendenkring maar ook familie. Alsof die takenlijstjes niet al genoeg zijn, zijn we met de moderne technologie van vandaag ook nog eens constant bereikbaar. Via WIFI, 4G of een hotspot zijn we zelfs bij de kapper, de pedicure, de supermarkt of midden in het stadspark online en blijft die telefoon maar naar ons lonken. 


En toch is het eigenlijk vrij eenvoudig om een einde te maken aan deze drukte. In deze interactieve lezing vertellen Roel en Sandra op een humoristische wijze hoe makkelijk het is om toe te geven aan de verleiding om maar constant druk te zijn. Ze laten je zien wat de spelregels zijn om het roer nu echt definitief om te gooien. Tijdens deze lezing krijg je niet alleen nieuwe inzichten aangereikt, maar ook diverse oefeningen die je zullen helpen om zelf te touwtjes weer in handen te nemen. 

© 2019   Leef Intens   I  Privacy Verklaring

>