fbpx

gratis e-book

Ik wil rust  in mijn hoofd, 

hoe doe ik dat ?

download het
gratis e-book

"Ontdek hoe jij je makkelijker kan richten op wat nu echt belangrijker is, doordat je beschikt over meer energie en jij je fitter voelt en jij het gevoel hebt dat je de hele wereld aan kan !"

De werkweek is weer begonnen en jij hebt geen zin om op te staan. Je drukt nog een aantal keer op de snooze knop en probeer jezelf over het gevoel van frustratie heen te zetten en staat op. Terwijl je naar beneden loopt hoor je je kinderen al ruzie maken over wie als eerste het pak hagelslag mag. Je maakt een diepe zucht en vraagt gefrustreerd of je kinderen eens één keer rustig kunnen opstaan zonder ruzie te maken. Dan pas zie je welke toestand ze hebben aangericht. Ze staan met hun pyjama aan midden in de woonkamer. De tafel, de bank, de vloer ligt helemaal bezaaid met hagelslag. Tot overmaat van ramp is er ook nog een beker melk over je gloednieuwe i-Pad gegaan. Je voelt boosheid en frustratie in je opborrelen. En dat terwijl binnen een uur je kinderen op school moeten zijn, jij de boel opgeruimd moet hebben en zelf ook klaar moet zijn om naar je werk te gaan. Hoe pak je dat aan ?

herken je dit ?

  • elke ochtend is een strijd om op tijd op je werk te komen, je hebt moeite met wakker worden en bent voortdurend moe.
  • je neemt weinig tijd voor jezelf omdat er altijd wel iets je aandacht trekt of iemand je nodig heeft
  • je voelt drukte, onrust en chaos in je hoofd en lichaam en vind het moeilijk om te ontspannen
  • je ervaart fysieke klachten, zoals kortademigheid, pijn in je spieren of gewrichten, een opgeblazen gevoel of hoofdpijn

"tijd voor jezelf
is een van de beste dingen

die jij jezelf kan geven"

hoe zou jij het vinden als ...?

...jij je werk en je privé leven makkelijker kan combineren ÉN dat je dan nog energie over houdt ?

Veel werkende vaders en moeders vinden het lastig om het gezinsleven te combineren met een drukke baan. Niet iedereen wordt hier gelukkig van, ook doordat ze een constante drukte, chaos en onrust ervaren. Met de tips uit dit e-book laten we jou zien hoe jij jouw dag kan beginnen met energie voor 10 en hoe je die energie gedurende de hele dag kan vasthouden.

...jij weer kan genieten zonder je schuldig te voelen en dat je niet meer in takenlijsten denkt ?

Wanneer je 's ochtends opstaat en alleen nog maar in taken denkt, begin je de dag al met onrust en drukte. Hoe zou je het vinden als je anders naar je planning kijkt en jij beter en efficiënter met je tijd omgaat ? Zou je dat veel meer vrijheid kunnen geven en het besef dat je veel meer tijd aan je dierbaren kan besteden dat dat je nu denkt ?

...je niet meer het gevoel hebt dat je onder druk staat omdat je nu weet wat echt belangrijk is ?

Het leven draait om prioriteiten stellen. In een leven waar het altijd druk en chaotisch is, zijn andere mensen vaak belangrijker dan dat jij jezelf maakt. Hoe zou je het vinden als jij makkelijker prioriteiten kan stellen doordat je beseft dat je zelf altijd op de eerste plek hoort te staan ? Je kan er immers beter zijn voor anderen, als je er eerst voor jezelf bent.

Over Roel & Sandra

In februari 2004 kwamen we elkaar tegen in een cafe. Het voelde meteen goed en een jaar later woonde we al samen. Twee jaar later waren we trotse ouders van onze dochter. We hebben allebei hele verschillende persoonlijkheden. Roel is hooggevoelig en perfectionistisch en Sandra is een echte stresskip en een chaot. In eerste instantie zou je zeggen dat dit een fatale combinaties is. Toch vullen we elkaar enorm goed aan en zijn we gek op elkaar. Ja, wij hebben ook onze uitdagingen. Doordat Sandra uit een gezin komt waar veel stress heerste en dacht dat het leven zo hoorde, is ze over het algemeen altijd gestrest gebleven. Ze heeft het altijd druk en is altijd bezig. Terwijl Roel graag een serie kijkt of spelletjes speelt op de i-Pad. Er zijn dan ook wel eens momenten dat we elkaar niet kunnen uitstaan. Gelukkig zijn we over het algemeen heel gelukkig met elkaar. 


Sandra:


"Ik had een eigen kinderopvang, waar ik altijd erg druk mee bezig was. Ik werkte vier volle dagen in de week. Daar kwam na werktijd de administratie, verslagen en oudergesprekken nog bij. Daarnaast had ik ook nog mijn gezin en huishouden wat gewoon door ging.  Familie en vrienden  kwamen voor mij daardoor op een steeds lager pitje te staan. De werkdruk en stress werd steeds hoger. Ik was echt elke dag moe, snel geïrriteerd en boos, en voelde de spanning en stress in mijn lichaam. Ik wilde het wel anders maar ik had echt geen idee hoe ik dat het beste kon aanpakken. Totdat mijn lichaam dat in 2013 voor me deed. ik ontdekte een knobbeltje in mijn rechterborst, dat na enkele onderzoeken, kwaadaardig bleek te zijn.


Een pittige periode volgde ! Mijn opvang werd stilgelegd en ik kreeg de allerzwaarste behandeling die er was vanwege mijn jonge leeftijd, Het was een periode van verdriet, schuldgevoel maar op een gegeven moment kwam er ook rust! Ik zou genezen en het was voor mij een wake-up call! Ik had gewoon eerder moeten luisteren naar mijn lichaam en nu moet ik wel. Het heeft mij enorm veranderd in de persoon die ik nu ben. Ik had het alleen liever veel eerder gedaan zonder die rotziekte!"


Roel:


"Ik heb bijna twintig jaar als consultant gewerkt in de IT. Ik heb het er vele jaren enorm naar mijn zin gehad. Toen mijn dochter geboren werd, en ze hooggevoelig bleek, ben ik actief aan de slag gegaan om me daar nog meer in te verdiepen. Ik ben zelf ook hooggevoelig en ben opgegroeid in een omgeving waar daar geen plek voor was. Ik wilde het voor mijn kinderen heel anders doen. Op die manier is mijn passie voor het vak ontstaan. 


Toen Sandra ziek werd, heb ik het besluit genomen om mezelf te gaan opleiden tot coach. Het was iets wat niet langer meer mocht wachten. Ik heb een hele tijd lang twee bedrijven naast elkaar gedraaid. Naast de 40 uur die ik werkte voor mijn werkgever, werkte ik nog eens 40 uur voor mezelf. Dat ging lange tijd goed omdat ik het gewoon erg leuk vond om te doen. Mijn passie lag echter steeds meer bij het coachen en steeds minder bij de IT. Ik kreeg een bore-out, wat veel op een burn-out lijkt. Mijn lichaam heeft me gedwongen om nog eens kritisch naar mijn eigen leven te kijken.

>