fbpx

gratis e-boek

Ik wil rust in mijn hoofd, 

hoe doe ik dat?


gouden tip 04


PLan je dagen niet te vol

Plannen voor je gezin is soms net het runnen van een bedrijf. 
Er komt vaak meer bij kijken dan je denkt. Als je een verjaardag gaat vieren heb je bijvoorbeeld veel te regelen. Als je om 9:00u op kantoor moet zijn is dat soms een kwestie van goed organiseren, zeker met kinderen. 

Wat ik bij veel mensen zie gebeuren is dat ze de organisatie achterwege laten, waardoor ze vaak zo moeten haasten om ergens op tijd te komen of dat ze zo druk bezig zijn met hun drukke bezigheden dat ze er s'avonds achterkomen dat ze nog helemaal geen tijd voor zichzelf hebben genomen met als gevolg dat je snel geïrriteerd raakt of juist oververmoeid bent.

Doe vooral dingen die je wel leuk vindt !
Zorg dat je vooral activiteiten doet die je wel leuk vindt en laat dingen die je moet doen en tegelijkertijd vreselijk vindt, lekker achterwege. Laat je boodschappen lekker thuis bezorgen, zorg dat iemand je huis voor een paar uurtje in de week poetst, laat je administratie door iemand anders doen, laat iemand je huis verven, zorg dat iemand anders het kinderfeestje voor je dochter regelt enz. Je kan tegenwoordig veel uitbesteden en je kan in die tijd gaan werken, sporten of iets doen met je gezin. 

Plannen is iets wat je echt mag gaan leren.
Organiseren is je talent of juist helemaal niet. Ik kon het eigenlijk altijd al, het zit eigenlijk altijd al in mijn bloed en toch deed ik vroeger vaak maar wat. Wees je er dus bewust van als je iets doet. Je kan ook sommige activiteiten elke week terug laten komen. Dat geeft voor jezelf veel meer rust en scheelt weer tijd bij het plannen.

Eindeloze to do lists, werken, zorgen voor je gezin, sporten, huishouden en je sociale contacten, het is veel en vaak lastig te combineren. Binnenkort geven we de gratis Onlinetraining "nooit meer te druk" daarin gaan wij je laten zien dat het veel makkelijker is dan je denkt. Tijdens de training kan niemand je zien, dus je kan meedoen in je huispak op je bankstel. Je kan vragen stellen via de chat en wij geven je persoonlijke tips waarmee je direct verder kan.

Ben je al lid van de besloten facebook groep meer regie over drukte en stress ? Word hier lid als je er helemaal klaar mee bent met al die drukte en stress. Hier vind je dagelijks gratis waardevolle tips, informatie en inspiratie.


>