fbpx

gratis e-boek

Ik wil rust in mijn hoofd, 

hoe doe ik dat?


gouden tip 05


Hoe laad jij je batterij op? 

Altijd maar moe !

Als je altijd maar moe bent is het verstandig om eens te kijken hoe vaak jij  je batterij oplaadt, oftewel hoe vaak neem jij een moment rust voor jezelf ? Een moment van 10 minuten even niets is al genoeg om even op te laden zodat je weer verder kan. Dat kan gewoon door even zitten zijn op de bank met een kop thee of een ademhalingsoefening doen van 5 minuten om de rust weer te pakken. Hoe vaak doe jij dat op een dag ?


Elke dag 2 1/2 uur voor jouw alleen

Hoe heerlijk zou dat voor je zijn als je elke dag 21/2 uur volledige rust voor jezelf hebt. Dat betekent dat je niet wordt gestoord door anderen, dus ook niet door je kinderen. Toch is het mogelijk! Sterker nog, je hebt het elke dag nodig om daadwerkelijk aan je rust te komen. Het is alleen de vraag of je het ook echt wilt.


Rust komt niet vanzelf

Het is belangrijk dat je jezelf er echt toe zet om deze momenten voor jezelf te pakken. Als je op je bankstel zit en kan genieten van een vogeltje in de tuin in plaats van dat je alleen die afgevallen bladeren ziet liggen of de onkruid die onderhand weggehaald moet worden, heb je al veel meer rust. Als je dus bij het vorige punt eerst je eigen tijd gaat inplannen in je agenda en daarna pas de dingen die je moet doen daar omheen, weet je zeker dat je aan je rust komt. Dan heb je alleen nog de wilskracht nodig om het ook daadwerkelijk te willen en te doen.


Als je goed voor jezelf zorgt, doe je dat ook voor anderen

Als je altijd maar bezig bent en weinig je batterij oplaadt, zal je al snel merken dat er allerlei emoties op de loer liggen. Je wordt bijvoorbeeld sneller boos of geïrriteerd door een korter lontje of je huilt sneller door je moeheid. Andersom werkt het uiteraard ook. Mijn zoon van 11 zag laatst dat ik heel moe was door een lange werkdag en ik betrapte mezelf erop dat ik iets te weinig momenten rust had genomen. Hij zei:" Mama, ga maar lekker even uitrusten op bed, ik kom je zo wel een kopje thee brengen."

Als je kinderen zien hoe jij elke dag momenten voor jezelf pakt en je leert ze tegelijkertijd ook deze rust te pakken met de uitleg waarom je dat doet, zullen ze dit uiteindelijk ook oppakken. Hoe sneller ze dit doorhebben, hoe makkelijker het voor ze wordt, zeker als ze ouder worden.


Begin vandaag nog


Wil je ontdekken hoe je de tijd voor jezelf kan indelen binnen je drukke gezin ? Je kunt met simpele stappen zorgen dat je de drukte de baas wordt zodat ook jij elke dag je batterij kan opladen. Pak dat extra portie energie en ga genieten van de kleine dingen om je heen 

Ben je al lid van de besloten facebook groep 
meer regie over drukte en stress ? Word hier lid als je er helemaal klaar mee bent met al die drukte en stress. Hier vind je dagelijks gratis waardevolle tips, informatie en inspiratie.

>