fbpx

gratis e-boek

Ik wil rust in mijn hoofd, 

hoe doe ik dat?


gouden tip 08


Zet het woord "moeten" om in willen 

Waar heb jij het toch zo druk mee?

Elke ochtend kan ik genieten als ik ga wandelen met mijn ondeugende Flatcoated Retriever. Ik vind het gewoon heerlijk om mijn dag zeer relaxed te beginnen. Ik zet mijn gedachten bewust uit en zie de vogels, de wind waaien door de bomen en zeg gedag tegen de mensen die ik tegenmoet loop. Ik kom ook elke ochtend een vrouw tegen die stevig doorloopt alsof ze de trein moet halen. Eerst dacht ik dat het te maken had met de stress in de ochtend, maar als ik haar in de middag of avond tegenkom, loopt ze ook zo. Het eerste wat ik me dan afvraag:"Waar heb jij het toch zo druk mee?" 


Alles "moeten" van je gedachten

Veel mensen hebben het zo druk omdat ze van alles "moeten" van zichzelf. Het huis moet vandaag schoon, boodschappen doen kan alleen vandaag, Ik moet helpen op school met knutselen, wat zullen ze wel niet van me denken dat ik er o weinig ben, Ik moet een cake bakken want oma komt morgen, ik moet koffie drinken bij de buurvrouw want het is alweer zo lang geleden, Ik moet meerijden met een uitwedstrijd van mijn zoon, enz enz. 


Is dat eigenlijk wel zo?

Je maakt het voor jezelf vele malen makkelijker door eerst bij jezelf te bedenken:"Wil ik dit eigenlijk wel?" Ik snap dat het even voor een klein paniek momentje kan zorgen, want wat gebeurd er als je visite krijgt en je hebt geen cake of er ligt nog zand in de gang omdat je niet hebt gestofzuigd. 
Hoe erg is dat eigenlijk? Zou je niet veel liever dat zand even opvegen met veger en blik en je boodschappen laten bezorgen inclusief cake? Het scheelt je veel in stress en je houdt ook nog eens tijd over voor jezelf. (Tenminste als je niet iets anders gaat bedennken wat je "moet" doen. 


Niets moet, alles mag! 

Heb je het enorm druk in je hoofd en vind je het moeilijk om minder van jezelf te "moeten"?  Volg dan de GRATIS online training Nooit meer te druk Je kan kijken vanuit je huiskamer naar de training en luisteren naar alle gratis tips en advies voor meer rust voor jezelf. 

Ben je al lid van de besloten facebook groep meer regie over drukte en stress ? Word hier lid als je er helemaal klaar mee bent met al die drukte en stress. Hier vind je dagelijks gratis waardevolle tips, informatie en inspiratie.


>