fbpx

gratis e-boek

Ik wil rust in mijn hoofd, 

hoe doe ik dat?


gouden tip 09


durf jezelf op de eerste plaats te zetten 

Ben je eens met alle keuzes die je maakt?

Als je zus aan jou vraagt om morgen te helpen met verven, zeg jij dan meteen:"Ja" of zeg je "ik denk er nog even over na en kom er later op terug"? Heb je het gevoel dat je altijd voor iedereen moet klaarstaan of durf je ook te kiezen voor jezelf? Het is namelijk niet egoïstisch om te kiezen voor het "nee" antwoord. Al klinkt dat voor veel mensen wel zo. Wat zal mijn zus van mij denken als ik eens een keertje "nee" zeg. Weet je dat je dan juist dapper bent en dat anderen daar ook van kunnen leren? 


​Stop met jezelf wegcijferen

Als je er voor anderen wilt zijn, zoals je kinderen, is het belangrijk dat je er eerst goed voor jezelf bent. Als je altijd moe en gestrest bent, hoe kun je dan op een fijne en rustige manier elke dag voor je kinderen klaarstaan? Daarnaast ben jij het voorbeeld van jou kinderen. Als jij laat zien dat je goed mag zorgen voor jezelf en een goed evenwicht vind in je grenzen aangeven, zullen je kinderen je goede voorbeeld volgen. Je bent het namelijk als persoon helemaal waard om er voor jezelf te zijn!


Grenzen aangeven kan soms heel lastig zijn

Het lijkt makkelijk dan het is om je grenzen aan te geven. Weet je, ik ga er geen doekjes om winden. Grenzen aangeven kan je alleen als je ontspannen bent, rust hebt in je hoofd en stevig in je schoenen staat. Nu hoor ik je zeggen, dat kan ik dus niet. Laat ik vanaf nu voor altijd over mij heen lopen? Nee, natuurlijk niet. Je kan dit makkelijk leren, pas als je echt wilt en je helemaal klaar bent met je drukke dagen en vaarwel wilt zeggen tegen je stress! Ga dus eerst voor jezelf na waar jou grens ligt voor jezelf.

Als je vanaf nu helemaal klaar bent met stressen en echt op zoek wilt gaan naar jou ontspanning en elke dag echte rust in je hoofd en je lichaam wilt ervaren vul dan dit formulier in. We kijken dan een half uurtje gratis met je mee en laten je zien welke stappen jij kan zetten voor de rust en ontspanning in je leven, waar je uiteindelijk echt leert om je grenzen aan te geven!

Ben je al lid van de besloten facebook groep meer regie over drukte en stress ? Word hier lid als je er helemaal klaar mee bent met al die drukte en stress. Hier vind je dagelijks gratis waardevolle tips, informatie en inspiratie.


>