fbpx

gratis e-book

Ik wil rust  in mijn hoofd, 

hoe doe ik dat ?

gouden tip 01


hoe start ik ontspannen mijn dag ?

Deze tip bracht mij heel veel rust !
Als mensen mij vragen hoe ze toch meer rust krijgen in hun hoofd, gaat deze je heel veel succes brengen. Het gaat er echt voor zorgen dat je gevoel van haast en stress naar beneden gaat. Hoe lief en zorgzaam je ook bent, je mag vanaf nu jezelf op de eerste plaats gaan zetten. Ik weet dat het in het begin heel vreemd klinkt en je misschien zelfs heel veel weerstand gaat geven.

Stap als eerste van je gezin uit je bed
Neem elke ochtend de tijd om op te staan. Daarmee bedoel ik niet, in een half uurtje snel aankleden, koffie drinken en je ontbijt in de auto nuttigen maar echt om rustig de tijd te nemen om op te starten, zonder dat je wordt gestoord. Ik stap 2 uur voordat ik ga werken mijn bed uit. Alles wat ik doe, gaat met volle aandacht. Ik word dus niet afgeleid met klussen of vragen van anderen. 

Schakel je analytisch brein uit
Je hersengolven bestaat uit verschillende lagen. Een aantal daarvan zijn Beta, dit zijn de stressgolven. Dat wil zeggen dat je alleen met de buitenwereld bezig bent. Daaronder zit alfa, dan ben je iets minder met de buitenwereld bezig en dan ben je redelijk ontspannen. Daaronder weer zit Theta, en deze kan jou analytisch brein stil leggen en dan ben je echt in je binnenwereld. Deze laag heb je nodig om in echte diepe ontspanning te zijn. Als je deze ontspanning gevonden hebt, hoef je alleen nog maar een aantal keer per dag korte pauzes te nemen en dat gevoel even terug te halen door heel eventjes een ademhalingsoefening te doen of buiten te wandelen. Je kan je dan even bewust worden van het gevoel dat je vanmorgen had. Als je dit beheerst kan je dag niet meer stuk en de stress situaties makkelijker opvangen.

Je kan elke ochtend in de Theta laag komen door deze oefening te doen met een koptelefoon op en dan starten met 20 min en dat langzaam de komende tijd opbouwen tot 30 minuten. Ik ken mensen die het elke dag 60 minuten doen. De oefening vind je hier >>>


Ben je al lid van de besloten facebook groep Opvoeden met minder drukte en stress ? Word hier lid als je er helemaal klaar mee bent met al die drukte en stress. Hier vind je dagelijks gratis waardevolle tips, informatie en inspiratie.

Succes !

>