fbpx

gratis e-boek

Ik wil rust in mijn hoofd, 

hoe doe ik dat?


gouden tip 03


Bouw je dag op een rustige manier af 

Een gevoel van een vol hoofd.
Als mensen mij vragen waar toch die stress vandaan komt, kan ik je vertellen dat dit toch 1 van de grootste veroorzakers is. Elke dag krijg je nieuwe indrukken en prikkels binnen. Het maakt niet uit hoe oud je bent, waar je werkt of op school zit. Iedereen ervaart situaties op zijn eigen manier en heeft een ander ervaring opgedaan. En dat is allemaal oké.

Hoe ga je daarmee om ?
Ik kom zelf uit een gezin van 6 kinderen. Ik was de oudste thuis. Ik heb helaas door de drukte thuis veel zelf moeten uitvinden. Mijn vader werkte lange dagen en mijn moeder voedde de kinderen op en deed een studie ernaast. Er was elke dag veel drukte en stress in huis en daardoor kwam ik niet tot rust. Als ik thuis kwam na een drukke dag op de middelbare school was er geen ruimte waar ik me even kon terugtrekken om tot rust te komen. Tijdens de maaltijd was het zo druk dat we eigenlijk niet naar elkaar luisterden. Dat heb ik echt gemist.

Gun elkaar de ruimte
Als je thuis komt is het belangrijk dat je eerst even bijkomt. Vraag bijvoorbeeld niet gelijk aan je kind hoe het was op school als ze nog alles aan het verwerken zijn in hun hoofd. De meeste kinderen zeggen daarom:"Dat weet ik niet meer". Geef elkaar eerst wat tijd en ruimte en gun elkaar een rustmoment.
Zorg ervoor dat je samen als gezin elke dag een mogelijkheid inlast om je hart te luchten. Dat zou bijvoorbeeld tijdens of na het eten kunnen zijn. Geef ieder een moment om te praten en help elkaar door te steunen en complimenten te geven.
Het is belangrijk dat je op een goede manier je dag gaat afbouwen. anders ga je de zorgen en indrukken van vandaag meenemen naar de volgende dag, en die neem je weer mee naar de volgende, enz. Totdat je hoofd zo vol zit dat je minder goed of onrustig gaat  slapen. Maak net als bij tip 1 een ritueel. In dit geval een afbouw ritueel. Dat kan zijn masseren, wandelen, douchen, in bad, (voor)lezen, essentiële olie, enz.

                                                                                                Ga er meteen mee aan de slag !Heb je het enorm druk in je hoofd en vind je het moeilijk om een manier te vinden om op een goede manier af te bouwen ? Volg dan de GRATIS online training Nooit meer te druk Je kan kijken vanuit je huiskamer naar de training en terwijl jij mij ziet (ik zie je niet) kan je al je vragen stellen via de chat.


Ben je al lid van de besloten facebook groep Opvoeden met minder drukte en stress ? Word hier lid als je er helemaal klaar mee bent met al die drukte en stress. Hier vind je dagelijks gratis waardevolle tips, informatie en inspiratie.

>