Een slaapmassage doet wonderen ! | Leef Intens

Een slaapmassage doet wonderen !

Door Roel van Heel | dagritme & energie

nov 29

Stel, je hebt een dochter. Zij gaat 5 dagen in de week naar school, moet 3 keer in de week overblijven en naar de naschoolse opvang. Na de opvang wordt er even snel gegeten en dan gaat ze naar de hockeytraining. Daarna komt ze thuis en dan is het gauw douchen, tandenpoetsen en naar bed. Je kind zit vol met prikkels en uiteindelijk kan ze niet slapen. Gek hé! Een slaapmassage doet wonderen.

Extreme vermoeidheid

Ik had onlangs een meisje van 7 jaar in mijn praktijk. Dit meisje heeft al vijf jaar problemen met slapen. Ze kan niet goed in slaap vallen, met name door het volle schema wat ze heeft in de week. Haar hoofd zit vol met prikkels en ze heeft moeite met de dag afbouwen. Er gebeurd zoveel op een dag dat ze vaak pas om 22:30 uur in slaap valt.. Ze was daar erg verdrietig over. “Ik wil zo graag slapen, ik ben overdag iedere keer maar moe”. Hartverscheurend!

Rust door een ontspanningsmassage

Ik heb dit meisje onlangs voor het eerst gemasseerd. Terwijl ik haar een massage gaf zat haar moeder er gezellig bij. Haar moeder was helemaal verbaasd. “Hoe kan mijn prikkelgevoelige dochter nu stil blijven liggen op de massagetafel?” Terwijl ik haar de massage gaf zag ik het meisje langzaam ontspannen. Het was prachtig om te zien, hoe ze zich overgaf en alle prikkels die ze die dag had opgedaan mocht loslaten. Het was een heerlijke rustige manier van afbouwen van de dag. Toen ze de praktijk weer verlieten riep het meisje nog “Het was heel fijn!”

Helemaal gelukkig !

De volgende dag kreeg ik een telefoontje van haar moeder. Ze was helemaal gelukkig. “Het is geweldig! Mijn dochter was gisterenavond voor het eerst in de afgelopen vijf jaar om 19:45 uur in slaap gevallen!”  Het meisje kon de prikkels van die dag veel beter verwerken. Ze was ook gewoon echt uitgerust.  “Mijn dochter lacht weer en ze is weer gelukkig!”

Twee weken later kwam het meisje voor de tweede keer bij mij in de praktijk. Het slapen ging de eerste dagen erg goed. Daarna werd het weer wat later. Ze slaapt nu ongeveer om 21:00 uur.  “Ik kan nog steeds goed slapen en ik ben minder moe”.  Super om te horen dat het goed gaat met het meisje. Ik heb haar het laatste zetje gegeven door het meisje een slaapmassage te geven. Ik had het haar moeder ook gelijk geleerd zodat ze thuis haar dochter iedere dag kan helpen. Moeder en dochter zijn helemaal blij en uitgerust! Geweldig om te zien wat voor een effect massage op moeder en kind kan hebben.

Follow

About the Author

Roel van Heel is coach, trainer, auteur en spreker en deelt actief zijn kennis hoe jij in snelle en eenvoudige stappen het minder druk kan maken in je hoofd. In het gezin van Heel is het met drie hooggevoeligen nooit saai... er gebeurt elke dag wel wat. De truc is dat je anders leert omgaan met deze alledaagse dingen. Dat is vele malen makkelijker dan dat je denkt. Je beschikt over meer tools en technieken dan dat je nu weet om het jezelf wat makkelijker te maken, we gebruiken het alleen niet. Met zijn blogs, filmpjes, lezingen, workshops en trainingen laat hij zien hoe ook jij in korte tijd grote stappen kan zetten.

>