Emotional Freedom Technique (EFT) | Leef Intens

Emotional Freedom Technique (EFT)

Door Roel van Heel | begeleiden

sep 06

Als coach binnen Leef Intens, heb ik het geluk dat ik als eerste de nieuwe massages mag ondergaan. In de nieuwe HSP en HSK massage, is het onderdeel “Emotional Freedom Technique” (EFT) opgenomen. Het kan worden ingezet als je last hebt van ongewenste emoties, zoals verdriet, boosheid, pijn, angst, stress, slapeloosheid, weinig zelfvertrouwen, schuldgevoel, schaamte, nervositeit, drukte om je heen, enzovoorts enzovoorts. Door te tappen op verschillende plaatsen op je lichaam, worden meridianen geklopt, waarbij de storing van de energiebaan wordt opgeheven. Die meridiaanpunten staan in verbinding met je emoties. Door op die punten te drukken en over de bijhorende emotie te benoemen, kan dat de blokkade oplossen. Deze techniek heeft altijd resultaat, de emotie wordt minder of verdwijnt misschien zelf wel helemaal.

Ik was de laatste twee dagen wat gestresst, bezig. De kinderen luisterden niet, ik had veel gewerkt, je kent dat vast wel. Sandra was vastbesloten om EFT op me toe passen. Ik mocht op een stoel gaan zitten. Voeten op de grond, stevig zitten. Vervolgens moest ik een emotie benoemen waar ik last van had. “Ik ben wat bozig”, zei ik. Vervolgens moest ik het een cijfer geven. “Een acht”, zei ik. Sandra begon te tappen op verschillende plaatsen in mijn lichaam, en ik moest bij elke tap, de zin “ondanks dat bozige gevoel in mijn lichaam, ben ik toch oké”, uitspreken. Dat voelt wel wat stom in het begin. Als je bozig bent, roept het stemmetje in je hoofd dat je daar vooral niet over moet praten. Dus er was wel wat weerstand in het begin.

Opeens rustig

Maar het rare was… na een paar meridianen getapt te hebben, werd ik opeens rustig. Het was net alsof iemand me had volgestopt met softdrugs. Je lichaam wordt wat zwaarder, je stem gaat langzamer praten… en wonder boven wonder… mijn bozige bui werd inderdaad minder! Na afloop moest ik mijn bozige gevoel weer een cijfer geven. Voor mijn gevoel was het nu opeens een twee geworden. Het deed echt veel met me! Na afloop voelde ik me zo lekker, dat ik 10 minuten op de stoel ben blijven zitten, zonder me te bewegen. Behalve mijn ogen en mijn mond dan.

Ook voor kinderen

Vandaag was mijn dochter aan de beurt. Ze heeft veel moeite om te praten in de klas. Zij deed de oefeningen ook mee, en onderging een soortgelijke ervaring. Het werd rustig in haar hoofd. En alhoewel ze nooit zin heeft om te gaan slapen, werd ze nu lekker rustig en slaperig. Ze zal vast een heerlijke nachtrust tegemoet gaan.

Mijn dochter heeft waarschijnlijk wel wat meer sessies nodig. Haar angst voor de vele prikkels om haar heen is ook niet in een week tijd ontstaan. Maar ze heeft inmiddels wel meters gemaakt. Haar angst wordt langzaam minder. Eens in de gaten houden hoe dat na een aantal sessies gaat.

meer informatie

Doe mee aan deHerken je dat, dat je constant moe bent en niet meer kan bijtanken ? Dat je allerlei lichamelijke klachten ervaart en dat je voor je gevoel alles hebt gedaan wat je kan doen ? Raak je gefrustreerd omdat het anderen wel lijkt te lukken, maar jou niet, terwijl je er zoveel moeite voor doet ? In de "skip je dip" challenge, die 5 dagen duurt help ik jou op weg om voor eens en altijd een halt toe te roepen aan de dip die je nu ervaart. Om te stoppen met jojo-en en voor eens en altijd af te rekenen met stress zonder dat je terugvalt in je oude gewoonten !

Tijdens de 5 daagse krijg je elke dag een opdracht van me, die je thuis of op je werk kan uitvoeren. In de avond krijg je nog meer waardevolle informatie van me en kun jij je eigen vragen stellen zodat je nog sneller en nog harder groeit ! Doe je mee ? Voor meer informatie klik je op onderstaande knop of klik je op de volgende link: https://www.leefintens.com/skip-je-dip/.

>

Wil jij ook eindelijk rust in je hoofd ?

Meld je dan aan voor mijn wekelijkse tips per mail en ontvang mijn e-book gratis !