Hoe kneedbaar ben jij…? | Leef Intens

Hoe kneedbaar ben jij…?

Door Roel van Heel | werk

mrt 17

Als (hoog)gevoelig persoon kun je voelen wat een ander voelt en pik je subtiele signalen sneller op. Maar je pikt ook dingen op die niet altijd even leuk zijn. In onze westerse maatschappij zijn we gewend geraakt om snel ons oordeel klaar te hebben. Zonder dat we het door hebben stoppen we mensen in hokjes en bepalen we voor onszelf wat goed en niet goed is. Je bent dik of dun, lang of kort, cool of niet cool, een nerd of een held. Hoe reageer jij op mensen die hun oordeel snel klaar hebben ? Pas jij je aan in de hoop dat je uiteindelijk een ander oordeel krijgt ? Of trek jij gewoon je eigen plan en wil jij gewoon je eigen ding doen ? Met andere woorden… hoe kneedbaar ben jij ?

Op de basisschool

Je ziet het al op de basisschool. Vanaf dat kinderen 7 jaar oud zijn, begint hun bewustwording te groeien. Ze realiseren zich opeens dat er heel veel mensen om hun heen van alles van je verwachten. Ze gaan ook langzaam aan leren om hun grenzen af te bakenen. Er ontstaan groepjes in de klas met bijvoorbeeld de extraverte kinderen aan de ene kant, de introverte kinderen aan de nadere kant. Dat is ook goed. Kinderen leren zo spelenderwijs wie ze zijn en wat ze willen. Maar pas op voor het gevaar dat er gepest gaat worden in de klas.

Vertel jij je werkgever dat je (hoog)gevoelig bent ?

Bij volwassenen zie je het ook. Veel volwassenen die bij mij in de praktijk komen vragen zich af of het goed is om op het werk te vertellen dat ze hooggevoelig zijn. Hier zit de angst achter dat de werkgever het niet begrijpt, dat anderen het als een zwakte zien. Sommige werkgevers roepen iets als “oooh, dat verklaart alles !”, en voordat je weet wordt je in een hokje geplaatst waar je nooit in hebt willen zitten. Maar moet je het dan maar voor je houden ? Ik heb er destijds zelf voor gekozen om er wel open over te zijn, omdat ik me niet langer meer wilde verstoppen.

(Hoog)gevoeligheid op de werkvloer

Maar ook binnen een projectteam gebeurt er van alles. Als er ook maar één collega uit het team niet lekker in zijn vel zit, voel je dat. Wanneer er ook maar iemand tussen zit met onuitgesproken frustraties, dan voel je dat. Als je collega tegen een burnout aan zit, of gewoon erg gestrest is, maar er niet over wil praten, dan voel je dat. Niet altijd een pretje. Iedereen kan voor zichzelf stilletjes een oordeel vellen (vaak niet eens bewust), en ervan overtuigd zijn dat niemand er last van heeft, maar de gevoelige medewerker uit het team heeft het door.

Dan heb je nog het hele scala aspecten die meespelen als mensen met elkaar communiceren. Stel je hebt op je werk een aanvaring en je wordt emotioneel. Je collega ziet dat en zegt : “jij wordt ook altijd zo emotioneel”. Op zich niets mis mee natuurlijk. Maar de gevoelige medewerker pikt naast deze opmerkingen ook nog een hele set andere signalen op. De manier waarop de zin wordt uitgesproken bijvoorbeeld. Waar ligt de klemtoon ? In de zin “JIJ wordt ook ALTIJD zo emotioneel” zit een veel groter oordeel in dan in de zin “jij wordt ook altijd ZO emotioneel”. Dan kun je ook nog naar de non-verbale communicatie kijken, dingen die een persoon uitstraalt. Is de collega veel bezig met zijn omgeving ? Vind hij het belangrijk wat zijn omgeving van hem vindt ? Is hij gevoelig voor oordelen ? Dit alles lijkt uitgebreid en overdreven, maar dit zijn prikkels die in seconden door een gevoelig persoon opgepikt worden. Uiteraard is het ook voor een groot deel afhankelijk hoe persoonlijk jij de opmerking oppakt.

Goed of fout bestaat niet

Het valt mij op dat we met zijn allen er zo gewend aan zijn geraakt om snel ons oordeel klaar te hebben. Maar waarom eigenlijk ? Maakt het uit als je op de werkvloer een gevoelig persoon bent of juist niet ? Maakt het uit als je wat introverter van aard bent of juist extraverter ? Als je bijvoorbeeld tijdens een verjaardag een nicht tegenkomt die altijd veel kritiek uit. Dan kun je jezelf dat enorm aantrekken. Maar je kan je ook realiseren dat dit voor haar goed werkt en misschien wel prettig is. Haar man, haar kinderen, haar familie hebben dat wellicht ook al geaccepteerd. Als het voor haar en haar omgeving goed werkt, waarom zouden wij daar dan een oordeel over vellen ? Zouden we het zelf anders doen ? Ja. Is het dan verkeerd hoe zij het doet ? Nee.

Ik ben ervan overtuigd dat goed of fout niet bestaat. Iedereen heeft zijn eigen belevingswereld en gaat op zijn eigen manier met dingen om. Dat is prima. Als je je dit al kan realiseren, wordt het al een stuk makkelijker voor je.

Dus… hoe ga jij met oordelen om ? Oordeel jij zelf ook snel ? En hoe ga jij om met mensen die hun oordeel snel klaar hebben ? Pas jij je aan in de hoop dat je daarna en positief oordeel krijgt ? Of trek jij gewoon je eigen plan en wil jij gewoon je eigen ding doen ? Hoe kneedbaar ben jij ?

gratis Online Training : hoe kun je nu jezelf zijn met al die drukte om je heen ?

Ik neem je in 5 dagen mee en laat je zien hoe je stap voor stap een begin kan maken met een nieuwe levensstijl die beter bij je past. In onze drukke prestatiemaatschappij leren we van jongs af aan al hoe we ons moeten gedragen om erbij te horen, om ons geaccepteerd en gerespecteerd te voelen. Vroeg of laat ontdekken we echter dat we ons wellicht te veel aanpassen en dat het ware geluk waar we zo hard naar op zoek zijn niet op die plek te vinden is. Voor jezelf kiezen is echter moeilijk. Zodra jij voor jezelf kiest voel je je nog meer anders, je steekt je hoofd als het ware boven het maaiveld uit. Voor jezelf kiezen vergt moed en lef. We willen graag gelukkig zijn, maar ook niet te veel opvallen.

In deze 5 daagse krijg je 5 puzzelstukjes van mij. Elk puzzelstukje vormt een stap tot de sleutel van je ware geluk. Combineer de 5 puzzelstukjes na afloop van de 5 daagse en je zult zien dat je leven onder je eigen ogen meteen begint te veranderen ! Leer om meer in je eigen kracht te staan om je te concentreren wat je zelf nu eigenlijk echt wil. Want daar zit de sleutel tot geluk verborgen. Wanneer jij je echt verdiept in deze 5 daagse, zal je leven nooit meer hetzelfde zijn…

ja, ik doe mee

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen ?

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen, of wil je graag meedoen aan de gratis online training die binnenkort van start gaat en wil je daar nog meer over weten ? Neem dan vrijblijvend contact met me op. Ik bied je een gratis sessie aan waarin ik je meteen al drie waardevolle tips meegeef waar je meteen mee aan de slag kan !

ja, ik wil graag een gratis sessie

Follow

About the Author

Roel van Heel is coach, trainer, auteur en spreker en deelt actief zijn kennis hoe jij in snelle en eenvoudige stappen het minder druk kan maken in je hoofd. In het gezin van Heel is het met drie hooggevoeligen nooit saai... er gebeurt elke dag wel wat. De truc is dat je anders leert omgaan met deze alledaagse dingen. Dat is vele malen makkelijker dan dat je denkt. Je beschikt over meer tools en technieken dan dat je nu weet om het jezelf wat makkelijker te maken, we gebruiken het alleen niet. Met zijn blogs, filmpjes, lezingen, workshops en trainingen laat hij zien hoe ook jij in korte tijd grote stappen kan zetten.

>