Sandra van Heel - Deel 2 | Leef Intens

Sandra van Heel – Deel 2

Sandra werkt al geruime tijd met kinderen. Als gastouder, en eerder als kraamverzorgster, komt ze vaak in aanraking met kinderen die het moeilijk vinden om om te gaan met de drukke hectische wereld om zich heen. Ouders die weinig tijd hebben en hard moeten werken, de school die op jonge leeftijd al veel eisen aan hun stelt. Daaruit is haar droom ontstaan, het aanbieden van een rustmomentje na een drukke hectische dag op school. Met het openen van haar massage praktijk, levert ze niet alleen een mooie bijdrage aan de diensten van Leef Intens, maar slaat ze ook een nieuw pad in, om de kinderen een extra vorm van ontspanning te bieden. Uiteraard zijn deze diensten ook beschikbaar voor de drukke ouders.

lees ook deel 1

In deel 1 kun je lezen welk effect hooggevoeligheid in ons gezin had en hoe wij onze eerste stappen hebben gezet. In deel 2 praten we verder over hoe we nog meer rust en harmonie hebben gekregen door onze mindset aan te passen.

lees deel 1

De westerse maatschappij ziet gevoeligheid als iets negatiefs, een zwakte. Hoe zie jij dat?

Ik ben door de nieuwe inzichten die ik kreeg op gebied van gevoeligheid enorm gaan veranderen. Je gaat anders in het leven staan, en vrienden veranderen daar niet altijd in mee. Ik ben daardoor veel vrienden kwijtgeraakt. Dat zie ik ook wanneer ik voor mezelf kies, mezelf wil beschermen en bepaalde prikkels wil vermijden. Mensen begrijpen dat vaak niet.

Ik zie dat ook bij Yuna in de klas. Andere kinderen vinden het soms lastig dat Yuna anders is. Het is daardoor soms moeilijk voor haar om vriendjes te maken. Terwijl het juist zo mooi is, gevoelige kinderen. Prachtig zelfs. Yuna is een heel mooi meisje, warm, met zoveel liefde. Ik heb zoveel van haar geleerd. Er is zoveel meer in het leven dan alleen maar werken. Tegenwoordig is het moeilijk om je te ontspannen en ben je in tijd van rust, in je hoofd nog steeds bezig met alle dingen die je moet doen. Dan is het heerlijk als je in de tuin zit, en je merkt dat je opeens kan genieten van de zon of van de vlinders die rondvliegen.

“Tegenwoordig is het moeilijk om je te ontspannen en ben je in tijd van rust, in je hoofd nog steeds bezig met alle dingen die je moet doen.”

 

Je doet je werk met veel passie en liefde. Heb je ook een droom, iets waar je naartoe werkt ?

b-img_5270-608x375Wat ik heel graag wil doen, is het masseren van kinderen. Sommige kinderen zijn wat drukker in hun hoofd. Kinderen worden ongevraagd meegetrokken de stresswereld in. Op een gegeven moment weten ze niet beter, het is gewoon druk! Het leven is druk, ze moeten naar school. Ze slapen te weinig, of te kort. Ze moeten overal mee naar toe of naar de opvang. Ze krijgen dan zoveel prikkels te verwerken. Soms krijgen ze er de tijd niet voor om hier überhaupt iets mee te doen. Ik zou ze zo graag wat meer rust willen meegeven, door ze een of twee keer in de week te mogen masseren. Dat ze weer even terug op aarde komen, dat ze alles even mogen laten gaan, alles los mogen laten. Dat ze de rust weer kunnen terugvinden. Dat zou ook heel goed voor ze zijn, voor de ontwikkeling.

Hoe is die droom ontstaan, om opeens te gaan masseren ?

Ik ben natuurlijk heel erg ziek geweest. Je leven staat dan gewoon even stil. Het is alsof je in een drukke trein stapt die heel hard wegrijdt. Je moet de rit uitzitten, je kan niet uitstappen. Je moet door, door, door. Je stapt als het ware even uit je leven en gaat op een zijspoor verder. Toen de behandelingen achter de rug waren, kwam ik weer langzaam terug in de maatschappij. Dat triggerde een stukje bewustwording bij mezelf. Ik vroeg met af “is dit het nou eigenlijk? Wil ik dit zo, op deze manier, nog jaren blijven doen ?” Ik kwam tot de conclusie dat ik het helemaal anders wilde gaan doen.

“Mede door mijn ziekte realiseerde hij zich dat hij dit gewoon nu moest doen. Nu is het moment, niet meer uitstellen. Het leven kan to kort zijn, waarom zou je overal zolang mee wachten ?”

Het mooie was dat Roel al een tijdje aan het nadenken was om zijn eigen coachingsbedrijf te gaan opzetten. Dat werd maar steeds uitgesteld. Mede door mijn ziekte realiseerde hij zich dat hij dit gewoon nu moest doen. Nu is het moment, niet meer uitstellen. Het leven kan zo kort zijn, waarom zou je overal zo lang mee wachten ? Ik heb het ontstaan van zijn coachingsbedrijf met veel plezier bekeken. Het leek me geweldig om mensen zo op die manier te helpen. Toen we hier samen over aan het praten waren, kwamen we op het idee om het coachingsbedrijf uit te breiden met ontspanningsmassages. We wilde ook graag samen iets op gaan zetten. En dit paste gewoon heel erg mooi bij elkaar. We vinden het prachtig om mensen te helpen, met zijn tweeën.

Je richt je naast kinderen toch ook op volwassenen ?

b-img_5260_small-608x375Ik werk al jaren met kinderen, dat is een soort passie van me. Het helpen van kinderen was het eerste wat in me op kwam. Maar ik vind het natuurlijk geweldig om het hele gezin wat rust mee te geven. Daar hoort ook een stukje rust voor de ouders bij. Bovendien is een massage voor iedereen heel erg fijn, niet alleen voor kinderen. Zeker ook voor volwassenen, ook aangezien zij een voorbeeldfunctie vervullen voor de kinderen. Ik vind het daarom ook heel belangrijk om de ouders hierin mee te nemen.

Je ziekte heeft duidelijk een enorme impact op je gehad. Is dat de reden dat je uitsluitend met biologische producten werkt ?

Ik ben altijd heel gevoelig geweest voor heel veel producten. Ik lette dus altijd al goed op, welke producten goed voor me zijn. Maar door mijn ziekte ben ik nog meer gaan opletten welke producten ik wel en niet wil gebruiken. Ik vind het vooral heel belangrijk dat er geen parabenen in zitten. Deze stof zorgt ervoor dat producten langer houdbaar blijven. Dat is natuurlijk goed voor de markt, maar slecht voor je huid. Het zit bijvoorbeeld ook in lippenbalsem. De parabenen zorgt ervoor dat de huid wordt afgesloten waardoor hij uitdroogt. Door te blijven smeren, wordt de klacht juist verergerd. Kijk bijvoorbeeld eens op het flesje bodylotion wat je koopt bij de drogist. De ingrediëntenlijst bevat vele kleurstoffen, geurstoffen, en vele andere dingen die eigenlijk niet goed voor je zijn.

“Je staat er versteld van als je in de gaten houdt wat we op een dag allemaal eten aan snoep en ongezonde dingen. Als je lichaam aan een overschot van deze stoffen wordt blootgesteld, kan dat ook heel gevaarlijk zijn.”

Dat geldt ook voor voeding. Daar zitten vele E-nummers in, kleurstoffen, geurstoffen, allemaal stoffen om de producten aantrekkelijker en langer houdbaar te maken. Deze stoffen komen allemaal in je lijf, of op je lijf. Je staat er versteld van als je in de gaten houdt wat we op een dag allemaal eten aan snoep en ongezonde dingen. Vooral kinderen. Het is vaak te veel waardoor hun lichaam het niet meer kan verwerken. Als je lichaam aan een overschot van deze stoffen wordt blootgesteld, kan dat ook heel gevaarlijk zijn.

Ik eet daarom heel anders en gebruik andere spullen voor de verzorging. Ik wil dat de volwassenen en de kinderen die in mijn praktijk komen ook meegeven. Ik vind dat heel belangrijk, het zou mooi zijn als iedereen dat zou willen doen.

 

Waarom is het zo belangrijk om regelmatig een massage te ondergaan ?

Ik wil mensen even uit de stress-situatie halen waarin ze zitten. Uit hun drukke leven en ze weer een stukje rust te gunnen. Er zijn ook andere dingen in het leven dan alleen maar te rennen, te razen en te doen. We zijn constant druk bezig en nemen geen tijd meer voor onszelf. Een boek lezen zit er vaak ook al niet meer in. Een stukje massage is een soort van “reset-knop”. Alles wat in je hoofd zit, of in je lichaam, komt er dan uit en is dan even niet meer nodig. Je lichaam wordt weer opnieuw opgestart. Als je dan mijn praktijk uitloopt, kun je op een rustige manier weer verder. Ik hoop dat ze dan niet alles meteen weer volstoppen met stress. In het begin kom je bijvoorbeeld elke week, wat later om de twee weken. Op een gegeven moment komt de routine, de rust weer in je lichaam terecht. Dan is er bewustwording, een andere manier van leven. Dat zou ik ze graag willen meegeven.

Je opent binnenkort je eigen praktijk. Met welke massages ga je van start ?

Een van de massages is de klassieke massage. Dat is een ontspanningsmassage voor de rug, benen en armen die tevens voor een betere doorbloeding zorgt. Deze massage kan zowel op een stevige manier als op een mildere manier worden gegeven. Bij de stevige manier worden de bindweefsels gestimuleerd. Iemand met bijvoorbeeld fibromyalgie klachten zal dat niet prettig vinden en voor de mildere manier kiezen.

Verder is er ook de anti-stress massage. Deze massage richt zich voornamelijk op het hoofd en de schouders. Aangezien ieder persoon stress op een eigen manier kan ervaren, zal dit een massage zijn die op de klant persoonlijk wordt aangepast. Het is dan ook mogelijk dat de rug of de benen worden meegenomen. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld last van wiebelbenen (= Restless Leg Syndrome). Stress kan zich dan ook in de benen gaan uiten. Elke massage zal dan ook gepaard gaan met een goede intake.

Er komen nog meer massages aan. In september zal de “HSP Massage” beschikbaar zijn. Dit is een massage speciaal voor hooggevoeligen. Die massage gaat gepaard met een ander soort aanrakingen, op een rustige manier. Er komen zo minder prikkels door en de persoon krijgt meer rust. Hierover binnenkort meer. In November zal de kindermassage beschikbaar komen. Kinderen die bijvoorbeeld ADHD trekjes vertonen of heel druk zijn in hun hoofd, kan ik dan leren om het los te laten. Ik ga ook babymassages doen. Ik wil nog veel meer leuke massages gaan doen, maar deze massages zullen voorlopig in de planning staan.

Wat zijn je verdere ambities ?

Er zijn zoveel cursussen die ik nog zou willen doen. Ik kan voor jaren vooruit. De zwangerschapsmassages lijken me bijvoorbeeld ook heel leuk. Dat is voornamelijk voor de moeder, maar ook voor de kleine in de buik. Om de kleine op dat moment al de rust te kunnen meegeven. Dat doet heel veel met een vrouw, maar ook met het kind. Je ziet vaak dat de foetus daar rustiger van wordt. Moeders krijgen ook minder snel last van bekkenklachten of rugklachten. Ook is er minder kans op vroeggeboorte. Er is niets belangrijkers dan een zwangerschap ervaren zonder stress. Hoe erg zou het zijn als je kind al blootgesteld is aan stress, voordat het op de wereld komt?

Wanneer ga je precies open?

Zaterdag 3 october 2015 gaan Roel en ik een grootste opening organiseren. Ik ontvang nu ook al klanten, maar als de opening voor de deur staat zijn de overige massages ook beschikbaar. Ik kan dan het hele pakket aanbieden, en demonstraties geven voor elk soort massage. Het wordt een ontzettende leuke opening. Zeker de moeite waard om langs te komen. De champagne staat al klaar!

Meld je aan !
Meld je nu aan en mis geen waardevolle tips uit onze praktijk die niet alleen jou maar je hele gezin meer rust en harmonie kunnen brengen !

>