Essentiële Olie : Nieuw in de training voor volwassenen ! | Leef Intens

 

Nieuw in de training voor volwassenen : essentiële olie!

Elke module uit deze training is uitgerust met een flesje essentiële olie die je helpt om beter bij jezelf te blijven, spanningen en stress tegen te gaan, en meer te kunnen genieten van de dingen om je heen.

By roelvanheel | product update

jul 27

Essentiële olie zijn de kleine wondertjes van moeder natuur. Ons hele gezin gebruikt het al jaren. Er staan kleine flesjes bij ons in de kast, met labeltjes erop waar elk flesje voor dient. Onze kinderen weten precies welk flesje waarvoor dient en pakken het gewoon wanneer ze het nodig hebben. Een flesje pepermunt voor de hoofdpijn, een flesje serenity voor het lekker slapen, een flesje vetiver als je overprikkeld raakt, een flesje peace als je iets spannend vindt, en nog veel meer.

Maar ook binnen onze praktijk gebruiken wij het al een tijdje. Er zijn speciale olietjes die je helpen als je iets spannend vindt, als je slecht kan slapen, als je nerveus bent, of gewoon last hebt van de negatieve energie van de mensen om je heen. Kortom : echte kleine wondertjes die iedereen zou moeten gebruiken. Vandaar dat we vanaf nu deze olietjes in onze training voor volwassenen hebben verwerkt. In elke module van de training zit een flesje olie verwerkt die daar goed bij past.

Een zuivere, krachtige en pure olie

Essentiële olie is een hele zuivere, krachtige, pure olie die alleen plantaardige elementen bevat. Elke olie heeft zijn eigen kracht. De ene olie werkt goed tegen hoofdpijn, de andere tegen buikpijn, of uitslag op je huid. Je kan het zo gek niet bedenken en er is wel een olie voor. Maar het werkt niet alleen voor lichamelijke klachten, het werkt ook heel goed voor emotionele spanningen en stress. Het grote voordeel van deze olie is dat ze doordringen tot in de kern van je cel, daar waar reguliere medicatie dat niet doet. Dat maakt ze nu ook juist zo krachtig ! Zo gebruiken wij bijna geen paracetamols meer, maar gebruiken we gewoon wat druppeltjes pepermuntolie. Ook andere medicatie, die vele bijwerkingen met zich mee kunnen brengen kunnen wij op deze manier tot een minimum beperken.

8 olietjes, met zorg geselecteerd voor de training voor volwassenen

Voor de training voor volwassenen hebben wij met zorg een selectie gemaakt van 8 olietjes die elk op hun eigen gebied jou gaan helpen met hetgeen je leert in de betreffende module. Zo zijn wij gekomen tot de volgende selectie:

Olie 1 : Patchouli

patchouliSoms hebben  we de neiging om constant te kijken naar wat andere mensen hebben en wat wij niet. Patchouli is een aardende olie wat zorgt dat je meer in contact komt met jezelf. Het is een hele fijne olie voor mensen die veel in hun hoofd zitten. Deze olie zorgt dat je jezelf accepteert zoals je bent. Je kan hem aanbrengen achter in je nek, op je pols en/of achter je oren.

meer informatie
Olie 2 : Balance

balance olieAls we in de ochtend wakker worden, hebben we de neiging om direct uit het raam te springen, ofwel er komen allerlei gedachtes door ons hoofd waardoor we al gestresst raken voordat de dag nog moet beginnen. Balance is een aardende olie die ervoor zorgt dat je beter bij jezelf kan blijven en met je aandacht naar je voeten wordt getrokken. Breng het elke ochtend aan onder je voeten, no voordat je opstaat en je merkt dat je meer stabiliteit ervaart.

meer informatie
Olie 3 : Geranium

geranium olieWe staan elke dag onder hevige emotionele druk. Dat kan zijn door het verleden, de toekomst of andere mensen. De geranium olie zorgt ervoor dat slechte gedachtes en onvriendelijke stemmingen worden verdreven. Het opent de mooie kant van het leven, het is ook een zeer geschikte olie tegen depressies. Breng het elke dag aan op je polsen en het is een hele fijne olie voor in de diffuser op een plek waar veel mensen zijn, zoals verjaardagen, workshops of werkplek.

meer informatie
Olie 4 : Serenity

serenity olie

Stress, we hebben we allemaal last van. De Serenity olie is een kalmerende olie die ervoor zorgt dat je meer ontspanning gaat ervaren. Het vermindert spanningen, kalmeren je emoties, als boosheid, angst, vijandigheid, jaloezie en geeft je een vredige gevoel. Bij heftige emoties kan je de olie aanbrengen op je polsen. Als je gaat slapen is het een fijne olie om te gebruiken voor een rustige nacht. Dan kan je de olie aanbrengen op je slapen of onder je voeten.

meer informatie
Olie 5 : Vetiver

vetiver olieSoms is het erg druk in ons hoofd en merken we dat we bij het minste en geringste overlopen. Vetiver staat bekend om zijn kalmerende en aardende effect en is dus een ideale olie om je hierbij op weg te helpen. Hij wordt vaak gebruikt als je overprikkeld dreigt te raken. Je kan hem onder je voeten smeren, en bevordert de nachtrust. Je kan er ook voor kiezen om één druppeltje in je thee te doen. Als je hem inwendig gebruikt, draagt hij ook bij aan een gezond imuunsysteem.

meer informatie
Olie 6 : Basilicum

basilicum olie

Als we in een emotionele bui zitten, is communiceren niet altijd onze sterkste kant. We zijn boos, verdrietig of te emotioneel om te reageren. Mr mind is soms te heftig aanwezig waardoor we soms tijdens een gesprek niet goed een evenwicht vinden tussen gevoel en gedachtes. De basilicum olie ontspant je spieren en heeft een kalmerende invloed. Het geeft rust als je uitgeput bent, ontzettend kwaad of zwak overkomt. Je kan hem aanbrengen op je slapen of op het puntje van je neus.

meer informatie
Olie 7 : Cedarwood

cedarwood olieSoms voelen we ons verstikt en/of verdrukt door verwachtingen van ouders of naasten. Je wilt graag worden geaccepteert om wie je bent en niet om het beeld dat je familie van je heeft gecreëerd. Je voelt je onzeker in de maatschappij en denkt dat iedereen bepaalde verwachtingen van je heeft. Deze olie brengt je terug naar je innerlijke kind. “Laat je leiden door jezelf en wordt je eigen ouder”! Breng de olie aan onder je voeten. Gebruik de olie met mate.

meer informatie
Olie 8 : Ylang Ylang

ylang ylang olie

Soms kan het zijn dat je omgeving een overheersende en veeleisende rol heeft gespeeld. Daardoor hebben we de neiging om emoties angstvallig op te slaan en komen we onder spanning te staan. De Ylang Ylang opent weer je grenzen waarachter je emoties liggen opgeslagen. Je mag weer lachen en huilen. De emoties mogen weer stromen en er komt plotseling weer ruimte voor alles. Je voelt je euforisch. Breng de olie aan op je slapen, polsen en/of je nek.

meer informatie

Buiten de training ook verkrijgbaar

Uiteraard is de olie ook buiten de training verkrijgbaar. Wij introduceren je graag met onze olie. In een adviesgesprek gaan we kijken hoe we niet alleen jou naar ook je gezin kunnen ondersteunen met deze olie. Deze tasjes met olie, gevuld met 8 flesjes waar je ongeveer 3 maanden mee doet, zijn al verkrijgbaar vanaf 45 euro.

Ben jij ook benieuwd naar de werking van essentiële olie ?

Wij helpen je graag op weg ! Er zijn vele olietjes die je kunnen helpen. In een adviesgesprek luisteren we naar jou verhaal een leggen we je uit welke olie je waarbij kan helpen. Je kan het gebruiken als een soort van EHBO doos, voor kleine ongelukjes in en om het huis. Ook kun je het gebruiken om het gebruik van reguliere medicatie met zijn bijwerkingen zover mogelijk terug te dringen. Je kan het gebruiken voor momenten dat je gestresst bent, gespannen, nerveus of wanneer je niet zo goed kan slapen. De mogelijkheden zijn legio ! Wij leggen het graag aan je uit.

ja, ik wil een adviesgesprek

Meld je aan !

Meld je nu aan en mis geen waardevolle tips uit onze praktijk die je kind kan laten uitgroeien tot een sterke, zelfstandige, verantwoorde volwassene! Bovendien ontvang je van ons de emotie-wijzer zodat jij je kind vanavond nog kan helpen met het tegengaan van overprikkeling!

Follow

About the Author

Roel van Heel is stress- en burn-out coach bij Leef Intens. Hij begeleid volwassenen en professionals om na een periode van stress de rust weer terug te vinden. In eerste instantie is het belangrijk om je lichaam rust te geven en de tijd te geven om te herstellen. Daarna gaat hij met je aan de slag om je mindset aan te passen. Op die manier zul je merken dat stressgevende gebeurtenissen je minder raken. Uiteindelijk maak je een enorme persoonlijke groei door waardoor je een nieuwe levensstijl aanneemt.