Het helende effect van pepermunt op stress | Leef Intens

Pepermunt : een heerlijke olie die je 's ochtend meteen een frisse boost geeft !

Door Roel van Heel | burn-out

nov 27

Ik weet het nog zo goed… de tijd dat ik nog als consultant werkte en elke ochtend vroeg moest opstaan. De werkdruk lag hoog, er waren scherpe deadlines. Je moest soms overwerken om die deadline nog te kunnen halen. Er waren meetings die je buiten je werktijd nog moest bijwonen. Zo waren er nog veel meer dingen. Daar kwam nog eens bij dat ik als avondmens vaak te laat in bed lag en dan ook weer te vroeg moest opstaan. Elke ochtend was een ramp, een race tegen de klok. Ontbijten deed ik vaak niet en als ik dat al deed, stopte ik snel een boterham in mijn mond terwijl ik rennend naar de auto ging, mijn jas half aan en mijn sleutel zoekend. Als ik er nu naar terugkijk realiseer ik me pas echt hoe hectisch die tijd was.

Wat een belachelijk idee… ik en eerder opstaan !

pepermunt olieDaar kwam eigenlijk nog bij dat ik de laatste drie jaar dat ik als consultant werkte ook nog eens mijn eigen bedrijf aan het opstarten was. Ik maakte vaak weken van 80 a 90 uur. 40 uur voor de ene werkgever, 40 uur voor mezelf. Op een gegeven moment realiseerde ik me natuurlijk dat ik meer rust moest aanbrengen in mijn leven. Ik ben toen kritisch gaan kijken naar mijn ochtendritueel. Om eerlijk te zijn kwam Sandra ermee destijds. Ze vertelde me dat ik een uur eerder moest opstaan dan dat ik nu gewend was. Ik heb haar toen heel hard uitgelachen. IK? Een uur eerder ? Dat zag ik absoluut niet zitten destijds.

“Ontbijten deed ik vaak niet en als ik dat al deed, stopte ik snel een boterham in mijn mond terwijl ik rennend naar de auto ging, mijn jas half aan en mijn sleutel zoekend. Als ik er nu naar terugkijk realiseer ik me pas echt hoe hectisch die tijd was.”

Roel van Heel

Pepermunt-olie bestrijdt vermoeidheid

pepermunt olie bestrijdt vermoeidheidIk ben niet lang daarna toch begonnen met mijn ochtendritueel. Ik stond eerder op en nam eerst een kopje koffie en ging op de bank zitten. Even niets. Even wakker worden. Om de dag goed te beginnen  begon ik altijd met een meditatie-oefening. Als hooggevoelig persoon is die meditatie oefening ook heel hard nodig. Hoe rustiger je de dag begint en hoe meer je een stop roept tot de gedachtengang waar geen einde aan lijkt te komen, hoe beter. Na de meditatie gebruikte ik de essentiële olie. Een van de olietjes die ik nog steeds gebruik en die echt onmisbaar is, is de pepermuntolie.

Diep inhaleren geeft de beste werking

Ik pak het flesje pure pepermuntolie, laat 1 a 2 druppels op mijn handen vallen en wrijf dan mijn handen tegen elkaar. Dan vouw ik mijn handen als een kommetje om mijn mond en neus en adem een aantal keer goed in. Ik concentreer me dan op de pepermunt wolk die mijn lichaam binnendringt. Ik voel de pepermunt in mijn neus branden. Eigenlijk net zoals die middeltjes die we altijd gebruikten als we vroeger verkouden waren. Ik voel de pepermunt wolk helemaal doordringen tot diep in mijn longen. Maar het meest bijzondere is nog dat je door deze frisse boost meteen je vermoeidheid voelt wegzakken. Vooral toen ik in de ochtend vroeg nog in de auto moest stappen, was dit een hele fijne sensatie. Het zorgde ervoor dat ik niet knikkebollend achter het stuur kroop. En nog steeds, op momenten dat ik me moe voel en toch nog even door moet, pak ik de pepermunt-olie en pas mijn frisse boost nog even toe.

Pepermunt-olie bestrijd stress en spanning

Pepermunt-olie is niet alleen fijn om te gebruiken bij vermoeidheid. Ook wanneer ik stiekem toch weer te hard had gewerkt, gebruikte ik het om hoofdpijn en spanning in de schouders te vermijden. Je kan het ook op je handen wrijven om daarna in je hals, onderaan je hoofd, en een deel van de schouders in te smeren. Deze olie blijft werken, wel 3 uur lang !

“Dan vouw ik mijn handen als een kommetje om mijn mond en neus en adem een aantal keer goed in. Ik concentreer me dan op de pepermunt wolk die mijn lichaam binnendringt. Ik voel de pepermunt in mijn neus branden, net zoals die middeltjes die we altijd gebruikten als we vroeger verkouden waren.”

Roel van Heel

Ook een krachtige olie in combinatie met andere olie

pepermunt olie als middel tegen stress en burn-outWanneer je een druppel pepermunt- en een druppel lemon-olie in een glas water druppelt, heeft dat ook al een verfrissend effect. Bovendien zuivert het ook nog eens je lichaam. Als je met een vinger de olie in cirkeltjes rondom je navel aanbrengt, helpt het ook tegen maag en darmklachten. Gemengd met Wild Orange en Frankincense olie werkt het extra goed tegen vermoeidheid. Met een druppel Rozemarijn en Frankincense zorgt het ervoor haalt extra spanningen in je hoofd en schouders weg. En nog een leuk weetje : 1 druppel pepermunt olie staat gelijk aan 28 koppen munt thee.

Een krachtige, onmisbare olie tegen stress en burn-out

Pepermunt-olie is een van de meest krachtige en effectieve olietjes die ik momenteel gebruik. Hij is onmisbaar tijdens het ochtendritueel. Ik moet eerlijk zeggen dat ik als avondmens nog steeds wel eens worstel met mijn ochtendritueel. Maar het gebruik van de olie geeft mij een heel sterk impuls om de dag op een goede manier te beginnen.

De kracht van pepermunt-olie op een rijtje
 • pepermunt olieBevordert de gezondheid van je luchtwegen
 • Pijnstillende en ontstekingsremmende werking
 • Natuurlijke insectenverdelger
 • Bevordert de concentratie en versterkt het geheugen
 • Ondersteunt een gezonde spijsvertering
 • Ondersteunt buikpijn en misselijkheid
 • Werkt tegen vermoeidheid
 • Het bevordert het contact met je eigen gevoel
 • Ondersteunend tegen spanning in hoofd en schouders

Voor optimaal gebruik:

 • Meng een druppel pepermunt met een druppel lemon in een glas water om je mond goed en verfrissend te spoelen
 • Breng 1 druppel aan op je buik en draai rondjes om je navel tegen maagklachten  
 • Voeg twee of drie druppels toe aan een smoothie voor een verfrissend effect
 • Meng een druppel pepermunt met een druppel wild orange en een druppels Frankincense in je handpalm en inhaleer het tegen vermoeidheid
 • Meng een druppel pepermunt met een druppel Frankincense en Rozemarijn en breng het aan op je slapen tegen spanning in hoofd en schouders 
 • Een druppel pepermunt olie is bij het innemen meer dan voldoende : 1 druppel pepermunt thee is hetzelfde als 28 koppen pepermunt thee

 

* Dit product is niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of welke ziekte dan ook te voorkomen.

Ook een keertje deze olie ervaren ?

Ben je benieuwd naar de werking van de olie en wil je ze zelf eens komen uitproberen ? Dat kan ! Boek even een gratis sessie hieronder en ik leg graag uit wat de olie voor jou kan betekenen. Wil je eens een tijdje de pepermunt olie uitproberen ? Om te kijken of het jou helpt bij jouw ochtendritueel ? Ik bespreek graag met jou de mogelijkheden.

ja, ik probeer ze graag eens uit
Follow

About the Author

Roel van Heel is coach, trainer, auteur en spreker en deelt actief zijn kennis hoe jij in snelle en eenvoudige stappen het minder druk kan maken in je hoofd. In het gezin van Heel is het met drie hooggevoeligen nooit saai... er gebeurt elke dag wel wat. De truc is dat je anders leert omgaan met deze alledaagse dingen. Dat is vele malen makkelijker dan dat je denkt. Je beschikt over meer tools en technieken dan dat je nu weet om het jezelf wat makkelijker te maken, we gebruiken het alleen niet. Met zijn blogs, filmpjes, lezingen, workshops en trainingen laat hij zien hoe ook jij in korte tijd grote stappen kan zetten.

>