Stress speelt een grote rol binnen het gemiddelde gezin | Leef Intens

Stress speelt een grote rol binnen het gemiddelde gezin

Door Roel van Heel | jij en je omgeving

jul 06

BREDA – Stress lijkt heel normaal tegenwoordig. Niemand kijkt er nog van op. Uit onderzoek, uitgevoerd door coachingspraktijk Leef Intens, blijkt dat 67% van de ondervraagden last heeft van stress en op zoek is naar hulpmiddelen om deze stress te verminderen. In de meeste gevallen zijn dat ouders, die door hun drukke baan soms een kort lontje hebben. ’s Avonds zitten zij op de bank met een enorm schuldgevoel, omdat ze denken niet de ouder te zijn die ze zich altijd al hadden voorgenomen te zijn.

stress ontstaat wanneer jij jezelf vergelijkt met een ander

Roel & Sandra van Heel, coach bij Leef Intens : “Stress ontstaat wanneer jij jezelf vergelijkt met een ander”

Coachingspraktijk Leef Intens heeft bij 250 deelnemers onderzoek naar stress gedaan. Uit het resultaat bleek dat stress bij de overgrote meerderheid van deze groep dagelijks een belangrijke rol speelt. De ondervraagden waren voornamelijk moeders tussen de 25 en de 45 jaar met school gaande kinderen. De stress die deze moeders ervaren, wordt slechts voor een deel veroorzaakt door het drukke gezinsleven. Een ander groot deel is het besef dat zich altijd hebben voorgesteld om meer rust en harmonie in hun gezin aan te brengen. Dat is op dit moment helaas nog niet gelukt. Een minderheid uit de groep deelnemers geeft aan wel gevoelig te zijn voor stress, maar inmiddels voldoende hulpmiddelen gevonden te hebben om ermee om te gaan. Slechts 7% geeft aan geen stress te ervaren.

59% van de ondervraagden trekt zich na een drukke dag even terug

Soms wordt je echt geleefd door de vele dingen die van je verwacht worden op een dag. Iedereen om je heen heeft bepaalde verwachtingen van je. Dat stopt niet bij je partner en je kinderen, dat kan soms vrij ver gaan. Ook de opmerkingen die over jou worden gemaakt op je werk of tijdens een verjaardag kunnen voor behoorlijk wat stress zorgen. Al deze indrukken neem je met je mee gedurende de dag. 59% van de ondervraagden geeft dan ook aan na een drukke dag behoefte te hebben zich even terug te trekken. Het zijn mensen die een vastbesloten zijn om anders met deze stress om te gaan, maar nog steeds zoekende zijn naar hulpmiddelen. Leef Intens biedt een training aan waarin je kunt leren je er eerder bewust van te zijn, dat je stress aan het opbouwen bent. Als het besef er is, is het vervolgens nodig om je minste aan te passen, zodat je beter met de stress kan omgaan. Samen vormen dit een krachtig wapen dat ervoor zorgt dat je je gevoel kan inzetten als een kracht.

Stress ontstaat wanneer jij je vergelijkt met een ander

We hebben in onze maatschappij geleerd ons constant te meten aan een ander. De een heeft een grotere auto, een groter huis, of verdiend meer geld per maand. De ander gaat vaker op vakantie, of lijkt gelukkiger te zijn dan wij onszelf op dat moment voelen. Stress ontstaat wanneer wij onszelf vergelijken met een ander. Leef Intens organiseert in de maand juli een gratis online masterclass waarin meer details van het onderzoek en enkele waardevolle tips gedeeld worden. Inschrijving is mogelijk via hun website : www.leefintens.com.

tekst : Roel van Heel
fotografie : Johan Hooij

Follow

About the Author

Roel van Heel is coach, trainer, auteur en spreker en deelt actief zijn kennis hoe jij in snelle en eenvoudige stappen het minder druk kan maken in je hoofd. In het gezin van Heel is het met drie hooggevoeligen nooit saai... er gebeurt elke dag wel wat. De truc is dat je anders leert omgaan met deze alledaagse dingen. Dat is vele malen makkelijker dan dat je denkt. Je beschikt over meer tools en technieken dan dat je nu weet om het jezelf wat makkelijker te maken, we gebruiken het alleen niet. Met zijn blogs, filmpjes, lezingen, workshops en trainingen laat hij zien hoe ook jij in korte tijd grote stappen kan zetten.

>