Testimonials | Leef Intens

testimonials

profile-pic
Els

Een doeltreffend effect !

Jarenlang was ik slachtoffer van depressies. Toen ik in contact kwam met Leef Intens, werd Roel al snel mijn vertrouwenspersoon. Hij was geduldig en rustig en ik voelde me er 100% goed bij. Op een aangename en gemakkelijke manier heeft hij me geleerd hoe ik depressieve gevoelens en stress kan verminderen. De technieken die hij me leerden hebben een doeltreffend effect. Het geeft me een diepere rust, voor lichaam en geest. De impact was groot, op dingen waarvan ik nooit dacht dat ik ze kon veranderen. Ik kwam tot de conclusie dat het ook anders kan. Om te begrijpen en te ontdekken hoe alles in enkele weken tijd kan veranderen... raad ik iedereen aan om contact op te nemen met Roel. Een ervaren coach die antwoord weet op vele vragen.

profile-pic
Floortje

Gezondheid in body én mind

Mijn naam is Floortje, jongedame 22 jaar oud. Ik ben een avontuurlijk en reislustig type. Afgestuurd HBO-verpleegkundige, gewerkt in de thuiszorg, ziekenhuis en ouderenzorg. Ben nog erg zoekende wat werk betreft. Ik ben erg behulpzaam, enthousiast en hoogsensitief. Naar mijn idee heb ik al flink wat mensen kennis, en is mijn empathie enorm gegroeid. Mijn hobby's zijn festivals bezoeken, kamperen in de natuur, wereld verkennen en spelletjes spelen. Ook ben ik dol op kinderen, en zou ik graag werk willen zoeken gebaseerd op opvoeding van kinderen en/of psychologische hulp bieden aan kinderen/jongeren.

Ik ben aan deze training begonnen, omdat ik laatste halfjaar enorme psychische ontwikkeling heb meegemaakt in mijn hoofd, waardoor ik vaak overprikkeld raakte en de prikkels om mij heen niet goed kon filteren. Daarbij heb ik professionele hulp gezocht, psychose doorgemaakt, hypo-mansiche fases. En zelf professionele hulp gezocht bij de GGZ en bij een lifestyle coach. AL heel snel belandde ik weer met beide benen op de grond. Herstel fase verliep voorspoedig door veel zelfkennis en discipline. En natuurlijk veel lieve familie en vrienden om me heen. Kom uit een prettige omgeving.

Wat mij enorm aansprak in Roel's begeleiding is dat hij met een afstand naar mijn persoonlijke situatie kan kijken. Roels professionele kennis van stress, burn-out en hoogsensitiviteit was een aangename verrassing, waarbij hij mij met behulp van deze kennis, nieuwe inzichten kond geven.Ik heb vele tips en oefeningen meegekregen. Door lichamelijke en mentale klachten aan elkaar te verbinden, om alles als één geheel te zien. Gezondheid in mind en body.

Door alle deze kennis en inzichten door middel van oefeningen en tips, ben ik meer in balans gekomen met body&mind. Ik kan beter naar mijn lichaam luisteren, ervaar ik meer innerlijke rust en voel ik mij meer ontspannen.

profile-pic
Ger

Een 'wake up call' die me inzichten heeft verschaft die ik anders nooit gehad zou hebben

Na een heftige emotionele uitbarsting en alweer een baan die op een fiasco uitliep dacht ik: 'Dit kan zo niet langer'. Ik merkte dat ik erg gevoelig was en altijd maar bezig met wat anderen dachten en vonden van me. Toen ik op internet begon te lezen over hooggevoeligheid merkte ik dat dit zo ontzettend op mij van toepassing was. Ik was blij dat mijn gedrag heel verklaarbaar was. Mijn besluit om te leren omgaan met mijn gevoeligheid was het beste besluit sinds jaren. Toen ik vervolgens op de site van Leef Intens terechtkwam op internet wist ik meteen dat ik bij Roel moest zijn en dat voelde meteen goed vanaf het begin. Hij heeft me geleerd om van mijn gevoeligheid mijn kracht te maken en handvatten gegeven om in de toekomst beter om te gaan met stress, andere mensen en meningen. Er zal nog wat tijd voor nodig zijn maar ik merk nu al dat ik rustiger ben, beter in balans en meer zelfvertrouwen heb. De zelfreflectie en training hebben me veel mooie inzichten gegeven en een hoop duidelijk gemaakt voor me. Een goede basis voor de toekomst.

Roel nam echt de tijd voor me, luisterde aandachtig, oordeelde niet, toonde begrip en gaf me het gevoel dat ik alles kon vertellen dat me bezighield en dwars zat (hetgeen ik dus gelukkig ook deed). Dit is voor mij heel belangrijk omdat ik niet gemakkelijk "het achterste van mijn tong" durf te laten zien wat wel weer nodig is om tot de kern van de zaak te komen en dus de coaching tot een succes.

Vooral de door onderdelen 'communiceren met de buitenwereld' en 'cirkel van overprikkeling' realiseerde ik me wel hoezeer ik al veel te lang tegen mijn natuur in leefde en hoezeer de buitenwereld me in mijn greep had. Het was een 'wake up call' die me inzichten heeft verschaft die ik anders nooit gehad zou hebben en waar ik veel baat bij ga hebben de rest van mijn leven.

profile-pic
Paula

Een groot cadeautje voor mezelf !

Ik weet nog dat ik helemaal blij werd toen ik over de cursus las, zoveel raak vlakken, alleen het koste wel wat, dat bracht me aan het twijfelen. Wel/niet, wel/niet...Toch ervoor gegaan en dit was echt de beste keuze ever! Het heeft me veel puzzelstukjes gebracht die op zijn plek zijn gevallen. Veel handvatten om lekker mee door te kunnen en vooral een rustigere mister Mind. Want tjeetje zeg wat was me dat een reus zeg. En hij ligt nog wel eens op de loer, vooral als ik moe ben, want dan kost het me meer moeite om binnen te blijven. Maar ik heb dat veel sneller in de gaten nu en pak dan het ritme weer terug op of zorg even weer wat beter voor mezelf. Ik kan nu wel zeggen dat dit toch echt wel de beste investering was in mezelf en zie het als een groot kado dat ik mezelf hiermee heb gegeven. Bedankt Roel en Sandra.

profile-pic
Marcel

Op een rustige manier en op mijn eigen tempo vooruit...!

Ik merkte dat ik me veel bezighield met wat anderen van me vonden en spiegelde dit op mezelf. Ik realiseerde me later dat ik ook vele momenten uit het verleden erbij haalde, die de situatie er niet beter op maakten. Dit was niet de manier om me te uiten, ik wilde graag mijn manier van denken veranderen. Roel heeft me enorm geholpen, doordat ik zelf mijn eigen tempo kon bepalen in de coaching. Hij heeft het rustig uitgelegd, deze manier van uitleggen paste goed bij mij. Ik vond het prettig dat het nooit een probleem was om even te bellen of om een berichtje te sturen als ik ergens mee zat. Ik heb geleerd om me meer kwetsbaar op te stellen. Ook heb ik geleerd dat het niet nodig is om mezelf te verdedigen als ik negatieve prikkels binnenkrijg van een ander. Echt heel fijn !

>