Testimonials | Leef Intens

klanten aan het woord

 
profile-pic
Corine Geef je

Samen zoeken naar een oplossing!

 

Ik ben Corine, een moeder met een zoon met ADHD en PDD-NOS. Wij zijn begonnen aan deze online training om onze zoon meer te begrijpen. Bovendien hadden we behoefte aan tips van andere ouders die tegen dezelfde problemen aanlopen. Sandra en Roel vullen elkaar perfect aan in hun verhaal ! Ze staan helemaal achter hun verhaal en kunnen dat ook goed overbrengen omdat ze ervaringsdeskundigen zijn ! Ik vond het zeer prettig dat we met elkaar een oplossing zochten voor een probleem waar je tegen aanloopt. Ook aan het stukje zelfreflectie heb ik veel gehad. Dank je wel !

 
profile-pic
Thijs (9 jaar)

Weer heerlijk geslapen !

 

Pas geleden heb ik van Sandra een massage gehad, ik vond het heel spannend, en in het begin moeilijk om mij te ontspannen. Sandra bleef heel rustig en legde alles uit wat ze ging doen, hierdoor werd ik ook rustig, en lukte het wel om te ontspannen. Ik was daarna wel heel moe, maar mijn hoofdje was rustig, waardoor ik heerlijk heb geslapen.

 
profile-pic
Judith

Een goed beeld hoe snel een gesprek uit balans kan raken !

 

In de workshop sprak het me enorm aan dat je door de cases een goed beeld krijgt van hoe snel de balans kan omslaan in een gesprek. Ook de rol van het ego, zowel bij de aanvaller als de verdediger was heel verhelderend. De theorie en de techniek die Roel heeft uitgelegd is voor veel mensen relevant, zowel voor hooggevoeligen als voor niet-hooggevoeligen.

 
profile-pic
Eefje

Waardevolle tips en handvatten voor mijn kinderen

 

Ik maakte me soms zorgen om mijn kinderen en zou graag bewuster willen leren omgaan met de stress die zij soms ervaren. Ook met betrekking tot het gedrag dat ik op dat moment als ongewenst of niet leuk ervaar. Binnen de workshop vond ik de persoonlijke aanpak en de persoonlijke aandacht erg prettig. Ook dat het een kleinschalige workshop was zodat er volop de gelegenheid was om ervaringen te wisselen. We kregen een hand-out en er was het een en ander op het scherm te zien, en er waren veel concrete voorbeelden. Deze avond herkende ik zowel mezelf als mijn kinderen in het verhaal. Ik heb zowel een prikkemijdend en een prikkelzoekend kind. Ik heb waardevolle tips en hanvatten gekregen !

 
profile-pic
Linda

Vele punten waarmee ik mijn dochter kan helpen !

 

Ik wilde graag leren hoe ik moet omgaan met de stress die mijn dochter ervaart en hoe wij als gezin hiermee om kunnen gaan. Ik vond het fijn om zoveel tips mee te krijgen en om ervaringen uit te wisselen met andere ouders. Ik herken mijn dochter in veel opzichten in het verhaal, maar ik merk ook dat mijn dochter vele kanten heeft waar ik haar mee kan helpen. Ik kan zeker een aantal dingen toepassen, vooral hoe ik zelf om kan gaan met de chaos in mijn hoofd en hoe ik overkom op mijn kinderen.

 
profile-pic
Hannie

Jullie zijn erg open en duidelijk !

 

Ik ben moeder van 2 kinderen. Het sprak mij aan om meer rust in ons gezin te krijgen. Dat ik als moeder relaxed ben naar mijn kinderen toe. Voornamelijk voor mijn oudste meer rust in huis en in het ritme kan creëeren. Ik heb heel veel aan deze 10 daagse gehad. Jullie zijn erg open en duidelijk. Het is prettig om naar jullie te luisteren. Jullie hebben veel kennis van de onderwerpen die besproken zijn. Ik merk dat ik nu duidelijker naar mijn kinderen ben, ook over hoe ik mezelf voel. Als mijn zoontje overprikkeld is hem even te laten, hem op zijn kamer te laten spelen en later met hem verder te praten.

 
profile-pic
Rens

Een grote lading aan bewustzijn

 

Ik ben Rens. Ik deed mee aan de 5 daagse om te kijken waar ik in mijn proces sta en wat Roel daar eventueel in kan betekenen in de vorm van training of coaching. Roel kan op alle vragen een antwoord kan geven waar over nagedacht is, ook al weet hij op dat moment geen passende oplossing te bieden. Het spreekt mij erg aan te merken dat hij een grote lading aan bewustzijn heeft. Doordat Roel mij vertelde dat mijn gedachtes te veel macht hadden gekregen viel bij mij het kwartje dat ik dan ook in staat ben om dat proces om te keren en dat ik niet mijn gedachtes ben.

 
profile-pic
Chantal Eigenaresse Gastouderbureau

Vooral de interactie vond ik leuk !

 

Ik vond de workshop zeer informatief en herkenbaar ! Er komen altijd onderwerpen aan bod die op dat moment bij een situatie past. De tips of opmerkingen neem je met je mee en probeer je te herkennen. Daardoor probeer je het anders aan te pakken. Het leukste vond ik de interactie in de workshop en de reacties van de andere ouders. Ik herkende mezelf en mijn kinderen meteen in het verhaal, en kan het thuis ook goed toepassen. Een echte aanrader voor andeere ouders !

 
profile-pic
Nicole

De 10 daagse was aardig comleet !

 

Ik vond het ideaal om op deze manier veel te leren over mijn hooggevoelige en prikkelmijdende en prikkelzoekende kinderen . Praktische tips en tools om beter en anders met je kind in contact te komen en pijnpunten te achterhalen. Ik paste al de Gordonmethode toe maar deze praktische tips helpen me nog meer ! De oefening met de Playmobil-poppetjes vind ik erg fijn. Ik heb nog jonge kinderen (3 en 6) en ik vond niet elke oefening even toepasbaar voor met name de jongste, maar deze oefening kan ik goed met hem doen, al is zijn focus kort. Wij doen hem met het poppenhuis trouwens. Het kwaliteitsspel vond ik met mijn dochter van 6 erg leuk en leerzaam. De kwaliteiten die ik bij haar zie blijken niet altijd de kwaliteiten te zijn die ze zichzelf toedicht. Ik denk dat mijn kinderen het het leukst vinden dat ik geïnspireerd ben om nog meer dingen speels op te lossen. Ik heb meer inzicht gekregen in de verschillende reacties van mijn prikkelzoekende kind en mijn prikkelmijdende kind. En ook dat mijn prikkelmijdende kind niet altijd een prikkelmijder is, maar toch ook vaak een prikkelzoeker. En dat hun kamers een fijne plaats is om tot rust te komen en een plek moet zijn waar ze niet gestoord moeten worden (door met name elkaar). Meestal spelen ze nl. beneden. Volgens mij was hij aardig compleet.

In de waan van de dag (met 3 hele jonge kinderen, een baan en een huishouden) gaat het vaak te snel en heb ik te weinig tijd om rustig met een kind te gaan zitten. Daar moet ik nog een modus in vinden. Het avondritueel doen we nu anders, ik breng de kinderen één voor één naar bed. In plaats van tegelijkertijd, waarbij ze samen heel erg druk werden en ik steeds achter ze aan moest rennen om tanden te poetsen en uit te kleden. Zo heb ik tijd om met beide nog wat te praten en ze allebei een eigen verhaaltje voor te lezen. Ook voor onze baby is dit stukken rustiger, die voorheen in bad ging terwijl de andere twee door de badkamer stuiterden. Dat merk ik aan hem want nu valt hij direct in slaap waar hij voorheen duidelijk overprikkeld was.

 
profile-pic
Danielle

Goede uitleg met veel voorbeelden !

 

Ik deed mee aan de 4 daagse omdat ik handvaten en tips nodig had om weer rust in mijn hoofd te creëeren. Ik heb veel last van overprikkeling, mijn lichamelijke klachten verergeren daardoor. Ook wilde ik het goed aan mijn dochter kunnen overbrengen. Ik vond het fijn dat Roel er zo goed over communiceerde, dat hij het ook zo prettig in beeld bracht. Het gaf me overzicht. Ook vond ik het prettig dat hij dingen heeft uitgelegd met veel voorbeelden. Alles is me eigenlijk wel goed bevallen, maar het herkennen van Mr Mind en het doorzien van patronen is een essentieel terugkerend iets waar ik graag aan wil werken om meer rust te krijgen. Ik was voorheen wel bekend met Mr Mind maar het er nog geen naam voor. Het was iets wat me gewoon overkwam. Ik ken het fenomeen wel dat er een duiveltje en een engeltje op je schouder zitten waarin de een meer invloed krijgt dan de ander. Nu herken ik Mr Mind steeds vaker, maar ben er soms nog wat te laat bij om hem te beteugelen.

 
profile-pic
Paula

Opvallen hoe snel je iets persoonlijk kan opvatten !

 

Ik vind effectieve communicatie echt heel boeiend. Het sprak me enorm aan om te oefenen en om echt met dit onderwerp aan de slag te gaan. Ik herkende me in het verhaal, maar vond het ook lastig om het toe te passen. Door te oefenen merkte ik hoe snel je iets persoonlijk opvat en hoe je dan de verbinding met de ander kan verliezen. Roel gaf verder hele mooie tips ! Ik ga er thuis meteen mee aan de slag.

 
profile-pic
Inge

Roel is zeer inspirerend !

 

Ik heb meegedaan aan de 4 daagse omdat ik merk dat ik geen rust kan vinden. Ik ben in mijn hoofd alleen maar bezig met alles wat moet. Hierdoor ben ik niet altijd in een goed humeur. Vanuit de vorige 10 daagse heb ik kennis gemaakt met Roel. Hij heeft een hele rustgevende stem, en ook zeer inspirerend. De overgebrachte kennis is zeer interessant. Ik herkende me enorm in de verhalen van Karin. Dag 3 was heel interessant, maar dag 4 was wel heel herkenbaar ! Mijn deuren en ramen staan altijd wagenwijd open en gaan niet dicht. Vanuit de vorige 10 daagse heb ik Mr Mind leren kennen, ik had nog niet door dat dit ook bij mij speelt ! Dankzij de 4 daagse herken ik Mr Mind nu af en toe.

 
profile-pic
Linda

Samen regels maken was een echte eye-opener !

 

Ik ben Linda. Mama van een dochter van vier. Omdat ik altijd open sta voor tools die kunnen helpen in een gezelliger thuis front besloot ik om mee te doen aan deze 10 daagse. Roel & Sandra zijn open, eerlijk, duidelijk en vooral het enthousiasme springt er vanaf. Hebben duidelijk passie voor wat ze doen! Het samen regels maken was toch een eye opener want mijn dochter kwam toch met dingen die ik niet een twee drie verwachte. Heel leuk !

 
profile-pic
Jack

Goede en leerzame basis voor de consultancy skills training

 

Het was een zeer leerzame en goede basis voor de consultancy skills training. Ik vond het erg nuttig om verschillende stijlen toe te passen om je voor te bereiden op eventuele scenario in de toekomst. De trainer was helder, rustig, en ging goed om met de groep.

 
profile-pic
Marlous

De oefening met de poppetjes was erg leuk !

 

Ik vond de 10 daagse erg leerzaam. Ik vond de oefening met de poppetjes, waarbij je een situatie naspeelt die je kind heel spannend vindt, erg leuk. Ook mijn dochter vond die oefening geweldig. Ik heb er zelf veel van geleerd, ik laat de rommel op de kamer van onze dochter nu veel meer voor wat het is. Mijn dochter voelt zich daar ook heel prettig bij. Doordat ik veel overlegd heb met zowel mijn man als met mijn kinderen, ervaren we nu inderdaad veel meer rust binnen ons gezin. Geweldig !

 
profile-pic
Euphro

Mijn zoon vertelt nu al veel meer dan voorheen !

 

Ik heb dan wel geen enkele live sessie mee kunnen doen, maar ik heb wel heel veel aan de 10 daagse gehad. Ik vond het geweldig om de verhalen van de anderen te horen, de positieve feedback en de fijne, praktische, meteen toepasbare oefeningen. De oefening om de dag te beleven vanuit je kind was een echte eye-opener. Je kan dingen zo makkelijk zelf invullen voor je kind ! Als je vanuit je kind de dag beschrijft, wordt er opeens een hoop duidelijk. De oefening om vanuit de derde persoon met de playmobil poppetjes erbij een gesprek te voeren met mijn zoon vond ik heel fijn. Er kwam zoveel meer uit het gesprek dan dat hij normaal gesproken vertelt. De 10 daagse heeft mij wat meer rust gegeven, meer inzicht in mijn eigen handelen, maar vooral meer inzicht in mijn eigen prikkelgevoelige mannetje. Ik realiseer me dat ik meer geduld moet opbrengen. De 10 daagse heeft daadwerkelijk meer rust in huis opgeleverd, maar ik weet ook dat het hard werken blijft.

 
profile-pic
Coen

Goede feedback op het rollenspel !

 

De trainer was erg enthousiast en probeerde de mensen geboeid te houden door middel van humor. Hij koppelde veel terug, wat vooral bij het rollenspel erg nuttig was. Doordat er leuke praktijkvoorbeelden bij zaten was het rollenspel ook een goede toevoeging op deze training. Hij straalde rust uit en gaf goede feedback op het rollenspel.

 
profile-pic
Ellen Gastouder

Heerlijk verwend !

 

Omdat ik fibromyalgie heb, vond ik het de eerste keer nog best eng, maar Sandra was erg voorzichtig en het voelde gelijk erg ontspannen aan. Na de behandeling was ik lekker rozig en heb de rest van de dag rustig aan gedaan. Ook de tweede keer, waarbij Sandra nieuwe technieken toepaste, heeft ze me heerlijk verwend. Ook namens mijn mensendiecktherapeut, de complimenten !

 
profile-pic
Martina

Ontzettend lieve coaches

 

Ik vond het heel fijn om op deze manier, vanachter de luie stoel, een cursus te kunnen volgen. Roel en Sandra zijn ontzettend lieve coaches en hebben heel veel begrip. Ook de herkenbaarheid van de mede cursisten was fijn en hele eenvoudige maar nuttige oefeningen om samen met het gezin uit te proberen. Het leukste was om het favoriete speelgoed in te zetten om zo je kind aan het praten te krijgen over ervaringen of gebeurtenissen die hij heeft op gedaan maar anders niet zou vertellen. Mijn zoon vond het leuk dat ik samen met hem, 1 op 1, met zijn dino's aan het 'spelen' was, terwijl ik eindelijk hoorde hoe zijn eerste week op de nieuwe school is gegaan. Ik heb me tijdens deze 10 daagse gerealiseerd dat kinderen veel meer gebaat zijn bij een speelse en rustige manier van benaderen. Het heeft mijn gezin zeker meer rust en harmonie gebracht. Vooral merk ik dat wanneer ik zelf rustig blijf, de kinderen dat ook zijn. Sowieso heb ik een stukje meer begrip voor mijn zoon opgebracht doordat ik nu zie dat ik niet de enige ben en dat hij niet 'raar' is, maar gewoon vaak een beetje 'anders' denkt dan de 'normale' kinderen!

 
profile-pic
Els

Een doeltreffend effect !

 

Jarenlang was ik slachtoffer van depressies. Toen ik in contact kwam met Leef Intens, werd Roel al snel mijn vertrouwenspersoon. Hij was geduldig en rustig en ik voelde me er 100% goed bij. Op een aangename en gemakkelijke manier heeft hij me geleerd hoe ik depressieve gevoelens en stress kan verminderen. De technieken die hij me leerden hebben een doeltreffend effect. Het geeft me een diepere rust, voor lichaam en geest. De impact was groot, op dingen waarvan ik nooit dacht dat ik ze kon veranderen. Ik kwam tot de conclusie dat het ook anders kan. Om te begrijpen en te ontdekken hoe alles in enkele weken tijd kan veranderen... raad ik iedereen aan om contact op te nemen met Roel. Een ervaren coach die antwoord weet op vele vragen.

 
profile-pic
Monique

Mooi stappenplan bij aanvallen en verdedigen

 

Ik had vanuit mijn werk bij burnoutcoachen interesse in deze workshop. Ik heb twee puberende zonen, dus het af en toe ontbreken van de effectieve communicatie was voor mij ook een aanleiding om deze workshop te volgen. Het sprak mij enorm aan dat er zoveel aandacht was tussen de deelnemers. Er waren mooie en interessante discussies waarin ik deelnam ! Vooral het stappenplan van aanvallen en verdedigen kan ik thuis goed toepassen !

 
profile-pic
Yvonne

Roel begrijpt de gevoelige mens !

 

Ik deed mee aan de 4-daagse, omdat ik meer rust wil ervaren in mijn hoofd. Daarbij heb ik soms een korter lontje. Dat korte lontje is niet wie ik ben, ik weet dat het een oorzaak heeft en daar wil ik graag wat aan doen. Ik vond het geweldig dat Roel me liet zien dat iedereen bijzonder is, dat iedereen gewoon is en er toe doet om te bestaan. Hij begrijpt de gevoelige mens. Ik heb altijd gedacht dat ik anders was en dat ik vooral niet mijn emotionele kant mocht laten zien. Ik heb geleerd dat juist deze kanten mij een mooi en bijzonder mens maken. Daarbij dacht ik dat veel eigenschappen gewoon waren voor iedereen, maar het blijkt dat dit niet zo is. Ik wist dit gewoon echt niet. Jullie hebben mij al zoveel duidelijkheid en inzichten gegeven. Heel vreemd, maar ook super interessant. Er gaat een hele nieuwe wereld voor me open.

Tijdens de 4 daagse heeft het schrijven in een dagboek voor mij nu het meest gebracht. Ik heb er vragen ingezet zodat ik weet waarover ik kan schrijven. Het boekje is echt van mij. Ik heb er al veel positieve dingen gezet. Positieve kernwoorden en zinnen, vragen die ik kan beantwoorden zodat ik weet waarover ik kan schrijven. Mooie zinnen die mij kracht en energie geven zodat ik weet dat ik het waard ben. Geschreven met mooie kleuren waar ik vrolijk van word. Het concept van Mr Mind ben ik wel al eens tegengekomen. Ik ben vorige maand naar een cursus geweest: De Reversie-methode. Daarbij is het doel hetzelfde alleen is de activiteit anders.

Ik vind het nog moeilijk om Mr Mind te herkennen. Ik probeer terug te kijken, maar vind dit lastig. Ik vrees dat ik hier hulp bij nodig heb, misschien dat mijn partner me hierbij kan helpen. Ik heb inmiddels een dagboekje gekocht en gestart met het schrijven hierin. Ik hoop dat dat mij meer inzichten zal geven.

 
profile-pic
Lily

De 5 daagse heeft me flink aan het denken gezet

 

Ik ben Lily, 61 jaar, getrouwd, moeder en oma. Ik ben ook hooggevoelig en heb daar het grootste gedeelte van mijn leven echt mee geworsteld. Door de worsteling ben ik wel veel veel over mezelf te weten gekomen en heb ik veel geleerd over hoe om te gaan met hooggevoeligheid.

Ik heb Roel leren kennen via het Happy Life festival. Hij heeft dat mede met anderen super goed georganiseerd. Ik was benieuwd naar zijn 5 daagse omdat hij zelf ook hooggevoelig is en er mensen in coacht. Roel weet zijn kennis duidelijk, gedegen, en overzichtelijk over te brengen en er zit een goede opbouw in zijn webinars. Ook reageert hij goed op de opmerkingen die gemaakt worden tijdens de webinars, niet te lang maar wel zo dat degene die de opmerking gemaakt heeft, zich gehoord voelt.

Het bespreken van de ring van 5 vond ik geweldig. Het heeft hij mij aan het denken gezet; hoe zit dat bij mij?

 
profile-pic
Martine

Het ochtendritueel... nog nooit zo over nagedacht !

 

Al eerder heb ik tijdens een webinar praktische tips ontvangen van Roel en Sandra. Tijdens de 10-daagse merkte ik ook dat hun aanwijzingen (en manier van werken) rust en positiviteit in ons gezin met 3 hoogsensitieve/hoogbegaafde/ adhd/geef het een naam-mannen brachten. Daarom kijken wij er ook naar uit de cursus "Meer rust en harmonie in je gezin" bij hen te gaan doen! Verder vond ik het een heel complete 10-daagse met veel informatie en veel aandacht van Roel en Sandra. Heel mooi hoe zij het hebben gedaan. Het fijnste vond ik de op- en afbouw van de dag. Vooral de opbouw vond ik een eye-opener, daar had ik nog nooit zo over nagedacht. Wij hebben alleen het kwaliteitenspel met 1 kind gedaan, dat gaf al veel positieve energie. Ik heb vooral ervaren dat er meer openheid voor positiviteit en ook rust ontstond.

 
profile-pic
Esther

Veel praktisch toepasbare handvatten !

 

Ik ben Esther, moeder van een heerlijke 4 jarige kleuter. Ik werk parttime. Daarnaast ook echtgenote en af en toe tussendoor me 😉. Ik gun mijn dochter een rustige, ontspannen jeugd, waarin ze vol zelfvertrouwen leert te zijn wie ze is. Met al haar emoties. Ik was op zoek naar praktisch ingestelde coaches, zonder zweverigheid. Die heb ik gevonden in Roel & Sandra, waardoor de training erg prettig is voor mij. Door eigenlijk vooral veel te bevestigen wat ik al weet samen te vatten in de 10 daagse workshop met praktisch toepasbare handvaten, heb ik veel geleerd !

 
profile-pic
Linda

Ik ga nog meer essentiële olie aanschaffen !

 

Ik ben Linda, moeder van 3 kinderen. Alle ochtenden ben ik werkzaam buiten de deur. Ik was erg benieuwd hoe een training van jullie eruit ziet ! Ik vind het leuk hoe jullie elkaar aanvullen, verduidelijken en verdiepen. Jullie zijn een goed team ! Ik vond de uitleg over de essentiële olie erg interessant, ik ga er meer aanschaffen ! Door de 10 daagse begrijp ik het gedrag van mijn kinderen nu beter, waardoor ik ze ook beter kan geven wat ze nodig hebben. Bedankt en we spreken, zien elkaar vast in de toekomst. Bedankt voor de goede tips en prettige kennismaking.

 
profile-pic
Gerriët

Alles positief bekijken !

 

Ik ben Gerriët, moeder van 3 kinderen. Een zoon van 4, een zoon van 3 en een dochter van 2. Ik zag het op facebook voorbij komen dat jullie een gratis 10 daagse gaven. Ik was erg benieuwd naar jullie training. Ik was zelf op zoek naar meer rust in huis, meer ontspanning en dus meer gezelligheid. In de 10 daagse heb ik geleerd om alles positief te bekijken en onze kinderen te leren begrijpen. Daardoor zijn er minder huilbuien en dus meer rust. We weten nu al snel waardoor ze bepaald gedrag vertonen en kunnen daar dus op inspelen. Heel erg fijn!!

 
profile-pic
Pieter

Andere invalshoek

 

Ja, een andere invalshoek waarmee je naar jezelf kijkt. Het ego in de derde persoon zien. Dat geeft mooie inzichten! Dankzij goede gesprekken met Roel ben ik me daarvan meer bewust geworden. Een aanrader, ook voor niet hoog-sensitievelingen waartoe ik mezelf reken!!

 
profile-pic
Remco

De juiste informatie en kennis om anders naar mezelf te kijken !

 

Ik ben een man van 40 die in de automatisering werkt. De 4 daagse leek me interessant omdat ik nieuwsgierig was naar wat deze training mij zou gaan brengen. Het was prettig dat Roel goed kon uitleggen wat hij bedoelt. Hij gaf me de juiste informatie en kennis om op een andere manier naar mezelf te kijken. Dag 4, het kijken naar je eigen patroon heeft me het meeste gebracht. Ik was nog niet bekend met Mr Mind, maar hij is wel herkenbaar ! Ik ben op weg om Mr Mind steeds beter te doorgronden.

 
profile-pic
Lieke

Informatie vanuit jullie intuïtie goed onderbouwd!

 

Ik ben een moeder van 2 sensitieve meiden. Ik vond het geweldig om nieuwe inzichten te krijgen voor rust en balans in ons gezin. Roel en Sandra stralen rust uit en geven informatie vanuit hun intuïtie die ze goed onderbouwen. Ik vind het super dat Roel en Sandra met 8 voorbeeld kinderen werken. Hierdoor kan ik nog concreter ontdekken wat mijn kinderen nodig hebben aan regels, structuur en stoomafblaas momenten. Super !

 
profile-pic
Yvonne

Echt fantastisch !

 

Echt Fantastisch! Ik kan niet uitdrukken hoeveel verschil deze 10-daagse mij en mijn gezin heeft gebracht, ik ben superblij dat ik heb deelgenomen. Nu gaan we met zijn allen weer vooruit. En luister ik eindelijk naar mijn gevoel, want wat en hoe voel ik mij nu eigenlijk? Dat is een heel belangrijke vraag waar ik inmiddels antwoord op heb gekregen. Ik heb mijn kinderen leren kennen maar inmiddels ook mezelf. Het is een compliment naar jullie toe dat jullie daaraan hebben bijgedragen.

Omdat onze kinderen een week later naar school gingen dan het zuiden zijn wij later gestart met de opdrachten. Ik heb de belangrijke dingen opgeschreven (lees: vrijwel alles) en zo nodig uitgeprint (lees: alle opdrachten en tips). Wij zijn rustig gestart met de opdrachten en doen niet alles volgens de planning van de 10-daagse. Elke week doen we een opdracht. We hebben de Stressmeter in gebruik. Hierdoor ervaren wij dat het makkelijker is om een gesprek te starten en achter het probleem te komen. Ook het memorie-spel hebben we gedaan met het hele gezin. De kinderen waren zo goed aan het mee denken, want bij wie past het bepaalde kaartje het beste. Wij hebben dus nog niet alle opdrachten uitgevoerd. Maar alles ligt uitgeprint klaar. De informatie waar jullie over vertelde wat er omgaat in het hoofd van hooggevoelige en hoe je daarmee om kunt gaan was voor mij de allerbeste informatie die ik kon wensen. Dat is voor mij echt een eye-opener geweest. Ook het stellen van minder vragen aan kinderen uit school was een heel belangrijk punt. Ik ben mij nu actief bewust dat al mijn vragen op het schoolplein of tijdens een druk moment niet werkt. Antwoorden op dezelfde vragen op een rustig moment komen veel meer naar boven want dan wordt het een echt gesprek.

De kinderen zijn zoveel rustiger. Ze voelen zich gehoord, de druk in huis lijkt ook minder zwaar. We hebben hebben echte gesprekken, maar met minder woorden. Grappig om dat te ervaren, want hoe kan je met minder woorden meer bereiken? Nou, op deze manier dus. En wat hebben we veel lol en plezier gehad samen. De harmonie is weer terug. Niet op een overdreven manier, maar gewoon waar wij ons allen fijn bij voelen.

Ik heb er zelf ook heel veel van geleerd. Ik heb veel nagedacht. Ik wist dat veel strijd en irritatie en boosheid kwam doordat ik verkeerd reageerde. Maar als je je kind niet begrijpt dan is het lastig om op een juiste manier te reageren. Ik stel mezelf nu soms op als begeleider en dat brengt meer nuchter- en duidelijkheid mee. Ik voel me ook niet meer aangevallen door mijn kind, waardoor ik geen irritatie meer laat zien want ik voel die emotie niet meer. Ook heb ik veel over mezelf geleerd want ik ben erachter gekomen dat ik ook hooggevoelig ben. Ik had mijn ogen hiervoor gesloten omdat ik vond dat ik anders was dan anderen en dat vond ik lastig. Want wie wil niet zijn dan de 'gewone standaard mens'? Jullie hebben me een spiegel voorgehouden en ik lijk in het proces te zijn gestapt om mezelf te vinden en mijn kwaliteiten te accepteren want die zijn eigenlijk heel mooi. Ik zat vast, vast in en met mezelf, vast in mijn gezin en vast op mijn werk.

Mijn gezin heeft er daadwerkelijk veel rust door gekregen, heel veel rust zelfs. Ik vind het wonderbaarlijk. Ik voel me uitgerust maar ook de kinderen. Want nu begrijp ik veel beter dat zij hun rust nodig hebben. En doordat zij zich rustiger voelen voel ik mij ook veel rustiger.

 
profile-pic
Marijke

Heel waardevol en erg leerzaam !

 

De 10 daagse was heel waardevol voor ons en ook erg leerzaam ! Het meest waardevol was de oefening met de poppetjes. Wij hebben daar de lego poppetjes voor gebruikt. Ik dacht dat ik al veel wist over hooggevoeligheid maar ik had blijkbaar nog meer te leren. We zijn ook zeer benieuwd naar de vorige 10 daagse, die gaan we zeker terugkijken ! De rust en harmonie in huis is nog niet helemaal teruggekomen, maar als ik de vorige 10 dagen erbij pak hoop ik daar te komen. Ons 'probleemmoment ligt nu voornamelijk nog na schooltijd, net voor het eten. Ik hoop daar met de oefeningen nog dingen in aan te kunnen passen, voor mij en mijn zoon, zodat we daar meer r ust in krijgen.

 
profile-pic
Charlotte

Prettig om anders tegen uitdagingen aan te leren kijken !

 

Ik ben Charlotte. Ik merk dat ik, mede door mijn omgeving, nog met veel uitdagingen kamp. Ik loop op sommige vlakken vast en kijk anders tegen dingen aan dan anderen. Ik heb daarom meegedaan aan deze 5 daagse om te kijken of ik raakvlakken zou ontdekken.

Roel bleef tijdens de gehele 5 daagse rustig en heeft alles duidelijk uitgelegd. Ik word hierdoor ook zelf rustig en minder angstig. Ik vond het prettig om anders tegen uitdagingen aan te leren kijken. Door veel uitleg weet ik dat het oké is hoe het loopt. Na de 5 daagse merk ik echter dat ik nog wel een aantal stappen moet nemen voordat ik ben waar ik wil zijn. Het inzicht van de ring van 5 was heel belangrijk voor me en deed me realiseren dat ik toch aan het groeien ben.

 
profile-pic
Thijs

Weer heerlijk geslapen !

 

Pas geleden heb ik van Sandra een massage gehad, ik vond het heel spannend, en in het begin moeilijk om mij te ontspannen. Sandra bleef heel rustig en legde alles uit wat ze ging doen, hierdoor werd ik ook rustig, en lukte het wel om te ontspannen. Ik was daarna wel heel moe, maar mijn hoofdje was rustig, waardoor ik heerlijk heb geslapen.

 
profile-pic
Cinzia (9 jaar)

Ontspannen en genieten !

 

Onlangs is onze dochter bij Sandra geweest voor een massage. Ze mocht kiezen uit verschillende massage's en koos, zoals ze dit zelf noemt, de anti-stress massage. Cinzia vond het spannend, maar ze gaf zich snel over en lag al ontspannen te genieten. Door de deskundige uitleg en adviezen van Sandra zijn wij zelf in staat deze massage te geven kort voor het slapen gaan. Dit met als resultaat dat ons meisje, in tegenstelling tot voorheen, nu rustig en ontspannen gaat slapen.

 
profile-pic
Linda

Het drukke stemmetje in mijn hoofd uitgezet !

 

Ik ben zelf hooggevoelig en heel empatisch. Ik leef snel met andere mensen mee en voel wat zij voelen. Ik vond het belangrijk om te leren hoe ik mezelf kan blijven en hoe ik mijn grenzen aan kan geven. In de workshop sprak het me enorm aan dat ik leer hoe ik het drukke stemmetje in mijn hoofd kan uitzetten. Hoe kan ik er voor zorg dat ik niet meer zo oordeel ? Hoe kan ik voorkomen dat ik constant twijfel aan mezelf ? Ik herkende mezelf helemaal terug in het verhaal. Ik heb veel nuttige dingen geleerd !

 
profile-pic
Ger

een echte wakeup call !

 

Mijn besluit om te leren omgaan met mijn gevoeligheid was het beste besluit sinds jaren. Roel nam echt de tijd voor me, luisterde aandachtig, oordeelde niet, toonde begrip en gaf me het gevoel dat ik alles kon vertellen dat me bezighield en dwars zat (hetgeen ik dus gelukkig ook deed). De zelfreflectie en training hebben me veel mooie inzichten gegeven en een hoop duidelijk gemaakt voor me. Een goede basis voor de toekomst.

 
profile-pic
Maike

Fijn om pittige gesprekken te doen en te voelen

 

Ik vind communicatie binnen het gezin zo belangrijk maar ook zo lastig soms. Tips en trucs kon ik wel goed gebruiken. Het sprak mij het meeste aan dat ik naaste theorie en de techniek ook kon oefenen. Op dit manier kon ik ook daadwerkelijk doen en voelen hoezeer de balans in een pittig gesprek snel kan omslaan.

 
profile-pic
Anne

Roel was heel menselijk en spreekt vanuit zichelf

 

Ik vond het heel interessant om tips te onvangen van Roel en om eens te horen welke visie hij heeft over effectief communiceren. Ik loop daar zelf nog wel eens tegenaan. Wat me aanspreekt in de workshop is dat Roel heel menselijk is, hij spreekt vanuit zichzelf en kan alles goed benoemen en vertalen. Ik herken mezelf enorm in zijn verhaal, maar ik realiseer me nu ook dat ik in vele situaties al wat verder ben omdat ik er bewuster mee om ga. Maar ik mag de eerste stap uit de techniek nog iets beter toepassen. Ik vond de interactie en de oefeningen erg leuk om te doen !

 
profile-pic
Anita Geef je kind meer zelfvertrouwen en eigenwaarde

De training is een deel geworden van ons leven !

 

Door de training zijn we ten eerste onze zoon beter gaan begrijpen. Heel belangrijk, want als ouders zijn wij zijn veilige basis. Maar om je ergens veilig te voelen moet je je wel begrepen voelen. Door de lesstof zijn we op een andere manier naar onze zoon gaan kijken. Voorheen vonden we hem vaak overdreven reageren en zeiden hem dit ook... Bij de training hebben we geleerd dat ie door z'n hooggevoeligheid alles ook daadwerkelijk veel intenser beleeft. En geven we hem juist begrip. Ten tweede viel er voor ons zoveel op z'n plaats.. Eindelijk wisten we wat er is met onze zoon! En dat maakt alles een stuk beter te begrijpen. Zoveel herkenning. De training is deel geworden van ons leven.

 
profile-pic
Els

Een doeltreffend effect !

 

Jarenlang was ik slachtoffer van depressies. Roel werd al snel mijn vertrouwenspersoon. Hij was geduldig en rustig en ik voelde me er 100% goed bij. Op een aangename en gemakkelijke manier heeft hij me geleerd hoe ik depressieve gevoelens en stress kan verminderen. De technieken die hij me leerden hebben een doeltreffend effect.De impact was groot, op dingen waarvan ik nooit dacht dat ik ze kon veranderen.

 
profile-pic
Finn

Ik ben weer blij op school

 

Ik vond de training fijn. Roel was heel aardig. Ik heb het meeste gehad aan de oefeningen rustig ademhalen en de droomtuin. De massage van Sandra vond ik wel spannend maar ook heel fijn. De grootste verandering is dat ik nu blij ben op school.

 
profile-pic
Zonnevlecht Opleidingen

Vlekkeloos uitgevoerd !

 

Je hebt alles van de eerste tot aan de laatste minuut vlekkeloos uitgevoerd. Alles zag er mooi, vloeiend en in contact uit. Je ziet dat je heel goed weet wat je doet en bent 100% met je aandacht bij je client. Top!

Jouw diploma Klassieke Massage wordt zo snel per post naar je verzonden. Heel veel massage plezier gewenst en graag weer tot ziens bij Zonnevlecht Opleidingen.

 
profile-pic
Ilse

Meer zelfvertrouwen

 

Ik heb mijn zoon Finn voor het eerst sinds groep 3 weer met plezier naar school gaan. Door alle prikkels, zoals geluiden, tl-licht , gevoelens van anderen, drukte en herrie was elke schooldag voor hem topzwaar. Hij werd heel moe en kwam tot niets. Finn is nu minder snel moe en weet welke gevoelens bij hem horen en welke bij anderen. Ook heeft hij daardoor meer zelfvertrouwen gekregen.

 
profile-pic
Floortje

Gezondheid in body én mind

 

Roel keek vanaf een afstandje mee naar mijn persoonlijke situatie. Roels professionele kennis van stress, burn-out en hoogsensitiviteit was een aangename verrassing. Ik heb vele tips en oefeningen meegekregen. Door lichamelijke en mentale klachten aan elkaar te verbinden, om alles als één geheel te zien. Gezondheid in mind en body.

 
profile-pic
Floortje

Gezondheid in body én mind

 

Mijn naam is Floortje, jongedame 22 jaar oud. Ik ben een avontuurlijk en reislustig type. Afgestuurd HBO-verpleegkundige, gewerkt in de thuiszorg, ziekenhuis en ouderenzorg. Ben nog erg zoekende wat werk betreft. Ik ben erg behulpzaam, enthousiast en hoogsensitief. Naar mijn idee heb ik al flink wat mensen kennis, en is mijn empathie enorm gegroeid. Mijn hobby's zijn festivals bezoeken, kamperen in de natuur, wereld verkennen en spelletjes spelen. Ook ben ik dol op kinderen, en zou ik graag werk willen zoeken gebaseerd op opvoeding van kinderen en/of psychologische hulp bieden aan kinderen/jongeren.

Ik ben aan deze training begonnen, omdat ik laatste halfjaar enorme psychische ontwikkeling heb meegemaakt in mijn hoofd, waardoor ik vaak overprikkeld raakte en de prikkels om mij heen niet goed kon filteren. Daarbij heb ik professionele hulp gezocht, psychose doorgemaakt, hypo-mansiche fases. En zelf professionele hulp gezocht bij de GGZ en bij een lifestyle coach. AL heel snel belandde ik weer met beide benen op de grond. Herstel fase verliep voorspoedig door veel zelfkennis en discipline. En natuurlijk veel lieve familie en vrienden om me heen. Kom uit een prettige omgeving.

Wat mij enorm aansprak in Roel's begeleiding is dat hij met een afstand naar mijn persoonlijke situatie kan kijken. Roels professionele kennis van stress, burn-out en hoogsensitiviteit was een aangename verrassing, waarbij hij mij met behulp van deze kennis, nieuwe inzichten kond geven.Ik heb vele tips en oefeningen meegekregen. Door lichamelijke en mentale klachten aan elkaar te verbinden, om alles als één geheel te zien. Gezondheid in mind en body.

Door alle deze kennis en inzichten door middel van oefeningen en tips, ben ik meer in balans gekomen met body&mind. Ik kan beter naar mijn lichaam luisteren, ervaar ik meer innerlijke rust en voel ik mij meer ontspannen.

 
profile-pic
Muriel

Interactieve Middag !

 

Het was een hele interactieve middag, waarin alle aspecten in de werk en privé sfeer aan bod kwamen. Prettig ook dat het verhaal ook een persoonlijk tintje had. Het was een duidelijk verhaal ! Het rollenspel was erg leuk, dat had nog wel wat langer mogen duren !

 
profile-pic
Paula

Een groot cadeautje voor mezelf !

 

Ik weet nog dat ik helemaal blij werd toen ik over de cursus las, zoveel raak vlakken, alleen het koste wel wat, dat bracht me aan het twijfelen. Wel/niet, wel/niet...Toch ervoor gegaan en dit was echt de beste keuze ever! Het heeft me veel puzzelstukjes gebracht die op zijn plek zijn gevallen. Veel handvatten om lekker mee door te kunnen en vooral een rustigere mister Mind. Want tjeetje zeg wat was me dat een reus zeg. En hij ligt nog wel eens op de loer, vooral als ik moe ben, want dan kost het me meer moeite om binnen te blijven. Maar ik heb dat veel sneller in de gaten nu en pak dan het ritme weer terug op of zorg even weer wat beter voor mezelf. Ik kan nu wel zeggen dat dit toch echt wel de beste investering was in mezelf en zie het als een groot kado dat ik mezelf hiermee heb gegeven. Bedankt Roel en Sandra.

 
profile-pic
Edith Voormalig leerkracht & Gastouder

Alles helder op een rijtje !

 

Ik heb aan de workshop meegedaan omdat ik graag meer handvaten wilde voor het omgaan met de overprikkeling van de gastkinderen die ik opvang. Dat is zeker gelukt ! Alles werd helder op een rijtje gezet. Vooral stap 3 vond ik heel interessant. Ik herkende mezelf en mijn beide kinderen in het verhaal en ik kan het materiaal thuis goed toepassen.

 
profile-pic
Ger

Een 'wake up call' die me inzichten heeft verschaft die ik anders nooit gehad zou hebben

 

Na een heftige emotionele uitbarsting en alweer een baan die op een fiasco uitliep dacht ik: 'Dit kan zo niet langer'. Ik merkte dat ik erg gevoelig was en altijd maar bezig met wat anderen dachten en vonden van me. Toen ik op internet begon te lezen over hooggevoeligheid merkte ik dat dit zo ontzettend op mij van toepassing was. Ik was blij dat mijn gedrag heel verklaarbaar was. Mijn besluit om te leren omgaan met mijn gevoeligheid was het beste besluit sinds jaren. Toen ik vervolgens op de site van Leef Intens terechtkwam op internet wist ik meteen dat ik bij Roel moest zijn en dat voelde meteen goed vanaf het begin. Hij heeft me geleerd om van mijn gevoeligheid mijn kracht te maken en handvatten gegeven om in de toekomst beter om te gaan met stress, andere mensen en meningen. Er zal nog wat tijd voor nodig zijn maar ik merk nu al dat ik rustiger ben, beter in balans en meer zelfvertrouwen heb. De zelfreflectie en training hebben me veel mooie inzichten gegeven en een hoop duidelijk gemaakt voor me. Een goede basis voor de toekomst.

Roel nam echt de tijd voor me, luisterde aandachtig, oordeelde niet, toonde begrip en gaf me het gevoel dat ik alles kon vertellen dat me bezighield en dwars zat (hetgeen ik dus gelukkig ook deed). Dit is voor mij heel belangrijk omdat ik niet gemakkelijk "het achterste van mijn tong" durf te laten zien wat wel weer nodig is om tot de kern van de zaak te komen en dus de coaching tot een succes.

Vooral de door onderdelen 'communiceren met de buitenwereld' en 'cirkel van overprikkeling' realiseerde ik me wel hoezeer ik al veel te lang tegen mijn natuur in leefde en hoezeer de buitenwereld me in mijn greep had. Het was een 'wake up call' die me inzichten heeft verschaft die ik anders nooit gehad zou hebben en waar ik veel baat bij ga hebben de rest van mijn leven.

 
profile-pic
Paula

Geweldig om ervaren te delen met andere ouders

 

Ik ben moeder van 2 zonen, Gijs van 16 jaar en Teun van 13 jaar. Ik wilde graag meer rust en harmonie in huis, ook om te leren hoe je beter met kinderen kan omgaan en welke problemen anderen ervaren met kinden in huis. Ik vond het prettig dat wij als ouders onze ervaringen met elkaar konden delen. De filmpjes van Jelle Jolles over hoe je pubers moet opvoeden en begeleiden vond ik geweldig !

 
profile-pic
Daphne

De beloofde rust is nu al aanwezig in ons huis !

 

Ik ben Daphne, moeder van 2 jongens, 5 en 8 jaar. Ik heb meegedaan aan de 10 daagse om meer rust en minder strijd in huis te krijgen. Wat me enorm aansprak is dat Roel & Sandra alles op een positieve, rustige en duidelijke manier vertellen. Ik vind het fijn dat jullie vanuit eigen ervaring spreken en heel positief zijn over de uitdagende eigenschappen van jullie kinderen. Ook door de omschrijving van met name de prikkelzoeker, heb ik veel meer begrip voor mijn kinderen en kan ik veel gerichter mijn hulp/ondersteuning aanbieden. Ik merk dat mijn kinderen rustig worden van o.a. de checklist, van het rustiger uit school komen, van het afbouwen van de dag. Het zijn na 10 dagen hele andere kinderen met een hele andere moeder. De beloofde rust en harmonie is nu al aanwezig in ons huis.

 
profile-pic
Anita

Jullie vullen elkaar goed aan !

 

Ik ben Anita, moeder van 2 dochters van 17 mnd en 3,5 jaar. Ik ben werkzaam in het onderwijs. Aandacht voor het gezin vind ik erg belangrijk; het leven kan soms erg hectisch zijn met twee jonge kinderen, huishouden, baan in het onderwijs. Meer rust en harmonie is altijd fijn. En tips in deze richting dus ook :). Ik was vooral op zoek naar mogelijkheden om te kijken welke activiteiten bij ons kind passen (ipv dat wij bedenken wat goed is), zoals een rustiger bedritueel. Ik ben wel nieuwsgierig naar het kindermeditatie. Ik vind het geweldig om te zien dat Roel en Sandra elkaar aanvullen, voorbeelden geven, ze hebben duidelijk voldoende kennis. Heel fijn dat jullie ook tussentijds naar jullie doelgroep kijken en contact houden, luisteren om te zien wat het beste past. Top !

 
profile-pic
Marcel

Op een rustige manier en op mijn eigen tempo vooruit...!

 

Ik merkte dat ik me veel bezighield met wat anderen van me vonden en spiegelde dit op mezelf. Ik realiseerde me later dat ik ook vele momenten uit het verleden erbij haalde, die de situatie er niet beter op maakten. Dit was niet de manier om me te uiten, ik wilde graag mijn manier van denken veranderen. Roel heeft me enorm geholpen, doordat ik zelf mijn eigen tempo kon bepalen in de coaching. Hij heeft het rustig uitgelegd, deze manier van uitleggen paste goed bij mij. Ik vond het prettig dat het nooit een probleem was om even te bellen of om een berichtje te sturen als ik ergens mee zat. Ik heb geleerd om me meer kwetsbaar op te stellen. Ook heb ik geleerd dat het niet nodig is om mezelf te verdedigen als ik negatieve prikkels binnenkrijg van een ander. Echt heel fijn !

 
profile-pic
Katelijn

De stressmeter was erg fijn !

 

Ik heb de 10 daagse als heel fijn ervaren. De aardingsoefeningen, het bespreken van de verschillende reacties van prikkelzoekende en prikkelmijdende kinderen was heel verhelderend. Ook het verhaal over Mr Mind was een echte eye-opener. Mijn zoon vind de stressmeter erg fijn, zo weet mama hoe hij zich voelt zonder dat hij moet vertellen als hij niet wil. De 10 daagse heeft me aangezet om meer te oefenen met mijn kind en vanop een afstand te kijken. Ik heb zelf veel gehad aan het verhaal hoe ik op school het contact moet onderhouden met de leerkracht en hoe ik hun kan uitleggen hoe ze mijn zoon het beste kunnen benaderen. De 10 daagse heeft me zeker meer rust en harmonie gebracht.

 
profile-pic
Petra

Meer zelfvertrouwen voor mij en mijn dochter

 

Ik heb aan de workshop deelgenomen omdat ik meer zelfvertrouwen wenste voor mij en mijn dochter. Het mooie was dat ik zowel mijn dochter als mijzelf meteen terugherkende in het verhaal !De praktijkvoorbeelden uit de workshop spraken me enorm aan. De uiteenzetting van de prikkelzoeker en de prikkelmijder waren zeer verhelderend ! Ik heb uiteindelijk voldoende tips meegekregen die zeer verhelderend waren en die ik thuis meteen kan toepassen ! Bedankt voor de leerzame avond !

 
profile-pic
Petra

Blokkades opgeruimd!

 

In het najaar van 2015 was mijn energie op. Ik gaf zoveel van mijn energie en tijd aan anderen dat er niets meer overbleef voor mijzelf. Heel mijn lichaam stond strak van de spanning. Ook omdat ik de negatieve energie uit mijn omgeving opslurpte.

Ik was naarstig op zoek naar iemand die mij een ontspanningsmassage kon geven en kwam bij Sandra terecht. Op haar advies heb ik gekozen voor het advanced pakket met de prikkelgevoelige massages en ik ben nog steeds erg blij met deze keuze. De massages zijn zowel voor mijn lichaam als geest goed geweest, ook door de essentiële olie die Sandra gebruikt. Daarnaast heeft Sandra mij EFT geleerd. Deze techniek heeft mij echt goed geholpen om me Oké te voelen en ik kan het als het nodig is nog steeds toepassen. Heel blij ben ik ook met de essentiële oliën die Sandra voor mij had samengesteld. Ik gebruik deze bijna dagelijks en heb hier veel profijt van.

Wat ik waardeer in de samenwerking met Sandra is dat zij rust uitstraalt. Ze helpt je goed bij het juist formuleren van wat je wilt bereiken met de behandelingen. Ze biedt een luisterend oor en geeft goede tips mee die je direct kunt toepassen. Ook een pluspunt is dat zij tussen de behandelingen in steeds bij je toetst hoe het met je gaat en of de behandelingen effectief zijn.

Door haar rust, kennis en kunde heeft Sandra mij geholpen blokkades op te ruimen en geleerd dat ik ook aan mijzelf mag denken. Ik sta weer dicht bij mezelf en heb de juiste technieken en hulpmiddelen om dat ook te blijven.

 
profile-pic
Ilse

Anders naar mijn kinderen kijken !

 

Precies op het juiste moment zag ik de uitnodiging van de 10 daagse op Facebook voorbij komen. Als moeder van 3 kleine kindjes zat ik met m'n handen in het haar. Ruzie, overprikkelde kinderen, niet luisteren... voelde me echt waardeloos als moeder dat ik ze niet aan kon. Tijdens de 10 daagse heb ik zulke handige tips gehad hoe te zorgen dat onze kindjes kunnen ontstressen. Hele handige makkelijk toepasbare tips. Maar dankzij deze 10 daagse heb ik ook geleerd om anders naar de kindjes te kijken. Anders met ze te communiceren. Ik ben heel blij dat ik kennis heb gemaakt met leef intens!

 
profile-pic
Katelijn

Antwoorden zonder oordeel in begrijpbare taal

 

Ik heb meegedaan aan de 4 daagse, omdat rust een thema is die we als gezin elk apart hard nodig hebben. We vinden het alleen moeilijk om deze te kunnen vinden. Wat mij zo aansprak in Roes aanpak is dat hij antwoorden kan geven zonder oordeel. Hij kan dingen uitleggen zodat iedereen het begrijpt en wanneer nodig geeft hij extra uitleg. Door de live sessies hielp hij mij om meer inzicht te krijgen in hooggevoeligheid, hoe we in elkaar zitten en om te beseffen hoe belangrijk het verleden is om nu verder stappen te kunnen zetten. De opdracht over de patronen zal me waarschijnlijk ver brengen. Wanneer ik dingen op een rijtje kan zetten en eruit kan leren, zal me dit ongetwijfeld verder brengen. Alleen zijn die patronen goed verstopt in een diepe put omdat ze me ook pijn deden. Door de 10 daagse die eerder gehouden werd, kwamen wij er voor het eerst achter wie Mr Mind was. Wij spreken nu meer over een stout mannetje die op je schouder zit en dingen influistert en tegen je hart in kan gaan. Hierdoor kunnen we hem steeds beter doorzien, ook al is het soms nog wat moeilijk.

 
profile-pic
Mirjam

Het positieve en het niet oordelen spreekt me erg aan !

 

Mirjam, getrouwd, moeder van 2 hooggevoelige kids van 5 en 7 jaar. Ik kwam de 10 daagse tegen op facebook en het sprak me erg aan. We worstelen soms behoorlijk met de overprikkeldheid van onze kinderen en de manier waarop dit soms geuit wordt. Ook ben ik zelf hooggevoelig dus soms geeft dat lastige situaties. De positieve beschrijving en het positief opvoeden spreekt me heel erg aan. De 10-daagse cursus leek me heel interessant om de handvatten te krijgen om zelf mee aan de slag te gaan. Het contact gaat in dit geval online, maar de snelheid waarmee Roel & Sandra reageren en de positiviteit die ze in hun berichten uitstralen spreekt me erg aan ! Wat voor mij heel erg fijn is, is dat Roel & Sandra een totaalplaatje bieden om thuis werkbaar toe te passen. Daarnaast het niet oordelen spreekt me heel erg aan. Niemand doet het perfect en ze laten je heel erg merken dat dit er gewoon mag zijn als je het maar eerlijk bespreekt. Het gaf me een gevoel van (h)erkenning. Ook het onderwerp om van de slaapkamer een eigen domein te maken waar het kind zich fijn en veilig voelt is iets wat me heel erg heeft gemotiveerd om samen met de kinderen hun kamertje echt van hun te maken! Super! Helaas heb ik veel live sessies niet kunnen meedoen maar de duidelijke hand-outs en filmpjes zorgen ervoor dat ik er op een later moment mee aan de slag kan gaan.

 
profile-pic
Josine

Bedankt voor je support !

 

Een paar maanden geleden, ik geloof in Juli, heb ik enkele gesprekken gehad met Roel van Heel. Roel heeft me geleerd dat HSP een kracht is en iets mooi’s, terwijl ik het altijd als een last zag. Roel leerde me dat het kwam door dat vervelende ego mannetje in me hoofd wat bij mij heel sterk is. Ik heb ook nog een ontspanningsoefening gekregen voor na het werk en voor als ik s’morgens opsta. Daardoor word ik rustig en kan ik de dag rustig beginnen. Ik heb hier veel baat bij gehad! Ik heb ook een keer deelgenomen aan het HSP cafe, wat ook leuk is om ervaringen te horen van andere mede HSP’ers. Bedankt Roel voor your support!

 
profile-pic
Nicole

Heel open, en rustig vertellen over moeilijke zaken !

 

Ik heb een paar jaar terug een aantal mooie trainingen gevolgd (Columbus en Mandela). Daarna een mindfulness cursus. Ik ben me er van bewust geworden dat ik heel veel in mijn hoofd zit, mijn gevoel amper opmerk en als ik het opmerk doe ik er weinig mee. Dit ben ik langzaam maar zeker aan het veranderen: ik ga steeds meer naar mijn gevoel luisteren en creëer steeds meer mooie kleine momenten voor mezelf, wat me helpt meer in het hier en nu te blijven en meer te genieten !

Ik heb via FB de 10daagse ontdekt en was erg nieuwsgierig naar deze 4daagse. Ik ben vaak druk in mijn hoofd. Ik merk dat als ik mindfulness oefeningen en bikram yoga doe merk ik dat ik rustiger ben, meer in het hier en nu ben / blijf. En toch laat ik mijn voornemens weer verslappen en zit het (nog) niet in mijn systeem om elke dag (ook door de dag heen) een paar momenten voor mijzelf te creëren.

Ik vond het prettig dat Roel erg open is, zijn eigen ervaringen inbrengt en heel rustig kan vertellen over moeilijke zaken (ook mbt persoonlijke zaken die in jullie eigen gezin pittig zijn geweest). De 4daagse helpt mij om mijn vastbeslotenheid te versterken. Het besef dat je echt langere tijd mag / moet doorpakken om verandering te beweeg te brengen en te verankeren. Als ik beter voor mezelf zorg en zelf meer rust ervaar, zal dit op mijn hele gezin positief uitstralen en ontstaat er meer rust in het hele gezin.

Wat Mr Mind in je eigen verhaal heeft me veel gebracht. Het is goed om er eens voor te gaan zitten en het uit te schrijven (en later aan te vullen). En ook om (weer) een dagboekje te kopen en er zo nu en dan tijd voor mezelf te nemen, voor mooie inzichten, zelfreflectie, etc. In de 10-daagse kwam Mr Mind ook langs dus ik was er al deels mee bekend. Nieuw nu om na te gaan in welke situaties Mr Mind bij mij echt op duikt. Gelukkig kan ik Mr Mind steeds beter herkennen.

 
profile-pic
Ger

Moeilijke situaties de baas !

 

Het leek mij leuk en leerzaam om te leren hoe ik beter kan communiceren. Het sprak mij enorm aan dat Roel veel vertelde hoe je in moeilijke situaties zoals ruzies en onenigheid, verschil van mening en dergelijken beter kan reageren. Hoe ik de situatie weer in balans kan krijgen zonder dat deze verergert. Ik denk dat het zeker helpt om moeilijke situaties beter de baas te blijven.

 
profile-pic
Mieke

Jullie toonden veel energie en enthousiasme !

 

Ik ben heel positief over de 10 daagse ! Het heeft mij toch weer nieuwe inzichten geven en oefeningen gebracht. Deze pas ik nu ook toe. Ik was blij dat de woensdagen niets was. Ik vond het best veel dus die 2 extra rustdagen was erg fijn. Ik vond het jammer dat ik niet bij de video's van het weekend kon zijn. Gelukkig was dit wel terug te kijken. Jullie hebben met heel veel energie en enthousiasme de 10-daagse voorbereid en gegeven. Dat was meer dan te zien! Super is ook de extra aanvulling door middel van de Facebookpagina. De oefening met de poppetjes en het praten daarover in de derde persoon heeft ons het meeste gebracht. Mijn dochter kan veel leren van mister mind. De 10 daagse heeft mij bewuster gemaakt, maar ook vastberadener. Het heeft ons echt meer rust gebracht.

 
profile-pic
Yuna

Hartstikke leuk !

 

Ik vond de training hartstikke leuk. Ik kan zelf de juiste oefeningen uitkiezen die ik nodig heb om weer rustig te worden. Dan wordt ik weer heel erg blij. De spelletjes met de kaartjes doe ik nog steeds, de gevoelskaartjes, de kaartjes met de “oh jee” en “oké” gedachten en de kwaliteitskaartjes. De verhaaltjes lees ik ook nog steeds. Het belangrijkste voor mij was het verzinnen van handige oplossingen. Dat vind ik nog steeds wel moeilijk, maar het gaat steeds beter.

 
profile-pic
Linda

Roel toont begrip en geeft goede tips !

 

Ik wilde graag meer leren over hooggevoelig zijn en over prikkelzoekers, hoe je het beste kan omgaan met weerstand. Ik merk dat ik snel in de verdediging schiet, of dat ik snel emotioneel word als ik het gevoel krijg dat iemand me het gevoel geeft dat ik niet serieus genomen wordt. Ik was op zoek naar antwoorden hoe je zo'n negatieve gebeurtenissen naast je neer kan leggen. Ook ben ik op zoek naar antwoorden hoe ik erachter kan komen wat ik nu eigenlijk zelf wil. Nu mijn kinderen naar de middelbare school gaan is er meer tijd en ruimte om daar iets aan te gaan doen.

Het was erg prettig dat Roel goed kon uitleggen hoe hoogsensitiviteit werkt. Ik heb veel leuke en goede tips gehad die me vertelden wat ik kan doen om stress te minderen. Ook de ring van 5 vond ik geweldig, vooral omdat het me laat zien welke mensen ik dichterbij mag halen en welke mensen ik tijdelijk even verder weg moet zetten. Roel toont begrip en geeft goede tips. Dat geeft voor mij veel herkenning.

 
profile-pic
Angelique

Leuke blogs !

 

Ik lees met veel plezier en herkenning je blogs. Ik bewonder je openheid en helderheid in je blogs. Dank

 
profile-pic
Kalinka

Kinderen bewegen en groeien door zichzelf te uiten !

 

Ik ben een mama waarbij een liefdevolle opvoeding centraal staat. Ik heb me ingeschreven voor de 10 daagse omdat ik twee kinderen heb die een heel eigen ontwikkelingspad hebben. Met het hoofd zijn ze al heel ver, maar het gevoel blijft een aandachtspunt. Soms geeft dat aanleiding tot het uitproberen van nieuwe inzichten. Het spreek mij enorm aan dat Roel in staat is om kinderen in hun waarde kan laten en kan laten bewegen en groeien door zichzelf te uiten. Vooral de video met het gesprek na de ruzie tussen de kinderen heeft mij laten zien, dat het echt anders kan in het gezin. Praten over hoe je je voelt in plaats van dartpijltjes gooien is wel even wennen. Want voorheen was dat de lievelingsmethode van mijn kids. Mijn jongste pakt de methode heel snel op, mijn oudste heeft meer coaching van mama nodig, maar snapt wel dat het hierdoor gezelliger gaat worden. Deze manier van praten gaat ons hopelijk nog veel brengen !

 
profile-pic
Tabitha

Ook thuis merk ik meteen hoezeer de workshop doorwerkt !

 

Ik heb zelf een achtergrond waarin stress en burn-out voorkomt. Binnen het gezin waarin ik ben opgegroeid was er weinig communicatie en veel onbewuste en non-verbale communicatie. Dat was voor mij de aanleiding om meer te willen weten over het effectief communiceren. Ik herkende mezelf zeker in het verhaal. Roel vertelde aan de hand van meerdere duidelijke voorbeelden. Ik vond het erg leerzaam. De informatie vond ik erg helder en duidelijk. Voor mij was de inhoud al bekend. Met name de praktijkvoorbeelden en de rolpatronen vond ik het leerzaamste. Ook thuis merkte ik meteen hoezeer de workshop doorwerkt. Alleen al het bewust worden van hoe snel jij je aangevallen kan voelen heeft me al veel gebracht. Ook de gesprekken die ik nu voer met mijn partner zijn hilarisch !

 
profile-pic
Elga

Een goed gesprek

 

Een goed gesprek met Roel stemt tot anders denken. Bezinning. Anders naar dingen kijken. Zeker de moeite waard. Dus…niet gewaagd is een gemiste kans! Go for it!

 
profile-pic
Cindy

Roel was heel open, zonder oordeel !

 

Ik ben Cindy, moeder van 2 dochters van 6 en 9. Ik ben hooggevoelig en kan daar na jaren steeds beter mee omgaan. Ik deed mee aan de 5 daagse om te kijken of ik er nog nieuwe dingen voor mezelf uit kon halen. Ik vond dat Roel heel open was, zonder oordeel. Ik kon er veel tips voor mezelf uit halen.

Live sessies via internet zijn ideaal om toch aan jezelf te werken en toch niet alleen te zijn maar je gesteund te voelen. Het heeft mij geholpen voor nog een extra zetje in de rug om echt voor mezelf te kiezen en te zorgen. De meditaties vond ik fijn, dat zou wel vaker mogen !

 
profile-pic
Lies & Bart

Beter omgaan met onze onzekere dochter

 

We besloten om deel te nemen aan deze workshop omdat we beter willen kunnen omgaan met onze onzekere dochter. Het sprak ons enorm aan dat er veel concrete voorbeelden werden genoemd. Het prikkelmijder en prikkelzoekerverhaal verklaarde veel voor ons, ook al vertoont onze dochter kenmerken van beiden. We hoorden deze avond veel dingen waarin we ons meteen herkenden, zowel onszelf als onze dochter. Wij zijn nu in staat om thuis beter in te schatten wat er aan de hand is, waardoor ik mijn reactie beter kan laten aansluiten op wat ze nodig heeft. Super !

 
profile-pic
Maartje

Een hele andere kijk op de wereld !

 

Ik ben Maartje. Ik ben momenteel op zoek naar de juiste weg om weer te ontspannen, rust te hebben en mijn angststoornis te overwinnen. Ik worstel al 6 jaar met veel onrust. Het begon ooit met een burn-out, waarna mijn eerste paniekaanval volgde. Ik heb inmiddels een angststoornis ontwikkeld en heb al vele therapieën gevolgd. Ik ben nog steeds op zoek naar balans. Wat ik fijn vond aan Roels aanpak was dat hij me hielp om mijn mindset te veranderen. Hij leerde ons om anders tegen dingen aan te kijken, hij heeft een hele andere kijk op de wereld. In de live sessies hield Roel mij om inzichten te krijgen in patronen. Patronen die er door mijn verleden zijn ingeschoten en altijd met me mee zijn blijven gaan. Dag 2, de dag waarop Mr Mind geintroduceerd werd, is mij het meeste bijgebleven. Ik had nog nooit op deze manier over hem gehoord. Ik kan Mr Mind nu redelijk ontdekken. Ik probeer die gedachten ook niet meer zo serieus te nemen. Zo valt ook de angst wat weg.

 
profile-pic
Geet

Bruikbare adviezen gekregen die ik meteen kon toepassen !

 

Ik ben Geet en 31 jaar. Ik werk in de gezondheidszorg als arts in het verpleeghuis. Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen (2 en 4 jaar). Ik ben vastgelopen in mijn werk omdat het me allemaal te veel werd. Nadat ik van baan ben gewisseld ging het beter, maar ik loop nu weer vast. Het lijkt alsof ik alleen maar gevoeliger ben geworden.

Ik vond het fijn dat Roel in de 5 daagse straight forward was. Ik kreeg bruikbare adviezen die ik meteen kon toepassen. Vooral het deel hoe ik tijd voor mezelf kon inbouwen en hoe je de dag indeelt, vond ik erg prettig !

 
profile-pic
Debby

Mijn complimenten en waardering voor jouw zijn

 

Het sprak mij enorm aan dat we in een niet al te grote groep met gelijkgestemden konden praten over effectieve communicatie. Ook de praktische oefeningen vond ik erg leuk ! Ik herken mezelf en mijn kind in het gehele proces. Mijn complimenten en waardering voor jouw zijn.

 
profile-pic
Kim Moeder en Gastouder

Veel interessante dingen gehoord !

 

Ik heb veel interessante dingen gehoord op deze avond, waar ik zeker wat aan heb ! Zowel in mijn werk als gastouder, waarbij ik kinderen tussen de 0 en de 9 jaar opvang, als bij mijn eigen kinderen van 10 en 13 jaar, kan ik de materie goed toepassen. Vooral de tips en de eigen ervaringen spraken mij enorm aan !

 
profile-pic
Tamara 10 Daagse

Al zoveel meer inzichten gekregen !

 

We hebben de 10 daagse als zeer positief ervaren. We hebben al zoveel meer inzichten gekregen ! Ik heb nog niet alle oefeningen gedaan maar het spelletje met de kaarten is zeer positief ontvangen. Ook hebben we de legopoppetjes al meerdere keren ingezet. Vooral de middelste (prikkelmijder) vond het erg fijn om de goeie eigenschappen te horen. Het is fijn om te zien dat je kind geniet van de complimenten. Ik ben net begonnen met de online training voor (nog) meer verdieping. Dit was het tipje van de sluier zeg maar ! Er is vooral meer rust en vertrouwen in mijn hoofd gekomen dat het goed komt. Dat ik handvatten gekregen heb om het anders aan te pakken.

 
profile-pic
Annelore

Jullie passie en de kracht was goed te zien !

 

Ik ben Annelore, mama van 2 zoons. De vriendelijk van Roel & Sandra, maar ook de goede uitleg sprak mijn enorm aan. Het was goed te zien dat jullie dit met grote passie doen !

 
profile-pic
Jochem

Vooral het deel over overprikkeld thuiskomen was zeer herkenbaar !

 

Ik was samen met mijn vrouw op zoek naar handvaten om de kinderen zelfverzekerder te krijgen. Het was een leuke, interactieve, workshop ! Ik herkende zowel onszelf als de kinderen in de workshop. Zeker het laatste deel over overprikkeld thuiskomen, was zeer herkenbaar voor mij. Ik kan het ook goed toepassen op de kinderen.

>