Testimonials | Leef Intens

testimonials

profile-pic
Jack

Goede en leerzame basis voor de consultancy skills training

Het was een zeer leerzame en goede basis voor de consultancy skills training. Ik vond het erg nuttig om verschillende stijlen toe te passen om je voor te bereiden op eventuele scenario in de toekomst. De trainer was helder, rustig, en ging goed om met de groep.

profile-pic
Muriel

Interactieve Middag !

Het was een hele interactieve middag, waarin alle aspecten in de werk en privé sfeer aan bod kwamen. Prettig ook dat het verhaal ook een persoonlijk tintje had. Het was een duidelijk verhaal ! Het rollenspel was erg leuk, dat had nog wel wat langer mogen duren !

profile-pic
Paula

Opvallen hoe snel je iets persoonlijk kan opvatten !

Ik vind effectieve communicatie echt heel boeiend. Het sprak me enorm aan om te oefenen en om echt met dit onderwerp aan de slag te gaan. Ik herkende me in het verhaal, maar vond het ook lastig om het toe te passen. Door te oefenen merkte ik hoe snel je iets persoonlijk opvat en hoe je dan de verbinding met de ander kan verliezen. Roel gaf verder hele mooie tips ! Ik ga er thuis meteen mee aan de slag.

profile-pic
Coen

Goede feedback op het rollenspel !

De trainer was erg enthousiast en probeerde de mensen geboeid te houden door middel van humor. Hij koppelde veel terug, wat vooral bij het rollenspel erg nuttig was. Doordat er leuke praktijkvoorbeelden bij zaten was het rollenspel ook een goede toevoeging op deze training. Hij straalde rust uit en gaf goede feedback op het rollenspel.

profile-pic
Els

Een doeltreffend effect !

Jarenlang was ik slachtoffer van depressies. Toen ik in contact kwam met Leef Intens, werd Roel al snel mijn vertrouwenspersoon. Hij was geduldig en rustig en ik voelde me er 100% goed bij. Op een aangename en gemakkelijke manier heeft hij me geleerd hoe ik depressieve gevoelens en stress kan verminderen. De technieken die hij me leerden hebben een doeltreffend effect. Het geeft me een diepere rust, voor lichaam en geest. De impact was groot, op dingen waarvan ik nooit dacht dat ik ze kon veranderen. Ik kwam tot de conclusie dat het ook anders kan. Om te begrijpen en te ontdekken hoe alles in enkele weken tijd kan veranderen... raad ik iedereen aan om contact op te nemen met Roel. Een ervaren coach die antwoord weet op vele vragen.

profile-pic
Tabitha

Ook thuis merk ik meteen hoezeer de workshop doorwerkt !

Ik heb zelf een achtergrond waarin stress en burn-out voorkomt. Binnen het gezin waarin ik ben opgegroeid was er weinig communicatie en veel onbewuste en non-verbale communicatie. Dat was voor mij de aanleiding om meer te willen weten over het effectief communiceren. Ik herkende mezelf zeker in het verhaal. Roel vertelde aan de hand van meerdere duidelijke voorbeelden. Ik vond het erg leerzaam. De informatie vond ik erg helder en duidelijk. Voor mij was de inhoud al bekend. Met name de praktijkvoorbeelden en de rolpatronen vond ik het leerzaamste. Ook thuis merkte ik meteen hoezeer de workshop doorwerkt. Alleen al het bewust worden van hoe snel jij je aangevallen kan voelen heeft me al veel gebracht. Ook de gesprekken die ik nu voer met mijn partner zijn hilarisch !

profile-pic
Debby

Mijn complimenten en waardering voor jouw zijn

Het sprak mij enorm aan dat we in een niet al te grote groep met gelijkgestemden konden praten over effectieve communicatie. Ook de praktische oefeningen vond ik erg leuk ! Ik herken mezelf en mijn kind in het gehele proces. Mijn complimenten en waardering voor jouw zijn.

profile-pic
Marcel

Op een rustige manier en op mijn eigen tempo vooruit...!

Ik merkte dat ik me veel bezighield met wat anderen van me vonden en spiegelde dit op mezelf. Ik realiseerde me later dat ik ook vele momenten uit het verleden erbij haalde, die de situatie er niet beter op maakten. Dit was niet de manier om me te uiten, ik wilde graag mijn manier van denken veranderen. Roel heeft me enorm geholpen, doordat ik zelf mijn eigen tempo kon bepalen in de coaching. Hij heeft het rustig uitgelegd, deze manier van uitleggen paste goed bij mij. Ik vond het prettig dat het nooit een probleem was om even te bellen of om een berichtje te sturen als ik ergens mee zat. Ik heb geleerd om me meer kwetsbaar op te stellen. Ook heb ik geleerd dat het niet nodig is om mezelf te verdedigen als ik negatieve prikkels binnenkrijg van een ander. Echt heel fijn !

profile-pic
Linda

Het drukke stemmetje in mijn hoofd uitgezet !

Ik ben zelf hooggevoelig en heel empatisch. Ik leef snel met andere mensen mee en voel wat zij voelen. Ik vond het belangrijk om te leren hoe ik mezelf kan blijven en hoe ik mijn grenzen aan kan geven. In de workshop sprak het me enorm aan dat ik leer hoe ik het drukke stemmetje in mijn hoofd kan uitzetten. Hoe kan ik er voor zorg dat ik niet meer zo oordeel ? Hoe kan ik voorkomen dat ik constant twijfel aan mezelf ? Ik herkende mezelf helemaal terug in het verhaal. Ik heb veel nuttige dingen geleerd !

profile-pic
Anne

Roel was heel menselijk en spreekt vanuit zichelf

Ik vond het heel interessant om tips te onvangen van Roel en om eens te horen welke visie hij heeft over effectief communiceren. Ik loop daar zelf nog wel eens tegenaan. Wat me aanspreekt in de workshop is dat Roel heel menselijk is, hij spreekt vanuit zichzelf en kan alles goed benoemen en vertalen. Ik herken mezelf enorm in zijn verhaal, maar ik realiseer me nu ook dat ik in vele situaties al wat verder ben omdat ik er bewuster mee om ga. Maar ik mag de eerste stap uit de techniek nog iets beter toepassen. Ik vond de interactie en de oefeningen erg leuk om te doen !

profile-pic
Ger

Een 'wake up call' die me inzichten heeft verschaft die ik anders nooit gehad zou hebben

Na een heftige emotionele uitbarsting en alweer een baan die op een fiasco uitliep dacht ik: 'Dit kan zo niet langer'. Ik merkte dat ik erg gevoelig was en altijd maar bezig met wat anderen dachten en vonden van me. Toen ik op internet begon te lezen over hooggevoeligheid merkte ik dat dit zo ontzettend op mij van toepassing was. Ik was blij dat mijn gedrag heel verklaarbaar was. Mijn besluit om te leren omgaan met mijn gevoeligheid was het beste besluit sinds jaren. Toen ik vervolgens op de site van Leef Intens terechtkwam op internet wist ik meteen dat ik bij Roel moest zijn en dat voelde meteen goed vanaf het begin. Hij heeft me geleerd om van mijn gevoeligheid mijn kracht te maken en handvatten gegeven om in de toekomst beter om te gaan met stress, andere mensen en meningen. Er zal nog wat tijd voor nodig zijn maar ik merk nu al dat ik rustiger ben, beter in balans en meer zelfvertrouwen heb. De zelfreflectie en training hebben me veel mooie inzichten gegeven en een hoop duidelijk gemaakt voor me. Een goede basis voor de toekomst.

Roel nam echt de tijd voor me, luisterde aandachtig, oordeelde niet, toonde begrip en gaf me het gevoel dat ik alles kon vertellen dat me bezighield en dwars zat (hetgeen ik dus gelukkig ook deed). Dit is voor mij heel belangrijk omdat ik niet gemakkelijk "het achterste van mijn tong" durf te laten zien wat wel weer nodig is om tot de kern van de zaak te komen en dus de coaching tot een succes.

Vooral de door onderdelen 'communiceren met de buitenwereld' en 'cirkel van overprikkeling' realiseerde ik me wel hoezeer ik al veel te lang tegen mijn natuur in leefde en hoezeer de buitenwereld me in mijn greep had. Het was een 'wake up call' die me inzichten heeft verschaft die ik anders nooit gehad zou hebben en waar ik veel baat bij ga hebben de rest van mijn leven.

profile-pic
Josine

Bedankt voor je support !

Een paar maanden geleden, ik geloof in Juli, heb ik enkele gesprekken gehad met Roel van Heel. Roel heeft me geleerd dat HSP een kracht is en iets mooi’s, terwijl ik het altijd als een last zag. Roel leerde me dat het kwam door dat vervelende ego mannetje in me hoofd wat bij mij heel sterk is. Ik heb ook nog een ontspanningsoefening gekregen voor na het werk en voor als ik s’morgens opsta. Daardoor word ik rustig en kan ik de dag rustig beginnen. Ik heb hier veel baat bij gehad! Ik heb ook een keer deelgenomen aan het HSP cafe, wat ook leuk is om ervaringen te horen van andere mede HSP’ers. Bedankt Roel voor your support!

profile-pic
Maike

Fijn om pittige gesprekken te doen en te voelen

Ik vind communicatie binnen het gezin zo belangrijk maar ook zo lastig soms. Tips en trucs kon ik wel goed gebruiken. Het sprak mij het meeste aan dat ik naaste theorie en de techniek ook kon oefenen. Op dit manier kon ik ook daadwerkelijk doen en voelen hoezeer de balans in een pittig gesprek snel kan omslaan.

profile-pic
Paula

Een groot cadeautje voor mezelf !

Ik weet nog dat ik helemaal blij werd toen ik over de cursus las, zoveel raak vlakken, alleen het koste wel wat, dat bracht me aan het twijfelen. Wel/niet, wel/niet...Toch ervoor gegaan en dit was echt de beste keuze ever! Het heeft me veel puzzelstukjes gebracht die op zijn plek zijn gevallen. Veel handvatten om lekker mee door te kunnen en vooral een rustigere mister Mind. Want tjeetje zeg wat was me dat een reus zeg. En hij ligt nog wel eens op de loer, vooral als ik moe ben, want dan kost het me meer moeite om binnen te blijven. Maar ik heb dat veel sneller in de gaten nu en pak dan het ritme weer terug op of zorg even weer wat beter voor mezelf. Ik kan nu wel zeggen dat dit toch echt wel de beste investering was in mezelf en zie het als een groot kado dat ik mezelf hiermee heb gegeven. Bedankt Roel en Sandra.

profile-pic
Ger

Moeilijke situaties de baas !

Het leek mij leuk en leerzaam om te leren hoe ik beter kan communiceren. Het sprak mij enorm aan dat Roel veel vertelde hoe je in moeilijke situaties zoals ruzies en onenigheid, verschil van mening en dergelijken beter kan reageren. Hoe ik de situatie weer in balans kan krijgen zonder dat deze verergert. Ik denk dat het zeker helpt om moeilijke situaties beter de baas te blijven.

profile-pic
Monique

Mooi stappenplan bij aanvallen en verdedigen

Ik had vanuit mijn werk bij burnoutcoachen interesse in deze workshop. Ik heb twee puberende zonen, dus het af en toe ontbreken van de effectieve communicatie was voor mij ook een aanleiding om deze workshop te volgen. Het sprak mij enorm aan dat er zoveel aandacht was tussen de deelnemers. Er waren mooie en interessante discussies waarin ik deelnam ! Vooral het stappenplan van aanvallen en verdedigen kan ik thuis goed toepassen !

profile-pic
Petra

Blokkades opgeruimd!

In het najaar van 2015 was mijn energie op. Ik gaf zoveel van mijn energie en tijd aan anderen dat er niets meer overbleef voor mijzelf. Heel mijn lichaam stond strak van de spanning. Ook omdat ik de negatieve energie uit mijn omgeving opslurpte.

Ik was naarstig op zoek naar iemand die mij een ontspanningsmassage kon geven en kwam bij Sandra terecht. Op haar advies heb ik gekozen voor het advanced pakket met de prikkelgevoelige massages en ik ben nog steeds erg blij met deze keuze. De massages zijn zowel voor mijn lichaam als geest goed geweest, ook door de essentiële olie die Sandra gebruikt. Daarnaast heeft Sandra mij EFT geleerd. Deze techniek heeft mij echt goed geholpen om me Oké te voelen en ik kan het als het nodig is nog steeds toepassen. Heel blij ben ik ook met de essentiële oliën die Sandra voor mij had samengesteld. Ik gebruik deze bijna dagelijks en heb hier veel profijt van.

Wat ik waardeer in de samenwerking met Sandra is dat zij rust uitstraalt. Ze helpt je goed bij het juist formuleren van wat je wilt bereiken met de behandelingen. Ze biedt een luisterend oor en geeft goede tips mee die je direct kunt toepassen. Ook een pluspunt is dat zij tussen de behandelingen in steeds bij je toetst hoe het met je gaat en of de behandelingen effectief zijn.

Door haar rust, kennis en kunde heeft Sandra mij geholpen blokkades op te ruimen en geleerd dat ik ook aan mijzelf mag denken. Ik sta weer dicht bij mezelf en heb de juiste technieken en hulpmiddelen om dat ook te blijven.

profile-pic
Judith

Een goed beeld hoe snel een gesprek uit balans kan raken !

In de workshop sprak het me enorm aan dat je door de cases een goed beeld krijgt van hoe snel de balans kan omslaan in een gesprek. Ook de rol van het ego, zowel bij de aanvaller als de verdediger was heel verhelderend. De theorie en de techniek die Roel heeft uitgelegd is voor veel mensen relevant, zowel voor hooggevoeligen als voor niet-hooggevoeligen.

>