Training: Hoe creëer je een hechte band tussen ouder en kind ? | Leef Intens

hoe creëer je een hechte band tussen ouder en kind ?

Je ziet je kind worstelen met zijn prikkels. Je wil er graag voor hem zijn, maar je weet niet goed hoe ?

heb je altijd een goede band gehad met je kind ?

merk je dat jullie band veranderd is nu hij naar school gaat ?

moet je kind opeens zoveel op school en zie je dat hij dat moeilijk vindt ?

komt hij thuis en merk je dat hij zich voor je afsluit ?

wil je hem graag helpen, maar laat hij dat niet altijd toe ?

is hij dan kortaf, en voel jij je machteloos ?

of trekt hij zich terug en krijg je geen respons ?

...dan is dit je kans om samen met je kind aan de slag te gaan, op weg naar een nieuw hechter contact !

Je wil niets liever dan je eigen kind weer gelukkig zien en hem graag steunen. Maar je hebt nog iets extra's nodig.

Zou het een oplossing zijn als:

  • als jij je kind nog beter leert begrijpen ?
  • als jij kan leren hoe je met overprikkeling moet omgaan ?
  • als jij kan leren hoe jij je kan laten weten dat hij goed is zoals hij is ?
  • als jij kan leren om je intuïtie meer te gebruiken bij het opvoeden van je kind ?
  • als je kind leert om beter met zijn prikkels om te gaan ?
  • als je kind weet dat je er altijd voor hem bent als hij je nodig heeft ?
  • als jij je kind kan helpen om zijn prikkels te verwerken ?
  • als jij je kind kan helpen om op te groeien tot een jonge zelfstandige ?
  • als jij je kind meer zelfvertrouwen kan geven ?
  • als door jouw toedoen de faalangst van je kind vermindert ?

We gaan zowel met jou als met je kind 1-op-1 aan de slag. 

Wat ga jij als ouder doen ?​

1

Prikkelmijders & Prikkelzoekers

We kijken wat prikkel- en hooggevoeligheid is, en hoe zich dat kan uiten bij je kind. Wordt je kind juist heel erg druk als hij te veel prikkels krijgt ? Of trekt hij zich terug en sluit hij zich af ? De meeste gevoelige kinderen mijden prikkels. We zijn wat minder bekend met de prikkelzoekende kinderen die vaak nog meer tegen onbegrip aanlopen. We laten je zien hoe je met beide vormen moet omgaan.

2

Vormen van gevoeligheid

Je kind kan dan wel heel erg druk zijn of juist niet, naast de mate van drukte spelen er nog andere zaken een rol. Is hij heel fantasierijk ? Voelt hij elk naadje van de kleding in zijn lichaam branden ? Voelt hij emoties van anderen aan ? In deze bijeenkomst laten we je kennismaken met de verschillende vormen van gevoeligheid en geven we je handvaten en tips hoe je met elke vorm moet omgaan.

3

De ontwikkeling van je kind

In elke levensfase van je kind spelen telkens andere dingen een belangrijke rol. Als hij nog kind is heeft hij je hulp vaak nodig. Zodra hij aan het puberen is wil hij het juist zelf doen. Misschien denkt hij in beelden. De behoefte van je kind wisselt ook per fase. In deze bijeenkomst laten we je zien hoe je kan omgaan met deze verschillende behoeften.

4

Kernkwaliteiten

Met de kernkwaliteiten leren we je om te zien hoe je kind omgaat met anderen en waarom het met sommige kinderen wel klikt, en met anderen juist niet. Kinderen willen vaak weten waarom iets wel of niet lukt. Met deze methode help je hem goed op weg.

Wat gaat je kind doen ?

1
Kwaliteiten

Onze omgeving heeft soms de neiging om gevoeligheid als een zwakte te beschouwen. Kinderen voelen dat ook heel goed aan, ook al begrijpen ze dat niet altijd. Daarom beginnen we deze training met een bijeenkomst waarin we gaan accentueren wat het kind juist heel goed kan, zodat het zelfvertrouwen gestimuleerd wordt.

2
Gevoel & Emotie

Spelenderwijs gaan we met het kind op zoek naar wat het zoal kan voelen. Veel kinderen richten zich op de omgeving en willen zich daarop aanpassen. In deze bijeenkomst gaan we kijken wat het kind zelf ervaart, zodat zijn focus weer naar binnen gericht is. Dan zal het kind gaan ervaren dat het ook rustig kan zijn in zijn hoofd. Een belangrijke basis...!

3
Eigen Domein

Deze bijeenkomst is een hele bijzondere bijeenkomst. We gaan kijken naar hoe veilig je kind zich voelt, zowel thuis als op school. Daar komen soms hele confronterende uitspraken uit, omdat kinderen vaak heel eerlijk zijn. Vaak is het toch fijn voor de ouders om te weten hoe het kind tegen bepaalde situaties aankijkt, zoadat de ouders weten hoe ze hun kind een veilige basis kunnen bieden.

Voor wie is deze training ?

Deze training is gemaakt voor ouders die het prettiger vinden om de training 1-op-1 te volgen. In sessie van 2 uur geef ik je, 1-op-1 veel informatie mee over een breed scala aan onderwerpen die je meteen thuis kan toepassen. Deze training beantwoorden we al jouw vragen en krijg je onze volledige aandacht bij het uitvoeren, toepassen en behandelen van de opdrachten. Deze training is dus van enorme toegevoegde waarde.

​Je kan deze training alleen doen, maar je mag hem ook samen met je partner doen (tegen een geringe meerprijs). In elke bijeenkomst loop ik twee uur met je mee. Door onze intensieve samenwerking zul je er dan ook het maximale uit kunnen halen. Na afloop ga je naar huis en heb je twee weken de tijd om de stof toe te passen binnen je gezin. De volgende bijeenkomst bespreken we weer hoe het gegaan is en waar je zoal tegenaan gelopen bent. Dit doen we in 4 avonden tijd.

Parallel aan de oudertraining werken we ook aan de beginstappen om je kind te begeleiden. Doordat jij als ouder ook aan het werk bent, creëert dit al een hechtere band met je kind.​ Praat er thuis samen over, en gebruik de kennis die je hebt opgedaan uit de ouder training om je kind thuis verder te helpen.

Wanneer vind de training plaats ?

Deze training is er speciaal voor jou ! We gaan samen zitten, 1-op-1, of samen met je partner. In vier bijeenkomsten van 2 uur gaan we enorme stappen nemen ! We gaan samen afspraken maken en beginnen eerst met het ouder traject. Later, als jullie al wat verder gevorderd zijn in de training, gaan we de kindersessies plannen. Tussen de bijeenkomsten van zowel het ouder traject als het kind traject, zitten twee weken. Het ouder traject en het kind traject kunnen in principe tegelijkertijd lopen. Samen gaan we kijken wat voor jullie het beste uitkomt.

Met 1 ouder bedraagt de investering € 997 incl. BTW.

Met 2 ouders bedraagt de investering € 1197 incl BTW

De training wordt gegeven in onze praktijk op de Basielhof 65, in Oosterhout.

Ben je er klaar voor om samen met je kind aan de slag te gaan ? Om samen met je partner, je kind en met ons grote stappen te gaan zetten ?

Heb je wel interesse in de training maar is dit nog niet het goede moment voor je ? Begin dan alvast met de emotie-wijzer ! Dit is een gratis cadeautje van ons voor de ouders die alvast aan de slag willen om hun kinderen te helpen met het uiten van hun emoties.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1stargray
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Leef Intens
Product Name
Hoe creëer je een hechte band tussen ouder en kind ?
Price
EUR 995
Product Availability
Available in Stock