Meer rust en harmonie in je gezin binnen 90 dagen | Leef Intens

meer rust en harmonie in je gezin binnen 90 dagen

GROEPSTRAINING VOOR OUDERS

 • check
  heeft je kind moeite met groter worden en levert dat stress en frustratie op?
 • check
  krijgt hij opeens allerlei verantwoordelijkheden en vindt hij het moeilijk om daarmee om te gaan?
 • check
  begint je kind al met puberen en vind je dat lastig ?
 • check
  komt je kind soms boos en overprikkeld thuis en heeft dat invloed op de sfeer in huis ?
 • check
  heeft je kind energie voor tien en merk je dat je daar niet zo goed tegen kan ?
 • check
  zoekt jouw kind de grenzen op en daagt hij je uit?
 • check
  is je kind enorm op zichzelf en begin jij je zorgen te maken ?
 • check
  voelt je kind de emoties en gevoelens van anderen haarfijn aan en levert hem dat soms angsten op ?
 • check
  stelt je kind miljoenen vragen waar je niet altijd een antwoord op hebt ?

...misschien is je kind wel gewoon heel gevoelig en heeft hij jouw steun nodig !

werkwijze

Zou het een oplossing zijn als:

 • check
  je weet wat overprikkeling is en hoe je het moet voorkomen ?
 • check
  je meer inzichten krijgt over de ontwikkeling van je kind ?
 • check
  je de behoefte achter het gedrag van je kind kan leren zien ?
 • check
  je weet waarom je kind zich zo druk gedraagt ?
 • check
  je weet waarom je kind zich zo terug trekt ?
 • check
  je weet waarom je kind het soms zo moeilijk vind om zich te uiten ?
 • check
  je weet waarom je kind soms zo snel is afgeleid en hoe je hem hierbij kan helpen ?
 • check
  je weet waarom je kind moeite heeft met inslapen en wat je daaraan kan doen ?
 • check
  je weet hoe je je kind weer rustig kan krijgen na een driftbui ?

Wat gaan we doen in de training ?

Bijeenkomst 1 - de talenten van je kind

We gaan kijken over welke talenten je kind beschikt. Welke komen sterk naar voren en zijn kenmerkend voor jouw kind ? Zijn dat talenten die kenmerkend zijn voor hooggevoeligheid ?

Bijeenkomst 2 - prikkelmijders en overprikkeling

Hoe gaat jouw prikkelmijdend kind om met zijn prikkels ? We leren je om meer begrip op te brengen voor je kind door naar de behoefte achter zijn gedrag te kijken. We geven je tips, adviezen en oefeningen mee om je prikkelmijdende kind zo goed mogelijk te helpen.

Bijeenkomst 3 - prikkelzoekers en overprikkeling

Een prikkelzoeker gaat heel anders om met prikkels. Zij lopen vaak tegen veel onbegrip aan vanuit hun omgeving. We vertellen je hoe dit zit en hoe je meer begrip kan opbrengen voor je prikkelzoekende kind. We leren je hoe je hem liefdevol kan begrenzen zodat hij niet oververmoeid raakt.

Bijeenkomst 4 - vormen van gevoeligheid (deel 1)

Wij stoppen je kind niet in een hokje voor (hoog)gevoeligheid, of wat voor hokje dan ook. Maar we gaan wel kijken naar jouw kind zelf. Welk gedrag vertoont hij ? En welke behoefte zit daar nu echt achter ? Dit gaat vele malen verder dan alleen prikkelmijdend of prikkelzoekend. Het gaat om het gedrag wat een sterke band heeft met het karakter van je kind. We leren je een techniek aan om je kind rust en harmonie te kunnen bieden die ook echt bij hem past !

Bijeenkomst 5 - vormen van gevoeligheid (deel 2)

We gaan verder met de overige vormen van gevoeligheid. Bij elke vorm van gevoeligheid hoort een andere manier om je kind te helpen om weer lekker in zijn vel te zitten. De vorm die voor je ene kind heel goed werkt, zou wel eens helemaal niet kunnen werken voor je andere kind ! Wij helpen je op weg door bij elke vorm van gevoeligheid eens goed stil te staan. Verder geven we je vele tips, adviezen en oefeningen mee !

Bijeenkomst 6 - de ontwikkeling van je kind

Om de 7 jaar verandert er van alles in het leven van je kind. Als je er bewust van bent wat er dan verandert en waarom, kun je meer begrip en respect opbrengen voor je kind. Je plaatst hem dan weer in zijn eigen comfortzone en maak het daarmee niet alleen makkelijker voor je kind, maar ook voor jezelf als ouder.

Bijeenkomst 7 - hoe ga je om met overprikkeling (deel 1) ?

We gaan leren wat overprikkeling is, en hoe zich dat kan uiten bij zowel volwassenen als bij ouders. We gaan leren wat je wel moet doen en wat juist niet. We gaan leren hoe we de dag beter kunnen afbouwen om overprikkeling te voorkomen. Dit onderwerp is het meest gevraagde onderwerp. Daarom hebben wij er ook extra veel tips en oefeningen in gedaan !

Bijeenkomst 8 - hoe ga je om met overprikkeling (deel 2) ?

We gaan verder met overprikkeling, een veelbesproken onderwerp. Hoe kun je overprikkeling verkorten, of liever nog, voorkomen ? En hoe ga je ermee om als de sfeer in huis er behoorlijk door beïnvloed wordt ? We kijken ook naar de vormen van gevoeligheid, want als je deze techniek daarom afstemt, krijg je optimale resultaten !

Bijeenkomst 9 - eigenwaarde & kwaliteiten

Sommige persoonlijkheden botsen met elkaar. Maar hoe komt dat ? En kun je dat een beetje voorspellen ? We gaan je een methode leren om je kind nog beter te leren kennen en om te helpen omgaan met mensen die niet meteen goed voelen.

Voor wie is deze training ?

Je wilt het als ouder graag goed doen. Je doet ontzettend je best om je kinderen zo goed mogelijk op weg te helpen, maar na het zoveelste akkefietje weet je het even niet meer. Soms heb je van die momenten dat je vastloopt in de opvoeding van je kind. Je wil dan graag iets bereiken, maar je bent het gewoon even kwijt. Daar hoef jij je niet voor te schamen, dat overkomt elke ouder wel eens ! We leven in een maatschappij dat we kinderen vaak meer inspraak willen geven. Soms is het lastig om daar je grens in te vinden. Hoe ver kun je gaan ?

Deze training is speciaal gemaakt voor ouders die net dat extra steuntje in de rug nodig hebben om hun kind beter te kunnen helpen bij de opvoeding van hun prikkelgevoelige kind. In 8 bijeenkomsten leer jij je kind beter te begrijpen, te zien wat de behoefte is achter het gedrag van je kind. De hele sfeer in huis, jouw gemoedstoestand en de mate waarin jij geduld kan opbrengen zal dramatisch veranderen zodra jij je kind op deze manier beter leert te begrijpen. Als jij je kan realiseren dat je kind je niet met opzet op de kast probeert te krijgen, maar dat er eigenlijk een hulpvraag achter verstopt zit, kan er een hele mooie band ontstaan tussen jou en je kind. Een band met meer vertrouwen, liefde, respect en geduld.

Wanneer geven we DEZE TRAINING ?

Op dit moment zijn er nog geen concrete datums gepland voor deze training. We gaan deze binnenkort weer plannen. Voor meer informatie, neem contact met ons op.

SCHRIJF JE IN !

Ben je er klaar voor om je gezin een positieve boost te geven en om samen met ons grote stappen te zetten ! Schrijf je dan nu in ! Twijfel je nog of de training wel bij je past ? Boek dan nu een gratis sessie bij ons door het formulier in te vullen. We helpen je graag op weg ! 

749 incl BTW

of in 4 termijnen van € 200

Neem vrijblijvend contact met ons op

 • Roel van Heel
 • Transformatiecoach
 • 06 21 390 312
 • envelope-open
  roel@leefintens.com
 • Sandra van Heel
 • Ontspanningscoach
 • 06 248 59 356
 • envelope-open
  sandra@leefintens.com

Wat zeggen anderen over deze training ?

Samen zoeken naar een oplossing!

Ik ben Corine, een moeder met een zoon met ADHD en PDD-NOS. Wij zijn begonnen aan deze online training om onze zoon meer te begrijpen. Bovendien hadden we behoefte aan tips van andere ouders die tegen dezelfde problemen aanlopen. Sandra en Roel vullen elkaar perfect aan in hun verhaal ! Ze staan helemaal achter hun verhaal en kunnen dat ook goed overbrengen omdat ze ervaringsdeskundigen zijn ! Ik vond het zeer prettig dat we met elkaar een oplossing zochten voor een probleem waar je tegen aanloopt. Ook aan het stukje zelfreflectie heb ik veel gehad. Dank je wel !

profile-pic
Corine
Geef je

De training is een deel geworden van ons leven !

Door de training zijn we ten eerste onze zoon beter gaan begrijpen. Heel belangrijk, want als ouders zijn wij zijn veilige basis. Maar om je ergens veilig te voelen moet je je wel begrepen voelen. Door de lesstof zijn we op een andere manier naar onze zoon gaan kijken. Voorheen vonden we hem vaak overdreven reageren en zeiden hem dit ook... Bij de training hebben we geleerd dat ie door z'n hooggevoeligheid alles ook daadwerkelijk veel intenser beleeft. En geven we hem juist begrip. Ten tweede viel er voor ons zoveel op z'n plaats.. Eindelijk wisten we wat er is met onze zoon! En dat maakt alles een stuk beter te begrijpen. Zoveel herkenning. De training is deel geworden van ons leven.

profile-pic
Anita
Geef je kind meer zelfvertrouwen en eigenwaarde