[4 Daagse] Hoe kun je nu die rust vinden als het zo druk is in je hoofd ? | Leef Intens

4 Daagse : Hoe kun je die rust nu vinden als het zo druk is in je hoofd ?

In 4 dagen leren wij jou hoe je beter bij jezelf kan blijven.

VIDEOREEKS voor volwassENEN

 • check
  merk je dat het soms behoorlijk druk kan zijn in je hoofd ?
 • merk je dat er dan soms niets meer bij kan ?
 • dat jij je grenzen dan niet meer zo goed kan bewaken ?
 • en als je kinderen of je partner dan over die grenzen gaan, jij zowat explodeert ?
 • voel jij je dan schuldig achteraf ?
 • merk je dat je in je hoofd vaak bezig bent met het verleden ?
 • of houd jij je vooral bezig met de toekomst ?
 • vergelijk jij jezelf vaak met andere mensen ?
 • wordt je snel geraakt door wat ze zeggen over jou ?
 • vind je het moeilijk om op te komen voor je eigen mening ?
 • heb je moeite om je gevoelens onder woorden te brengen ?
 • heb je het gevoel dat andere mensen je niet begrijpen ?
 • wil je graag doen wat iedereen van je verwacht, maar wil het niet lukken ?
 • stel je te hoge eisen aan jezelf ?
 • zit je 's avonds uitgeblust op de bank ?
 • merk je dat het je niet meer lukt om te ontspannen ?

Werkwijze

Hoe zou het zijn als:

 • je meer rust krijgt in je hoofd ?
 • jij je grenzen beter kan aangeven ?
 • jij beter naar je lichaam kan luisteren en op die manier op tijd weet wat je nodig hebt ?
 • jij beter kan aanvoelen wanneer je een time-out nodig hebt ?
 • jij kan ervaren dat wanneer je meer tijd voor jezelf neemt jouw omgeving daar meteen positief op reageert ?
 • jij kan beseffen dat de mening van anderen niet altijd belangrijk is ?
 • jij kan leren om meer in het moment te blijven en niet zozeer in de toekomst of het verleden ?
 • jij meer zelfvertrouwen krijgt ?
 • Jij meer in je kracht gaat staan en je gevoeligheid op een positieve manier kan gaan inzetten ?

Deze 4 daagse is al voorbij... hij werd gehouden van 9 octobers t/m 13 october 2017. Maar jij kan nog steeds mee profiteren en alle filmpjes terugkijken !

We hebben in deze 4 daagse de volgende onderwerpen behandeld:

dag 1

hoe druk is het in jouwhoofd ?

dag 2

heb jij ook twee poppetjes op je schouders ?

dag 3

kijk jij ook naar de patronen in je leven ?

dag 4

blijf jij binnen je grenzen ?

Neem vrijblijvend contact met ons op

 • Roel van Heel
 • Transformatiecoach
 • 06 21 390 312
 • envelope-open
  roel@leefintens.com

Wat zeggen anderen over de 4 daagse ?

profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic
profile-pic

Een hele andere kijk op de wereld !

Ik ben Maartje. Ik ben momenteel op zoek naar de juiste weg om weer te ontspannen, rust te hebben en mijn angststoornis te overwinnen. Ik worstel al 6 jaar met veel onrust. Het begon ooit met een burn-out, waarna mijn eerste paniekaanval volgde. Ik heb inmiddels een angststoornis ontwikkeld en heb al vele therapieën gevolgd. Ik ben nog steeds op zoek naar balans. Wat ik fijn vond aan Roels aanpak was dat hij me hielp om mijn mindset te veranderen. Hij leerde ons om anders tegen dingen aan te kijken, hij heeft een hele andere kijk op de wereld. In de live sessies hield Roel mij om inzichten te krijgen in patronen. Patronen die er door mijn verleden zijn ingeschoten en altijd met me mee zijn blijven gaan. Dag 2, de dag waarop Mr Mind geintroduceerd werd, is mij het meeste bijgebleven. Ik had nog nooit op deze manier over hem gehoord. Ik kan Mr Mind nu redelijk ontdekken. Ik probeer die gedachten ook niet meer zo serieus te nemen. Zo valt ook de angst wat weg.

Maartje

Roel is zeer inspirerend !

Ik heb meegedaan aan de 4 daagse omdat ik merk dat ik geen rust kan vinden. Ik ben in mijn hoofd alleen maar bezig met alles wat moet. Hierdoor ben ik niet altijd in een goed humeur. Vanuit de vorige 10 daagse heb ik kennis gemaakt met Roel. Hij heeft een hele rustgevende stem, en ook zeer inspirerend. De overgebrachte kennis is zeer interessant. Ik herkende me enorm in de verhalen van Karin. Dag 3 was heel interessant, maar dag 4 was wel heel herkenbaar ! Mijn deuren en ramen staan altijd wagenwijd open en gaan niet dicht. Vanuit de vorige 10 daagse heb ik Mr Mind leren kennen, ik had nog niet door dat dit ook bij mij speelt ! Dankzij de 4 daagse herken ik Mr Mind nu af en toe.

Inge

Heel open, en rustig vertellen over moeilijke zaken !

Ik heb een paar jaar terug een aantal mooie trainingen gevolgd (Columbus en Mandela). Daarna een mindfulness cursus. Ik ben me er van bewust geworden dat ik heel veel in mijn hoofd zit, mijn gevoel amper opmerk en als ik het opmerk doe ik er weinig mee. Dit ben ik langzaam maar zeker aan het veranderen: ik ga steeds meer naar mijn gevoel luisteren en creëer steeds meer mooie kleine momenten voor mezelf, wat me helpt meer in het hier en nu te blijven en meer te genieten !

Ik heb via FB de 10daagse ontdekt en was erg nieuwsgierig naar deze 4daagse. Ik ben vaak druk in mijn hoofd. Ik merk dat als ik mindfulness oefeningen en bikram yoga doe merk ik dat ik rustiger ben, meer in het hier en nu ben / blijf. En toch laat ik mijn voornemens weer verslappen en zit het (nog) niet in mijn systeem om elke dag (ook door de dag heen) een paar momenten voor mijzelf te creëren.

Ik vond het prettig dat Roel erg open is, zijn eigen ervaringen inbrengt en heel rustig kan vertellen over moeilijke zaken (ook mbt persoonlijke zaken die in jullie eigen gezin pittig zijn geweest). De 4daagse helpt mij om mijn vastbeslotenheid te versterken. Het besef dat je echt langere tijd mag / moet doorpakken om verandering te beweeg te brengen en te verankeren. Als ik beter voor mezelf zorg en zelf meer rust ervaar, zal dit op mijn hele gezin positief uitstralen en ontstaat er meer rust in het hele gezin.

Wat Mr Mind in je eigen verhaal heeft me veel gebracht. Het is goed om er eens voor te gaan zitten en het uit te schrijven (en later aan te vullen). En ook om (weer) een dagboekje te kopen en er zo nu en dan tijd voor mezelf te nemen, voor mooie inzichten, zelfreflectie, etc. In de 10-daagse kwam Mr Mind ook langs dus ik was er al deels mee bekend. Nieuw nu om na te gaan in welke situaties Mr Mind bij mij echt op duikt. Gelukkig kan ik Mr Mind steeds beter herkennen.

Nicole

Roel begrijpt de gevoelige mens !

Ik deed mee aan de 4-daagse, omdat ik meer rust wil ervaren in mijn hoofd. Daarbij heb ik soms een korter lontje. Dat korte lontje is niet wie ik ben, ik weet dat het een oorzaak heeft en daar wil ik graag wat aan doen. Ik vond het geweldig dat Roel me liet zien dat iedereen bijzonder is, dat iedereen gewoon is en er toe doet om te bestaan. Hij begrijpt de gevoelige mens. Ik heb altijd gedacht dat ik anders was en dat ik vooral niet mijn emotionele kant mocht laten zien. Ik heb geleerd dat juist deze kanten mij een mooi en bijzonder mens maken. Daarbij dacht ik dat veel eigenschappen gewoon waren voor iedereen, maar het blijkt dat dit niet zo is. Ik wist dit gewoon echt niet. Jullie hebben mij al zoveel duidelijkheid en inzichten gegeven. Heel vreemd, maar ook super interessant. Er gaat een hele nieuwe wereld voor me open.

Tijdens de 4 daagse heeft het schrijven in een dagboek voor mij nu het meest gebracht. Ik heb er vragen ingezet zodat ik weet waarover ik kan schrijven. Het boekje is echt van mij. Ik heb er al veel positieve dingen gezet. Positieve kernwoorden en zinnen, vragen die ik kan beantwoorden zodat ik weet waarover ik kan schrijven. Mooie zinnen die mij kracht en energie geven zodat ik weet dat ik het waard ben. Geschreven met mooie kleuren waar ik vrolijk van word. Het concept van Mr Mind ben ik wel al eens tegengekomen. Ik ben vorige maand naar een cursus geweest: De Reversie-methode. Daarbij is het doel hetzelfde alleen is de activiteit anders.

Ik vind het nog moeilijk om Mr Mind te herkennen. Ik probeer terug te kijken, maar vind dit lastig. Ik vrees dat ik hier hulp bij nodig heb, misschien dat mijn partner me hierbij kan helpen. Ik heb inmiddels een dagboekje gekocht en gestart met het schrijven hierin. Ik hoop dat dat mij meer inzichten zal geven.

Yvonne

Antwoorden zonder oordeel in begrijpbare taal

Ik heb meegedaan aan de 4 daagse, omdat rust een thema is die we als gezin elk apart hard nodig hebben. We vinden het alleen moeilijk om deze te kunnen vinden. Wat mij zo aansprak in Roes aanpak is dat hij antwoorden kan geven zonder oordeel. Hij kan dingen uitleggen zodat iedereen het begrijpt en wanneer nodig geeft hij extra uitleg. Door de live sessies hielp hij mij om meer inzicht te krijgen in hooggevoeligheid, hoe we in elkaar zitten en om te beseffen hoe belangrijk het verleden is om nu verder stappen te kunnen zetten. De opdracht over de patronen zal me waarschijnlijk ver brengen. Wanneer ik dingen op een rijtje kan zetten en eruit kan leren, zal me dit ongetwijfeld verder brengen. Alleen zijn die patronen goed verstopt in een diepe put omdat ze me ook pijn deden. Door de 10 daagse die eerder gehouden werd, kwamen wij er voor het eerst achter wie Mr Mind was. Wij spreken nu meer over een stout mannetje die op je schouder zit en dingen influistert en tegen je hart in kan gaan. Hierdoor kunnen we hem steeds beter doorzien, ook al is het soms nog wat moeilijk.

Katelijn

De juiste informatie en kennis om anders naar mezelf te kijken !

Ik ben een man van 40 die in de automatisering werkt. De 4 daagse leek me interessant omdat ik nieuwsgierig was naar wat deze training mij zou gaan brengen. Het was prettig dat Roel goed kon uitleggen wat hij bedoelt. Hij gaf me de juiste informatie en kennis om op een andere manier naar mezelf te kijken. Dag 4, het kijken naar je eigen patroon heeft me het meeste gebracht. Ik was nog niet bekend met Mr Mind, maar hij is wel herkenbaar ! Ik ben op weg om Mr Mind steeds beter te doorgronden.

Remco

Goede uitleg met veel voorbeelden !

Ik deed mee aan de 4 daagse omdat ik handvaten en tips nodig had om weer rust in mijn hoofd te creëeren. Ik heb veel last van overprikkeling, mijn lichamelijke klachten verergeren daardoor. Ook wilde ik het goed aan mijn dochter kunnen overbrengen. Ik vond het fijn dat Roel er zo goed over communiceerde, dat hij het ook zo prettig in beeld bracht. Het gaf me overzicht. Ook vond ik het prettig dat hij dingen heeft uitgelegd met veel voorbeelden. Alles is me eigenlijk wel goed bevallen, maar het herkennen van Mr Mind en het doorzien van patronen is een essentieel terugkerend iets waar ik graag aan wil werken om meer rust te krijgen. Ik was voorheen wel bekend met Mr Mind maar het er nog geen naam voor. Het was iets wat me gewoon overkwam. Ik ken het fenomeen wel dat er een duiveltje en een engeltje op je schouder zitten waarin de een meer invloed krijgt dan de ander. Nu herken ik Mr Mind steeds vaker, maar ben er soms nog wat te laat bij om hem te beteugelen.

Danielle

Deze 4 daagse nog eens opnieuw beleven ?

 • check
  4 video's uit de live sessies met uitleg en antwoorden op de vragen van andere deelnemers
 • check
  4 hand-outs met oefeningen die je thuis kan doen met je gezin
 • 1 gratis visualisatie
 • 1 gratis coachingsessie

€ 17

user-circle
envelope-open
>