nooit meer stress op de werkvloer in 2 stappen | Leef Intens

Nooit meer stress op de werkvloer in 2 stappen

communiceren met meer begrip, acceptatie en respect

interactieve training voor bedrijven

Als je in een team werkt, is het altijd druk. Er is altijd wel iets te doen. Elk lid van het team heeft zijn eigen agenda en zijn eigen belangen. Met zoveel mensen om je heen is het onvermijdelijk dat er wel eens conflicten optreden. Wat doe jij als je merkt dat sommige mensen uit jouw team zich niet gehoord voelen, of zich misschien zelfs onbegrepen voelen ? Soms kun je merken dat de last die het team moet dragen wel erg zwaar is, of dat er veel van hun verwacht wordt. Ga je het gesprek dan aan ? Wat doe jij als leider wanneer je weet dat jij je team inspireert en dat ze tegen je op kijken ? Wanneer je vermoed dat je team met je mee praat, dat ze niet oprecht zijn ? Wanneer er binnen een team onvoldoende aandacht is voor goede onderlinge communicatie, kan de sfeer en daarmee ook de resultaten, nogal snel kelderen. Deze training zal jou en je team inspireren om op een andere manier met elkaar te communiceren. 

wanneer vindt deze inspiratie-sessie plaats ?

Wanneer:

Deze training duurt een dagdeel en kan in overleg ingepland worden.

Waar :

In jouw bedrijf op locatie. 

welke onderwerpen komen aan bod ?

 • check
  waarom is het zo belangrijk om te investeren in jouw team ?
 • check
  hoe krijg je als team meer grip op de situatie en hun omgeving ?
 • check
  verschillende belevingen binnen het team : hoe kom je op een lijn ?
 • check
  wat vertelt jouw manier van spreken over jou ?
 • check
  wat zegt de reactie van de ander over jou ?
 • check
  het interpreteren van verbaal en non-verbaal gedrag
 • check
  communiceren vanuit je eigen kracht
 • check
  de kracht van empathie
 • check
  het belang van een hecht team

inhoud van deze training

Deze training bestaat uit twee delen. In het eerste deel motiveer en inspireer ik mensen om eens heel anders te kijken naar de leden uit hun team. We kijken naar wat er nu echt in je hoofd gebeurd wanneer zich een conflict voordoet en welke invloed dat heeft op je manier van communiceren. Vervolgens leg ik uit in welke twee stappen je de communicatie aanzienlijk kan verbeteren. Dat doe je voor een deel door een andere mindset aan te nemen, maar ook door goed te kijken naar zowel de ander als naar jezelf.

In het tweede deel gaan we een rollenspel doen. De deelnemers kiezen scenario's uit om andere deelnemers uit het team uit te dagen. Er zal een aanvallende en een verdedigende partij zijn. Het is aan de verdedigende partij om het geleerde meteen in de praktijk te brengen en om op de juiste manier te communiceren. Blijft het gesprek in balans ? Of slaat het door omdat een van de twee partijen sterker wordt ?

mijn werkwijze

 • check
  Mijn inspiratie-sessies en trainingen zijn altijd interactief : ik betrek de groep altijd in mijn verhaal
 • check
  Ik kijk altijd goed naar wat er speelt binnen de groep en pas daar mijn verhaal op aan
 • check
  Ik confronteer, inspireer en motiveer de groep
 • check
  Ik geef de aanwezigen stof tot nadenken
 • check
  Ik geef naast tips ook een oefening mee die iedereen tijdens het werk kan doen

waarom is dit zo belangrijk ?

Wanneer je leert om op een andere manier te communiceren zul je merken dat mensen je meer begrip voor je gaan tonen. Je straalt een bepaalde rust uit. Doordat het minder druk wordt in je hoofd, zal het makkelijker worden om je grenzen aan te geven. Bovendien gaan mensen meer respect voor je tonen wanneer jij je grenzen beter aangeeft en laat zien waar je echt voor staat.

schrijf je in !

Wil je je inschrijven voor deze interactieve inspiratie-sessie ? Vul dan het onderstaande formulier even in, of bel me even op het bovenstaande telefoonnummer. Wanneer je nu deze training boekt, krijg je er deze gratis inspiratie-sessie bij (klik op de onderstaande afbeelding voor meer informatie)

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Neem vrijblijvend contact met ons op

 • Roel van Heel
 • Transformatiecoach
 • 06 21 390 312
 • envelope-open
  roel@leefintens.com

"Ik heb jaren lang als consultant in de IT wereld gewerkt. Daar heb ik heel wat bedrijven van binnen en van buiten gezien. In een team waarin mensen moeten samenwerken kan van alles aan de hand zijn. De sensitieve medewerker wordt wel eens als de zwakke schakel gezien omdat hij stressgevoelig is en wellicht eerder tegen een burn-out aanloopt dan anderen. Maar deze medewerker heeft ook vele kanten die enorm waardevol kunnen zijn. Heb je er ooit wel eens over nagedacht dat veel mensen die hoge functies bekleden en bewezen goede leiders zijn, eigenlijk sensitieve mensen zijn ?"

wat zeggen anderen over deze training ?

Goede feedback op het rollenspel !

De trainer was erg enthousiast en probeerde de mensen geboeid te houden door middel van humor. Hij koppelde veel terug, wat vooral bij het rollenspel erg nuttig was. Doordat er leuke praktijkvoorbeelden bij zaten was het rollenspel ook een goede toevoeging op deze training. Hij straalde rust uit en gaf goede feedback op het rollenspel.

profile-pic
Coen

Interactieve Middag !

Het was een hele interactieve middag, waarin alle aspecten in de werk en privé sfeer aan bod kwamen. Prettig ook dat het verhaal ook een persoonlijk tintje had. Het was een duidelijk verhaal ! Het rollenspel was erg leuk, dat had nog wel wat langer mogen duren !

profile-pic
Muriel

Andere invalshoek

Ja, een andere invalshoek waarmee je naar jezelf kijkt. Het ego in de derde persoon zien. Dat geeft mooie inzichten! Dankzij goede gesprekken met Roel ben ik me daarvan meer bewust geworden. Een aanrader, ook voor niet hoog-sensitievelingen waartoe ik mezelf reken!!

profile-pic
Pieter

Bedankt voor je support !

Een paar maanden geleden, ik geloof in Juli, heb ik enkele gesprekken gehad met Roel van Heel. Roel heeft me geleerd dat HSP een kracht is en iets mooi’s, terwijl ik het altijd als een last zag. Roel leerde me dat het kwam door dat vervelende ego mannetje in me hoofd wat bij mij heel sterk is. Ik heb ook nog een ontspanningsoefening gekregen voor na het werk en voor als ik s’morgens opsta. Daardoor word ik rustig en kan ik de dag rustig beginnen. Ik heb hier veel baat bij gehad! Ik heb ook een keer deelgenomen aan het HSP cafe, wat ook leuk is om ervaringen te horen van andere mede HSP’ers. Bedankt Roel voor your support!

profile-pic
Josine
>