de unieke kracht van de sensitieve werknemer | Leef Intens

De unieke kracht van de sensitieve medewerker

Een nieuwe blik op de bijzondere gaven van deze vaak onbegrepen persoon

interactieve inspiratie-sessie voor bedrijven

de sensitieve medewerker : "there is more than meets the eye"

Een sensitieve medewerker valt op binnen het team, omdat hij de dingen vaak net op een iets andere manier aanpakt dan de rest. Misschien dat hij zich niet in alle gesprekken mengt, omdat hij naast hetgeen wat besproken wordt, ook aanvoelt dat er meer speelt. Dat een van de twee een bepaald soort spanning om zich heen draagt. Dat is wat deze medewerker zo bijzonder maakt : hij bezit de vaardigheid om naast hetgeen wat besproken wordt, ook de non-verbale communicatie op te pikken. Vaak gaat dat als vanzelf, zonder dat hij zich er moeite voor doet. Maar de anderen uit het team kunnen dat heel anders interpreteren. In deze inspiratie-sessie neem ik je mee in de wereld van deze sensitieve medewerker. Ik laat je zien hoe andere mensen uit het team tegen deze medewerker aan kijken en wat er achter de schermen nog meer gebeurt. 

wanneer vindt deze inspiratie-sessie plaats ?

Wanneer:

Deze bijeenkomst duurt een uurtje en kan in overleg gepland worden.

Waar :

In jouw bedrijf op locatie. 

welke onderwerpen komen aan bod ?

 • check
  Empathie, een gave of een valkuil ?
 • check
  Jouw grenzen aangeven : waar ligt jouw grens ?
 • check
  De energie van een ander : wat doet dat met jou ?
 • check
  Je staat onder druk en voelt je gestresst : wat doe je ?
 • check
  Vertel je jouw team dat je sensitief bent ?
 • check
  Je baas zet je onder druk, het voelt niet goed voor je. Hoe pak je het aan ?

inhoud van deze bijeenkomst

Als mensen denken aan een sensitieve medewerker, denken ze vaak aan een medewerker die tegen een burn-out aanloopt. Een medewerker die stressgevoelig is, die misschien zelfs wel introvert is en niet zoveel praat. Iemand die op zichzelf is. En ja, dat zou kunnen. Maar wist je dat de meeste leiders in het bedrijfsleven, die succesvol zijn en die een goede band hebben met hun team, in feite sensitieve leiders zijn ? Sensitief zijn is een geweldige eigenschap, die je in het zakenleven zoveel kan opleveren ! Het zijn mensen die een team goed kunnen inspireren, kunnen motiveren. Het zijn leiders die weten wat er speelt, die alles zien, alles voelen, ook wat er niet gezegd wordt. Het zijn juist zijn sensitieve gaven die hem een zo'n goede leider maken. In deze bijeenkomst confronteer ik de groep met hun eigen sensitiviteit en inspireer ik ze tot het anders bekijken van deze bijzonder medewerker.

mijn werkwijze

 • check
  Mijn inspiratie-sessies en trainingen zijn altijd interactief : ik betrek de groep altijd in mijn verhaal
 • check
  Ik kijk altijd goed naar wat er speelt binnen de groep en pas daar mijn verhaal op aan
 • check
  Ik confronteer, inspireer en motiveer de groep
 • check
  Ik geef de aanwezigen stof tot nadenken
 • check
  Ik geef naast tips ook een oefening mee die iedereen tijdens het werk kan doen

waarom is dit zo belangrijk ?

Als je medewerkers blij zijn, is de werkgever ook blij. Het ziekteverzuim zal verminderen en de medewerkers zitten beter in hun vel. Daardoor presteren ze ook beter. Dit geldt vooral voor de sensitieve medewerker. Zodra deze medewerker zich geaccepteerd en gerespecteerd voelt binnen het team, gaat zijn toegevoegde waarde enorm stijgen ! Als hij minder bezig is met de dingen die hem zelf stress opleveren is er meer ruimte over om het team te inspireren en te motiveren en om het werk op een zeer goede manier uit te voeren.

schrijf je in !

Wil je je inschrijven voor deze interactieve inspiratie-sessie ? Vul dan het onderstaande formulier even in, of bel me even op het bovenstaande telefoonnummer.


Neem vrijblijvend contact met ons op

 • Roel van Heel
 • Transformatiecoach
 • 06 21 390 312
 • envelope-open
  roel@leefintens.com

"Ik heb jaren lang als consultant in de IT wereld gewerkt. Daar heb ik heel wat bedrijven van binnen en van buiten gezien. In een team waarin mensen moeten samenwerken kan van alles aan de hand zijn. De sensitieve medewerker wordt wel eens als de zwakke schakel gezien omdat hij stressgevoelig is en wellicht eerder tegen een burn-out aanloopt dan anderen. Maar deze medewerker heeft ook vele kanten die enorm waardevol kunnen zijn. Heb je er ooit wel eens over nagedacht dat veel mensen die hoge functies bekleden en bewezen goede leiders zijn, eigenlijk sensitieve mensen zijn ?"

>