Hoe herken je de stress signalen van jouw lichaam? | Leef Intens

Hoe herken je de stress signalen van jouw lichaam?

Door Roel van Heel | chinese geneeskunst

sep 22

Ik heb altijd gedacht dat ik niet zo zweverig was. En toch komt er van alles op mijn pad de laatste tijd wat me meer en meer in de spirituele hoek duwt. Van thuis uit heb ik geleerd dat alles wat niet tastbaar is ook niet bestaat. Aangezien ik de enige ben thuis die hooggevoelig is, kwam ik er al snel achter dat dit absoluut niet waar is. Er bestaat zoiets als verbale en non-verbale communicatie. Op een bepaalde manier wordt ik de laatste tijd enorm geconfronteerd met de spirituele wereld. Op het Happy Life Festival, die ik organiseer met een aantal collega’s, kwam ik veel mooie mensen tegen waarvan er een aantal spiritueler zijn ingesteld dan ik. Maar ook buiten het festival werd ik meer en meer met Chinese geneeskunst geconfronteerd. Zo heb ik twee bijzondere behandelingen mogen ondergaan bij collega’s Anita Bon en Henny Zerstegen. Nu pas valt voor mij het kwartje en krijg ik een verklaring aangereikt voor alles wat niet in woorden uit te leggen was : overprikkeld zijn en “opeens chagrijnig” worden is niet veel meer dan energie. Het zijn waarschuwingssignalen die je lichaam afvuurt. Alles is energie.

alles is energie

De Chinese geneeskunst houdt zich vanaf het begin der tijden hoofdzakelijk bezig met energie. Hierin het westen werden honderden jaren geleden al mensenlichamen opengesneden om te kijken hoe het in elkaar zat om bepaalde ziektebeelden te kunnen verklaren. In China begonnen ze pas met anatomie rond het jaar 1850. Voor die tijd wisten zij ziektebeelden te verklaren door naar energie te kijken. Zij waren ervan overtuigd dat een ziektebeeld in eerste instantie zichtbaar of meetbaar is door naar de energie te kijken die je lichaam, maar ook elk orgaan afzonderlijk uitstoot. Noem het je eigen domein of je aura, maar alles heeft een bepaalde energie op zijn eigen frequentie. Alle organen, maar ook alle dieren, planten en objecten om je heen.

“Ik ben ervan overtuigd dat je lichaam je op verschillende manieren wil waarschuwen, hoe gaaf is het dan dat er nu een apparaat is die je helpt om die lichaamstaal op te vangen en te vertalen in concrete woorden ?”

Roel van Heel

rijst en energie

Het rijst experiment is bedacht door Dr Masaru Emoto en laat heel duidelijk zien wat energie kan doen. Je hersenen zenden energiegolven uit die zo hun invloed hebben op alles en iedereen om je heen. Dit experiment kun je zelf ook uitvoeren thuis : kook een pan rijst en verdeel de rijst over drie potjes. Label de potjes met “haat”, “liefde” en “negeren”. Elke dag stuur je negatieve, haat gedachten naar het haat potje, mooie lieve gedachten naar het liefdes potje, het negeren potje laat je letterlijk links liggen. Kijk eens naar de potjes als je negen weken verder bent. Wat is dan het resultaat ? Het haat potje is in de slechtste toestand en zal blauw/groen van kleur zijn. Daarna komt het negeren potje, dat ziet er niet echt gezond uit, maar is minder erg dan het haat potje. Het liefdes potje is nog goed van kleur ! Kun je dan ook voorstellen wat die hersengolven doen met de mensen om je heen ?

“Er is nu een apparaat wat de energie kan meten die je organen uitzenden. Wanneer die energie in mindere of meerdere mate aanwezig is, is dat het waarschuwingssignaal van je lichaam die gemeten wordt. Elke waarschuwing kan vertaald worden in een handelswijze. Hoe gaat is dat ?”

Roel van Heel

Meten is weten

Stel je voor dat je die energie die je lichaam uitzendt kan opvangen en dat je die energie kan lezen ? Wat zou je lichaam op die manier kunnen vertellen ? Ik ben ervan overtuigd dat je lichaam je op verschillende manieren wil waarschuwen, wil aangeven dat je niet zo goed bezig bent omdat je stress ervaart en je lichaam dan letterlijk en figuurlijk uit balans is. Omdat we het zo druk hebben kunnen we niet altijd goed luisteren naar wat ons lichaam ons vertelt. Top Life heeft een apparaat ontwikkeld wat precies dit kan : het meten van de energie die je lichaam uitzendt. Je legt je hand op een kastje, of je houdt je hand er vlak boven. Het kastje zendt energieprikkels uit en schiet die je lichaam in, je merkt er niets van. Je lichaam en alle organen erin vangen die energie op en reageren door zelf ook een energieprikkel terug te sturen. Die prikkel wordt opgevangen. Er wordt gekeken in welk interval de frequentie past. Het kan zijn dat die prikkel onder de maat is, die prikkel vormt dan een waarschuwing. Het kan zijn dat die prikkel over de maat is, ook dat kan een waarschuwing zijn. Bij elke waarschuwing die gemeten wordt past een oefening, een chinees kruid of een behandeling die ervoor zorgt dat je lichaam kan herstellen. Hoe geweldig is dat ?

“Belangrijk is dat je het apparaat niet gebruikt als symptoombestrijding, maar bij het zoeken naar een nieuwe levensstijl die beter bij je past.”

Roel van Heel

De ideale levensstijl

De bedoeling is natuurlijk niet dat je je lichaam blijft volstoppen met vitaminen, mineralen en kruiden en dat dan opeens alles is opgelost. De Chinese geneeskunst focust zich op het aannemen van een nieuwe levensstijl die beter bij je past. Daar hoort onder andere je ochtend- en avondritueel bij, de manier waarop je slaapt, en waarop je eet. Door je levensstijl aan te passen, pas je ook het cortisol gehalte in je lichaam aan, het stresshormoon. Je lichaam zal meer en meer in balans komen. En zelfs… als jij je ideale levensstijl vindt, heb je genoeg aan 5 uur slaap. Maar dan heb jij je levensstijl niet alleen gevonden, je past hem ook in de breedste zin van het woord toe.

Tips van de coach

Start van mijn training

Wanneer mensen een gratis sessie boeken in mijn praktijk ga ik op zoek naar hoe ze momenteel in het leven staan. Ik pas daarbij een aantal stappen toe. Ik kijk eerst naar hoe makkelijk het voor ze is om te ontspannen. Als je gestresst raakt ben je letterlijk verwijderd van je natuurlijke ik. Je bent eigenlijk weer op zoek naar die natuurlijke ik, die niet beïnvloed wordt door de prestatiemaatschappij waar we met zijn allen in leven. Je lichaam is uit balans. In de eerste stap van mijn training, leer ik mensen om te ontspannen, om hun hoge, gamma energie weer te verlagen naar de natuurlijke alpha energie. Wanneer je daar aankomt, ontstaat er ruimte om te leren, om verder te gaan met de mindset training.

De Chinese geneeskunst

De Chinese geneeskunst vormt een zeer waardevolle bijdrage aan de training. Het apparaat waarmee ik de energie meet is heel goed in staat om de disbalans vast te leggen waarin veel klanten verkeren die net mijn praktijk binnengewandeld zijn. Het apparaat kan letterlijk alles meten wat er in je lichaam gebeurt, maar slechts de signalen met de meeste impact zijn interessant. Het is niet zo dat wanneer het apparaat een afwijking meet via de hart-meridiaan, je elk moment kan doodgaan. Sterker nog… er is nog niets aan de hand. Pas wanneer jij de waarschuwingssignalen van je lichaam stelselmatig blijft negeren, is het mogelijk dat je over een jaar of 5, 6 daadwerkelijk klachten krijgt aan je hart. Dat is dan ook hoe ik het apparaat inzet : de waarschuwingssignalen van je lichaam concreet maken, zodat we samen kunnen werken aan het vinden van de levensstijl die het beste bij je past en die je natuurlijke ik herstelt. Na het toepassen van de ontspanningsoefeningen uit mijn training, de Chinese kruiden en de natuurlijke voedingssupplementen die ik soms voorschrijf, zul je zien dat veel waarschuwingssignalen alweer verdwenen zijn.

Follow

About the Author

Roel van Heel is coach, trainer, auteur en spreker en deelt actief zijn kennis hoe jij in snelle en eenvoudige stappen het minder druk kan maken in je hoofd. In het gezin van Heel is het met drie hooggevoeligen nooit saai... er gebeurt elke dag wel wat. De truc is dat je anders leert omgaan met deze alledaagse dingen. Dat is vele malen makkelijker dan dat je denkt. Je beschikt over meer tools en technieken dan dat je nu weet om het jezelf wat makkelijker te maken, we gebruiken het alleen niet. Met zijn blogs, filmpjes, lezingen, workshops en trainingen laat hij zien hoe ook jij in korte tijd grote stappen kan zetten.

>