Wat is het ego ? | Leef Intens

Wat is het ego ?

Door Roel van Heel | begeleiden

okt 10

Duitser Hans Wilhelm (zie ook www.lifeexplained.com), geeft in dit filmpje een net iets andere vertaling van het ego. Het klinkt op sommige punten wel vaag voor sommige mensen, wanneer hij het over incarnatie heeft. Maar toch zitten er veel herkenbare punten in zijn verhaal. Zo legt hij uit dat ons ego in eerste instantie alleen bedoeld was als waarschuwingsmechanisme. Ons ego waarschuwde ons voor gevaar, en leerde ons om vanuit de bomen roofdieren neer te schieten met een pijl en boog, in plaats van op de grond veel meer gevaar te lopen. Maar na honderden jaren van ontwikkelen en evolutie, heeft ons ego een hele andere rol gekregen. Hij kan ons leven gaan domineren.

Zintuigen

Zo beweert Hans dat we ons te veel op onze zintuigen zijn gaan concenteren. Ook een goed punt. Ons smaakmechanisme was in eerste instantie alleen bedoeld om het verschil te kunnen proeven tussen gezond en giftig eten. Maar nu is ons smaakmechanisme ontwikkeld tot zoveel meer, zitten er e-nummers in ons voedsel wat ons het gevoel geeft dat die zak chips toch echt leeg moet.

Binnenstebuiten

We zijn door de jaren heen heel anders gaan leven. Het is tegenwoordig heel moeilijk om bij jezelf te blijven, je niet te verliezen in de vele sensaties die we elke dag binnenkrijgen. We worden elke dag verleidt door vele prikkels en sensaties om “binnenstebuiten” te leven. We zijn vergeten wie we eigenlijk zijn. In je lichaam zit ook nog een essentie van “jezelf”, wat sommige mensen misschien wel “ziel” noemen. Wie ben jij ? En welk gevoel blijft er eigenlijk over als je alle prikkels en sensaties verwijderd ? Net alsof je een sinaasappel aan het schillen bent. Als je alle overbodige massa verwijderd, wat blijft er dan over ?

Puur

Vaak blijft er dan iets heel moois over. Iets puurs. Iets waar we veel te weinig contact mee hebben. Het is in feite de pure versie van jezelf. En van daaruit komt het gevoel waar je op kan vertrouwen. Het gevoel wat je influistert wat de beste keuze is voor jou. We zouden met zijn allen weer veel meer terug moeten gaan naar dit punt.

meer informatie

Doe mee aan deHerken je dat, dat je constant moe bent en niet meer kan bijtanken ? Dat je allerlei lichamelijke klachten ervaart en dat je voor je gevoel alles hebt gedaan wat je kan doen ? Raak je gefrustreerd omdat het anderen wel lijkt te lukken, maar jou niet, terwijl je er zoveel moeite voor doet ? In de "skip je dip" challenge, die 5 dagen duurt help ik jou op weg om voor eens en altijd een halt toe te roepen aan de dip die je nu ervaart. Om te stoppen met jojo-en en voor eens en altijd af te rekenen met stress zonder dat je terugvalt in je oude gewoonten !

Tijdens de 5 daagse krijg je elke dag een opdracht van me, die je thuis of op je werk kan uitvoeren. In de avond krijg je nog meer waardevolle informatie van me en kun jij je eigen vragen stellen zodat je nog sneller en nog harder groeit ! Doe je mee ? Voor meer informatie klik je op onderstaande knop of klik je op de volgende link: https://www.leefintens.com/skip-je-dip/.

>

Wil jij ook eindelijk rust in je hoofd ?

Meld je dan aan voor mijn wekelijkse tips per mail en ontvang mijn e-book gratis !