Masterclass “de snelste weg van stress naar ontspanning” | Leef Intens

masterclass :


de snelste weg van stress naar ontspanning


met Roel van Heel


18, 22, 24 januari om 20:00u

2018 het jaar voor de beste versie van jezelf!

merk je aan jezelf dat je moeilijk kan ontspannen en ben je daar helemaal klaar mee ?

fysieke gevolgen van stress

Wanneer jouw lichaam stress ervaart, verkeert het in een soort van overlevingsstand. Je hersenen, je spieren en je ogen krijgen dan meer aandacht zodat je kan omgaan met je stress en kan doen wat nodig is. Maar de overige delen van je lichaam krijgen minder aandacht. Delen zoals je spijsvertering en je immuunsysteem. Daarom vertaalt vroeg of laat stress zich altijd in fysieke pijn, of dat je problemen krijgt met je stoelgang. Je weerstand wordt lager en je kan ziek worden. Wat kun je hier aan doen ?

elke dag fris opstaan

Wanneer je zelf stress ervaart zul je misschien wel merken dat je minder goed slaapt. En wanneer jij je ogen open doet en een aantal keer op snooze drukt, is het stresshormoon cortisol al druk bezig in je lichaam. De takenlijstjes komen meerdere malen voorbij in je hoofd. Je bent al gestresst voordat je een been uit bed hebt gezet. Wanneer je beneden komt volgt de strijd om de kinderen op tijd uit bed en aan de eettafel te krijgen. Elke dag weer een race tegen de klok om ervoor te zorgen dat ze op tijd in de schoolbanken zitten. Hoe kun je deze strijd nu tegengaan ?

meer begrip op school

Jouw kind is anders. Je kind ziet en voelt alles en schrikt daarvan. Hij trekt zich terug en wordt er introvert van. Of hij wordt er juist heel erg druk van waardoor mensen om hem heen zich gaan irriteren. De school vind het lastig om met jouw kind om te gaan en vraagt zich af of ze hem wel de zorg kunnen bieden die hij nodig heeft. Jij ergert je er enorm aan dat je omgeving aangeeft dat je drukke kind vast wel ADHD heeft, of dat je gevoelige, wat introverte kind autistisch zou zijn. Jij weet als moeder wel beter, maar je blijft je enorm irriteren aan het onbegrip wat jouw omgeving soms vertoont als het om jouw kind gaat. 

opvoeden met je eigen stijl

Je bent al een tijdje vader of moeder. Maar door de drukke tijden en de hoeveelheid stress die je hebt ervaren, ontdek je opeens dat het toch best moeilijk is om de vader of moeder te zijn die je altijd al hebt willen zijn. Je hebt je altijd voorgenomen dat je het beter wil doen dan dat je eigen ouder dat deden. En opeens kom je tot de grote schok dat je het toch voor een deel doet op de manier waarop je dat nooit hebt gewild. Hoe ga je hiermee om ? En beter nog... hoe zorg je ervoor dat je toch je eigen pad kan vinden ? Een manier van opvoeden die bij jouw, maar vooral ook bij jouw kind past ?


je prettig voelen in groepen

Is je partner een sociaal dier en vind hij het heerlijk om uit te gaan en zich onder de mensen te bevinden ? Loop je er soms tegenaan dat je heel anders bent dan je partner, je broer, je zus of je vriendinnen en voel je je verplicht om mee te doen aan al die activiteiten ? Merk je aan jezelf dat jij snel irriteert aan de harde muziek en grote groepen mensen ? Ook hier kun je wat aan doen. Wij gaan jou leren hoe je ook in grote groepen gewoon jezelf kan zijn.

geen stress van anderen

Merk je op je werk dat je collega's wel eens gestresst zijn of onder druk staan ? Als gevoelig persoon voel je dat aan als geen ander ! Wat doe jij dan ? Neem je het mee de hele dag of heb je een manier gevonden om daarmee om te gaan ? Wij leren jou een techniek aan waardoor de stress van anderen weer verdwijnt als sneeuw voor de zon.

  • Roel van Heel
  • Stress- en Burnout Coach
  • 06 21 390 312
  • roel@leefintens.com
  • www.leefintens.com

Heb jij alvast een vraag voor mij ?

Heb je een vraag waar je al een tijdje een antwoord op zoekt ? Stel hem dan hieronder, dan ga ik hem voor je beantwoorden in de live sessie.