Masterclass met Tineke Verdoes : "Denkt jouw kind in beelden ?" | Leef Intens

Masterclass met Tineke Verdoes : “Denkt jouw kind in beelden ?”

Door Roel van Heel

Masterclass met Tineke Verdoes : “Denkt jouw kind in beelden ?”

10,00 incl. BTW

Heb je het vermoeden dat jouw kind in beelden denkt ? Merk je dat hij moeite heeft met lezen of rekenen ? Kan hij zich moeilijk concentreren ? Is hij snel afgeleid ? Merk je dat hij een snelle denker is en tijdens je gesprek al vooruit loopt op wat je gaat zeggen ? Tijdens deze webinar mag je al je vragen gaan stellen aan beelddenk specialist Tineke Verdoes. Tineke heeft meerdere boeken geschreven waarin ze ouder en leerkracht helpt om hun in beelden denkende kinderen te begeleiden.

  • hoe de belevingswereld van de beelddenker eruit ziet
  • dat het bij een beelddenker niet alleen om beelden gaat, maar dat hij multi-zintuiglijk waarneemt
  • hoe je een beelddenker herkent
  • wat associatief denken is
  • tegen welke leerproblemen een beelddenker kan aanlopen
  • hoe je een beelddenker op weg kan helpen
  • hoe je hem kan begeleiden bij het voorbereiden op een CITO
  • …en nog veel meer…!
SKU: LI00002 Categorie:

Beschrijving

Tineke Verdoes is moeder, leerkracht, remedial teacher, kindercoach,dyslextisch en/of beelddenker en schrijfster van het (kinder-)boek; Denken in beelden.

Veel ouders zien op een gegeven moment dat hun kind moeite heeft om de snelheid in de klas bij te houden. Je kind heeft bijvoorbeeld moeite met lezen. Terwijl andere kinderen al lang vloeiend kunnen lezen, leest jouw kind nog stotterend, of hij raad woorden. Of hij heeft juist moeite met rekenen en begrijpt maar niet hoe hij in stappen zo’n complexe som moet oplossen. Daarnaast is hij ook nog eens snel afgeleid en lijkt hij vaak niet geïnteresseerd in de lesstof. Je kind voelt zich dom en waarom zou hij zich dan moeite doen ?

Heb je er ooit bij stilgestaan dat je kind wellicht anders denkt ? En dat hij juist tegen deze problemen aanloopt doordat hij anders denkt ? Wellicht denkt jouw kind in beelden. Dat houdt in dat hij in plaatjes denkt en dat die plaatjes met 32 aantallen per seconde als een filmpje voorbij schieten in zijn hoofd. Ter illustratie : kinderen die in woorden denken, denken vaak maar in 2 a 3 woorden per seconde. Als jouw kind in beelden denkt, denkt hij dus vele malen sneller.

Dat snelle denken kun je vergelijken met een trein die op volle toeren voorbij raast. Op het moment dat jouw kind moet gaan lezen, komt die snelle trein opeens tot stilstand. Zijn denksnelheid wordt opeens enorm vertraagd. Logisch dat jij dat niet leuk vindt. Hij is immers gewend aan dat snelle denken. Daar komt de weerstand vandaan bij het lezen. Maar ook auditieve instructies in de klas komen anders binnen. Daar waar een in taal denkend kind auditieve instructies zeer snel verwerkt, is de beelddenker bezig met het omzetten van de auditieve instructie in een instructie in plaatjes. Want dat is immers wat hij begrijpt. Dan moet hij nog een antwoord vinden op de vraag. Dat is ook een plaatje. Dat plaatje moet hij dan omzetten in woorden. Daarna kan hij pas het antwoord geven. Dit denk mechanisme duurt net een seconde langer als bij het in taal denkend kind. Vandaar dat je kind zich dom voelt. Maar hij is absoluut niet dom ! Hij denkt alleen anders. En dat is helemaal oké.

In deze masterclass gaat beelddenk specialist Tineke Verdoes in op deze materie. Ze laat je zien wat dat is, in beelden denken, en hoe jij als ouder of als leerkracht hier het beste mee om kan gaan. Deze masterclass is al opgenomen, je kan hem vanuit je luie stoel gewoon terugkijken. Verdiep je in deze materie, en wapen je met kennis, zodat jij ook op de school van je kind kan meepraten over dit onderwerp.

>