Workshop : Laat je kind weer stralen van zelfvertrouwen in 4 stappen | Leef Intens

Laat je kind weer stralen van zelfvertrouwen in 4 stappen

Zit je kind niet zo lekker in zijn vel en is hij soms angstig of krijgt hij dan een driftbui ?

Is je kind heel erg druk zodra hij thuiskomt ? 

Of wordt hij dan juist stil en angstig ?

Zegt hij dat hij niet meer naar school wil en blijft hij liever thuis ?

Merk je dat je kind last heeft van faalangst ?

Merk je dat je kind snel is afgeleid en dat hij zich niet goed kan concentreren ?

Luistert hij wel goed naar je partner, maar zoekt hij bij jou duidelijk de grens op ?

Heeft je kind een sterke eigen mening en raakt hij teleurgesteld als hij zijn zin niet krijgt ?

Kan hij niet meteen slapen als hij naar bed gaat, of wordt hij 's nachts nog een aantal keer wakker ?

Is hij humeurig als hij 's morgens dan weer op tijd moet opstaan ?

Je kind voelt zich duidelijk niet begrepen en heeft je hulp nodig. Maar hoe ?

Zou het een oplossing zijn als:

 • Jij als ouder je kan realiseren hoeveel prikkels je kind te verwerken heeft op een dag ?
 • Je kind zich gehoord voelt ?
 • Je kind weet dat je er altijd voor hem zult zijn ?
 • Je kind weet dat hij bij jou altijd zijn hart mag luchten (desnoods midden in de nacht) ?
 • Je kind weet dat je van hem houdt en hem accepteert zoals hij is ?
 • Je kind elke dag een stukje warmte en liefde mag ervaren ?
 • Je kind zijn dag weer beter kan afbouwen en echt tot rust komt ?
 • Jij als ouder de behoefte achter het gedrag van je kind kan zien ?
 • Jij als ouder kunt voorkomen dat je kind overprikkeld raakt ?
 • Jij als ouder je kind kan helpen om zijn grenzen te bewaken ?

Elk kind is uniek en heeft zijn eigen hulpvraag. Lijkt je kind op een van deze kinderen ?

Daan

voelt emoties van anderen heel goed aan

Sterre

vol energie maar voelt zich soms onbegrepen

Naomi

zeer leergierig en stelt miljoenen vragen

Simone

denkt erg snel in haar hoofd, maar is altijd spontaan en enthousiast

Timo

erg druk en onrustig doordat hij in plaatjes denkt

Inzichten

We geven je deze avond veel inzichten mee. Wat is de behoefte achter het gedrag van je kind? Hoe kun je jouw kind beter leren begrijpen? En hoe kun je beter op basis van je intuïtie te werk gaan?

Interactie

Een workshop is natuurlijk het leukste als je niet alleen hoeft te zitten, maar ook het een en ander kan doen ! We gaan samen met jou de avond vullen met waardevolle informatie en oefeningen.

Ervaringen Delen

Het meest belangrijke aan deze avond is dat we samen ervaringen gaan delen. Op deze manier weet je dat je er niet alleen voor staat. Je bent niet de enige die dit ervaart, en om dat op deze manier te mogen ervaren is heel waardevol !

Voor wie is deze workshop ?

Misschien merk je dat het op school al een tijdje niet zo goed gaat. Thuis is je zoon of dochter helemaal zichzelf, maar zodra je kind op school komt klapt hij dicht. Aan het einde van de dag komt je kind thuis en komt er alle spanning uit. Boosheid, verdriet, angst, allerlei emoties passeren. Als je later met de juf praat, hoor je haar een heel ander kind beschrijven. Het kind die jij thuis kent is heel anders.

Gevoelige kinderen weten op een gegeven moment heel goed dat ze anders zijn. En soms heeft onze westerse maatschappij de neiging om daar een goed of fout stempel op te drukken. Deze kinderen willen zo graag zijn zoals alle andere kinderen ! Ze willen helemaal niet anders zijn. Maar zou het helpen als deze kinderen juist het signaal krijgen dat ze goed zijn zoals ze zijn ? Dat ze voor jou niet hoeven te veranderen ? Dat de persoon die van binnen opgesloten zit, eigenlijk heel erg mooi is ? Dat jij als ouder daar elke dag van mag genieten, maar dat zo jammer is dat de buitenwereld dat nog niet mag zien ?

Of je nu een vader of moeder bent, opa, oma, gastouder, vraagouder, een begeleider of een juf, onze workshop laat je zien hoe je in 6 stappen al een groot verschil kan maken in het zelfvertrouwen van je kind ! In deze workshop geven we je veel nieuwe inzichten waar je meteen mee aan de slag kan. Het is een interactieve, doe workshop waarin we ook veel ervaringen zullen delen. Dus, voel jij je wel eens machteloos en zou jij je kind nog beter willen kunnen helpen ? Zou je meer op basis van je intuïtie willen gaan werken ? Wil jij je kind stimuleren dat hij goed is zoals hij is ? Dan is deze workshop zeker iets voor jou !

 
profile-pic
Chantal Eigenaresse Gastouderbureau

Vooral de interactie vond ik leuk !

 

Ik vond de workshop zeer informatief en herkenbaar ! Er komen altijd onderwerpen aan bod die op dat moment bij een situatie past. De tips of opmerkingen neem je met je mee en probeer je te herkennen. Daardoor probeer je het anders aan te pakken. Het leukste vond ik de interactie in de workshop en de reacties van de andere ouders. Ik herkende mezelf en mijn kinderen meteen in het verhaal, en kan het thuis ook goed toepassen. Een echte aanrader voor andeere ouders !

 
profile-pic
Lies & Bart

Beter omgaan met onze onzekere dochter

 

We besloten om deel te nemen aan deze workshop omdat we beter willen kunnen omgaan met onze onzekere dochter. Het sprak ons enorm aan dat er veel concrete voorbeelden werden genoemd. Het prikkelmijder en prikkelzoekerverhaal verklaarde veel voor ons, ook al vertoont onze dochter kenmerken van beiden. We hoorden deze avond veel dingen waarin we ons meteen herkenden, zowel onszelf als onze dochter. Wij zijn nu in staat om thuis beter in te schatten wat er aan de hand is, waardoor ik mijn reactie beter kan laten aansluiten op wat ze nodig heeft. Super !

 
profile-pic
Eefje

Waardevolle tips en handvatten voor mijn kinderen

 

Ik maakte me soms zorgen om mijn kinderen en zou graag bewuster willen leren omgaan met de stress die zij soms ervaren. Ook met betrekking tot het gedrag dat ik op dat moment als ongewenst of niet leuk ervaar. Binnen de workshop vond ik de persoonlijke aanpak en de persoonlijke aandacht erg prettig. Ook dat het een kleinschalige workshop was zodat er volop de gelegenheid was om ervaringen te wisselen. We kregen een hand-out en er was het een en ander op het scherm te zien, en er waren veel concrete voorbeelden. Deze avond herkende ik zowel mezelf als mijn kinderen in het verhaal. Ik heb zowel een prikkemijdend en een prikkelzoekend kind. Ik heb waardevolle tips en hanvatten gekregen !

 
profile-pic
Edith Voormalig leerkracht & Gastouder

Alles helder op een rijtje !

 

Ik heb aan de workshop meegedaan omdat ik graag meer handvaten wilde voor het omgaan met de overprikkeling van de gastkinderen die ik opvang. Dat is zeker gelukt ! Alles werd helder op een rijtje gezet. Vooral stap 3 vond ik heel interessant. Ik herkende mezelf en mijn beide kinderen in het verhaal en ik kan het materiaal thuis goed toepassen.

 
profile-pic
Petra

Meer zelfvertrouwen voor mij en mijn dochter

 

Ik heb aan de workshop deelgenomen omdat ik meer zelfvertrouwen wenste voor mij en mijn dochter. Het mooie was dat ik zowel mijn dochter als mijzelf meteen terugherkende in het verhaal !De praktijkvoorbeelden uit de workshop spraken me enorm aan. De uiteenzetting van de prikkelzoeker en de prikkelmijder waren zeer verhelderend ! Ik heb uiteindelijk voldoende tips meegekregen die zeer verhelderend waren en die ik thuis meteen kan toepassen ! Bedankt voor de leerzame avond !

 
profile-pic
Linda

Vele punten waarmee ik mijn dochter kan helpen !

 

Ik wilde graag leren hoe ik moet omgaan met de stress die mijn dochter ervaart en hoe wij als gezin hiermee om kunnen gaan. Ik vond het fijn om zoveel tips mee te krijgen en om ervaringen uit te wisselen met andere ouders. Ik herken mijn dochter in veel opzichten in het verhaal, maar ik merk ook dat mijn dochter vele kanten heeft waar ik haar mee kan helpen. Ik kan zeker een aantal dingen toepassen, vooral hoe ik zelf om kan gaan met de chaos in mijn hoofd en hoe ik overkom op mijn kinderen.

Bij deze 1-daagse workshop, kan je kiezen uit de volgende data:

woensdag 31 Mei 2017  om 19:00u  bij de Leef Intens, Basielhof 65, 4907AH, Oosterhout

Nog 6 plaatsen beschikbaar!

Ben jij er klaar voor om samen met ons aan de slag te gaan ? 

 • 31 Mei 2017

Ik wil graag een kaartje bestellen voor de workshop op 31 mei 2017.

Deelname 1 persoon

€ 25​

Deelname 2 personen

€ 50​

Summary
Event
Workshop : Laat je kind weer stralen van zelfvertrouwen in 6 stappen
Location
Leef Intens, Basielhof 65,Oosterhout NB,NB-4907AH
Starting on
04-01-2016
Ending on
04-01-2016
Offer Price